Ноемврийчета 2005 - 29та коледно-първомартенска-първоюнска тема

• 64 930
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
Майче, така е скъпо е.
Затова и Кити ходи на рисуване от градината. Там таксата е 3лв. на посещение. Ако ходи цял месец без да отсъства минава 50 лв. На английски не искаше да ходи. А за модерни танци в момента пари нямаме. Исках на плуване да я пиша, но трябва да направи 6. Баща и иска да ходи на кънки на ледената парзалка, но тя така е все или хремава или с болно гърло и аз не давам.
Не знам привас момичета как е, но при нас кризата сега е в разгара си. Аз съм с майчински, но при мъжа ми сега се усети много - заплатат му и на 1/3 и едвам вързваме двата края. Дори не ги връзваме. Лятото доста поработи на часно, но т там има да взема още много пари. За сега караме с тези, които е взел. Въобще не ми се мисли какво ще става зимата.
Така оплаках се.

# 526
ами ние поизчистихме кредитите и тоя камък падна, скъпата част от ремонта отметнахме преди кризата, глезотиите (от сорта на разходка до перу) намалихме по различни причини - липса на време, гледачи, друго планиране на приходите, така че за сега плуваме. като свободни професии обаче винаги сме застрашени от рязко потъване, и по таз причина аз лично никак не живея спокойно. например, традиционно аз имам 2 не-кратки периода в годината, които ме изправят на нокти - никаква работа, ама никаква - такова пълно затишие, че започвам да се чудя къде мога да се пласирам и като каква. после пък нелогично за мен ме зариват с текстове и то по никакво време. и най-ми тежи самоосигуряването. уж планирам едни пари да взема при поръчка, а реално сумата е съвсем различна, 'щото трябва да махна задължителните осигуровки и 15те процента данък. ужасна работа е тая за мен, но и това свиквам вече да преглъщам  Rolling Eyes
при всички случаи за нас съм сигурна, че и с 2, и с 200 можем - помня времето от преди 8-10 години, като купихме апартамента - тогава месеци, ама месеци подред, се разхождахме с х 2 лева в джоба. такова безпаричие беше, че не ми стигат думите да опиша - къщата разбира, прозорците начупени, зима е, отопление никакво в началото, а ние нямахме пари дори самите стъкла да сменим. живеехме може би на 14-15 градуса Т  Wink преди това пък 4 човека живяхме в таванско ателие от 30 квадрата, от които 30, само около 5 бяха без скосявания Wink и тогава нямахме пари, ама изплувахме. децата (и ние) да са (сме) здрави, пък другото ще се намести  Peace

# 527
  • Карлово
Майче, и аз така - да сме здрави, другото все ще се нареди.
Иначе в нашето семейство сега започваме да изплуваме, защото аз вече съм на по-прилична заплата сравнено с 220 лв майчинство. А мъжът ми е добре платен спрямо тукашния стандарт. Въпреки, че и при тях имаше някакъв период на криза, но те работят предимно с чужди фирми и нещата се пораздвижиха. Аз също съм преживяла "гладни" години и това ме е научило да харча разумно. А и животът тук е несравнимо по-евтин. Мога, напр., да спестя от транспорт, навсякъде е възможно до 20-30 мин да се стигне пеша. Не че го правя, в момента времето ми е по-ценно и съм все с колата, но ако се наложи. Вижда се, че и таксите за детски развлечения са по-ниски. Дрехи отдавна пазарувам предимно онлайн. Е, лиспват и доста от преимуществата на големия град, но то не може всичко да е ок.
Хубав ден!

# 528
  • Gabrowo->Sofia
Значи, нашето градинско плуване се оказва почти без пари. 24 лв. /месец. Дано не се окаже печатна грешка. Та тази година ще имаме допълнително приложни изкуства и плуване, сумарно 50 лв. горница към градинската такса. Кризата ни подпира, но за сега се справяме. Едната заплата е ок, другата на 50%. Обаче, наемът ни е по-висок и се очакват по-високи режийни за жилището. Ако и другата заплата падне ... ни грози сериозен проблем.

# 529
Майче, така е. Само да сме здрави. И аз затова се моля. А иначе, че можем и с 2 и 200 и аз го знам. Дано само можем да плащаме ипотечния кредит. Да са живи и здрави и родителите ни, че помагат с храната.А това, че ходи само на едно нещо в градината се преживява. Все ще изплуваме. Когато тогава.
По този повод да ви кажа нещо смешно - сега покрай подаръка за рождения ден показвам на Кити къщи в амазон. Тя гледа и всяка харесва. Аз много харесах една лилава, която се затваря от всички страни, на 3 етажа със стълби и едни много сладки мебели, но много скъпи.
 И аз казвам, "Ето тази много ми харесва, но нямаме парички за нея".
 А Кити ме поглежда и с най-сериозен тон - "Ти я запомни и ще я пишем на дядо Коледа".
 Аз пак - "Ама няма да имаме парички".
 А тя отговаря -"Е добре де, разбрах. Ама дядо Коледа ще я донесе, той нали ги прави не му трябват парички." Grinning
Обадих се на леля и и казах, че писмото ще отиде при нея.

# 530
.. да и нас кризата още не ни е пуснала, справяме се ден за ден почти.. ако преди имах постоянно някакви дългосрочни планове, то сега са по-скоро мечти.. живеем в недовършен съвсем апартамент, сега съм се заела да направим първо от оставащите неща детската стая. Ще махам всичко пеперудено - завеси, тапети, колкото и прекрасни да са, решихме да съберем двете деца в една стая, дотогава, докато те искат.. Затова мъдря сега стаят за двамата, в която всеки да си да собствено пространство (двуетажно легло не искаме, място има за отделни).. ако имате идеи, сайтове, да кажете да гледам.. Сега въртя различни варианти, ама и цветово не съм избистрила, каша ми е..

Юлиана ходи на плуване тук при нас вече от месец и съм много доволна, почти двойно по-скъпо е от останалите места (18 лв. еднократно, 14 лв. за 10 посещения), но пък си има предимствата. Мога да плувам и аз докато тече нейната тренировка или просто да стоя с книжка или не да я гледам вътре, 1 астрономически час е, треньорката е прекрасна, няма навалици, по 2-3 деца са най-много.
В детската градина оставаме на балет и английски, пожела и народни танци, махнах латиното, приложните и вокалното от миналата година. Планираме ски, но още не знам дали ще е пак само на нашата вила за 2 седмици с индивидуален треньор или ще я пусна и на общите. Исках да ходим заедно на йога, но искат детето да е на 7 г.

Все повече започвам и аз да мисля за рождения ден, тази година ще е вкъщи, място много има, само се чудя още дали да каним само приятелските деца и семейства, а отделно да празнува в градината. Събирам пак препоръки за клоуни, актьори, въобще игри и забавления, че вече са големи.. Ще следя с интерес организациите на маик и Милейди, че те винаги създават вълшебни празници. Само тортата вече знам кой ще я прави, започнах да си правя и списък по менюто въобще.. тематиката е още недоизяснена, макар че Юлиана напоследък има афинитет към Tinkerbell.

Диди, много сте се изплашили сигурно за Ваньо, радвам се, че всичко е наред!
микки, наистина си много различна, чудесно изглеждаш! А с тази отпуска, направо си готова за трето детенце. Wink
Аз също почти влезнах във форма, впреки, чеоще се кърмим.. Измислила съм си награда  - татуировка, познайте и кое студио съм избрала.. на кукла, разбира се!

Юлиана носи вирусите на Влади или той си ги прихваща като ходим да я прибираме.. сега е болен, но лекуваме се, кърмим се.. така ще е явно... понякога ми идва да я спра и да я водя на някаква занималня до обяд, тук наблизо има много варианти.. но след това се отказвам, че нали скоро и за училище ще мислим..

Среща не направихме, поне един общ рожден ден да пробваме края на ноември..

Последна редакция: ср, 06 окт 2010, 14:12 от Сиси ♥♥

# 531
И РД на Ники ще бъде в къщи - тя е категорична, не иска в заведение, което би ме улеснило. Имаме една голяма стая която неизползваме и смятам да я украся и да и кача там играчките. И аз с интерес ще следя идеите за домашно парти. Имам малки притеснения относно събирането на децата. Разбира се тя иска да покани всички и от градината и на моите познати, но преди време забелязах, че децата които по-цял ден са задно в градината се заиграват и отхвърлят непознатите за тях, а Ники все още нве се проявява като добра домакиня....

# 532
  • Карлово
Сиси, ако забременея с трето и с майчинството след това, и отпуската и то ще стана със стаж за пенсия само от майчинство и отпуски  Mr. Green То и ние още се кърмим де /не се стряскайте, Ангел е на 2г и 8м/, затова се надявам още и още да свалям.
В понеделник сме на РД на едно приятелско дете и ако ми хареса и на Мартина ще празнуваме там. Ресторант е, но за детски РД затварят и собственичката организира разни игри, клоуни, танци. Избор голям нямаме, другия вариант е в детския център, но там освен да си играят, няма нищо друго, а те са вече големи само за играчки, като че ли.
Баси, личи си, че съм с мн свободно време, на всяка манжда похлупак. Mr. Green

# 533
чак пък вълшебни моите  не са, но благодаря ти за високата оценка Wink ние нашите идеи за РД ги изчисихме точно вчера, когато и капарирахме кръчмата, в която ще бъдем. до сега основно у дома сме бивали (миналата година в 2 поредни дни - наши приятели+ децата им, и на следващия - другарчетата от ДГ), но тази година хелоуин е в неделя, в 1 ден не мога (и не искам) да си причиня 2 партита у дома, така че избрахме варианта с кръчма. ще бъдем там, където празнувахме 2рия РД на пипа - съвсем до нас, просторно е, място има, масите могат да се разместят според нашите виждания, цените са ок, разрешават вкарване на алкохол и торта, присъствие на аниматори, украса - така че там ще е. и пнеже денят е хелоуин и партито ще е маскарад, то се наядвам децата да нямат нужда толкова от играчки - първо че са големи, и второ, че костюмите достатъчно ще ги забавляват като за начало, а после пък ще се включат аниматорите и воала, 2 часа и половина минали. псоле торта, ала-бала и вечерта свършила. само украса и балони с хелий ще закарам и толкова. за аниматорите се допитах до бате енчо и семейство (който енчо е другарче на майка ми от детските години). та дадоха ни телефони на препоръчани уж актьори. ще им звъним тези дни да ги видим как са на с времето и цената им отговаря ли на бюджета ни.
инак за 3 места се сещам, на които децата ми са са забавлявали много - в арена младост - голямо джасане беше там, но всички другидечица бяха по-големи и от петра дори; в патиланци, колкото и вехто да изглежда там - актьорите на принцеското парти бяха чудесни и направиха хубав купон за децата; а другото място, което много ме впечатли, е безплатната зала на марсел - сега в понеделник бяхме там за първи път на РД и твърде ми хареса - много, много просторно, с достатъчно играчки, с пространствто за игра, за хапване, има и малка сцена - хубаво е. лошото нещо са ограниченията, но така е - като е безплатно, има и ограничения  Peace

мики - едновременно сме писали Simple Smile  и аз така си мисля - големи са вече за играчки - искат танци-манци, забавления, сюжет, програма  bowuu

# 534
Сиси ♥♥ , чудесна награда си си избрала! Заповядай!

За заниманията - Галка и Мини ходят 3-та година в Хелън Дорон. Цена за 2-те за годината + уч. помагала -малко над 1000 лв.Ще пусна и Чико от 2-рия семестър, но да видим как ще е хавата през студените месеци с настинки и т.н. Мина започна да прави прости изречения на английски, примерно едно, с което обрисува нашето ежедневие: "Чико плаче, Галка пее, Мина тича, тати спи, а мама се смее" Laughing Не вярвах, е по тази система проговарят английски на 5 години, но явно е факт. Галка също ме смайва с резултати.

Мина не знам в какво е добра и в какво не е, но направо е талантлива в рисуването. Много е напред с материала там, аз не я занимавам, само баща и понякога. Но тя сама наблюдава, попива, рисува. Аз и обяснявам за различни художници и различен тип красота, а с техническата част тя сама си се справя. Мина вече направи 1 татуировка на баща си на контур. предстои да я оцвети. Баща и и е вързал за молива за рисуване най-леката си тату машинка (тежаща едно 200  грама) и Мина рисува с така, за да и свикне ръката. Гледам да е за малко, да не се изкълчи нещо. В ДГ Мина се отказа от приложното и нар. танци. Остават латино, балет и пиано - 18 ли, 16 ли лв. е пианото на месец, заниманията са индивидуални. Чудесна оферта. (Обаче дано не се наложи да купуваме пиано в къщи!).

За РД Мина иска телескоп (на Нешънал Джиографик има една оферта), музикална кутия с балерина и ...пола със залез на нея! Аз я водя пориодично по магазини и питам  "виждаш ли пола със залез тук?", а тя "Не, тези поли са маскирани." Дано открием! Мисля да празнува в ДГ с фея (маик плс сподели как са актьорите), а в къщи с 2-3 приятелчета от квартала. И без баби този път.

# 535
кукла - гените явно казват своето. Браво на момичета ти - наследили са таланта на тати и мама Hug

Явно съм пропуснала да уточня, но задължително ще ангажирам и аз актьор. Дано този от миналата година е свободен. Ники не проявява  желание за нещо определено за това мисля, че някакви игри ще са чудесно занимание

# 536
Мина започна да прави прости изречения на английски, примерно едно, с което обрисува нашето ежедневие: "Чико плаче, Галка пее, Мина тича, тати спи, а мама се смее" Laughing Не вярвах, е по тази система проговарят английски на 5 години, но явно е факт.

стига де, за толкова пари за две години само това ли са я научили? Нещо не вярвам, ти се хвалеше с постижения още доста отдавна.

# 537
  • Пловдив
Айде и аз да се включа:)
След едноседмично прекъсване Росен е на градина - донесе някакъв вирус, който лепнах и аз , съответно в по - тежък вариант Confused
Ремонтираха ми кантората, та две седмици бях в разкрач.
Кризата си е навсякъде, ние сме в нея отпреди година, Пламен е на работа от 3 месеца, Но както казва Маик, при свободните професии си в напрежение, и има преиоди дето наистина те изправят на нокти Crazy
Иначе на фона на безработието на Пламен, принудителното местене в друго жилище, на което се налагаше ремонт, доста натовариха, но пък да сме здрави,а се замислям и за други хубави неща ( като увеличаване на семейството  Embarassed), но пък моментите на ноктите ме карат да се стягам и да се притеснявам дали ще се справим Rolling Eyes Та така... а искам да имам кураж
Иначе имахме родителска среща, има допълнителни занимания - пак се записахме на бойниизкуства - 2 пъти седмично е и таксата за годината е около 90 лв., басейн в градината няма, имаме наблизо спортен комплекс - приемат и 4-5 -годишни, месечната такса е около 40 лв., но пък има много хора и хигиената не ми се струва на ниво, та нещо не съм навита засега;
много се разписах
ПС - по темата за рождения ден - подарък иска писта на хот уилс или на Макуин, коли - задължително, те са си нашата страст - имаме около 200 бр. Иначе миналата година беше очарован от празника в градината и тази иска пак така, което ме устройва идеално Mr. Green
Хубава вечер  bouquet

# 538
тити, постиженията бяха, че разбираше какво и се говори на английски, дори и от англоговорящи и се включваше да отговаря с отделни думи, но несвързани граматически в изречение, както и с разни междуметия. А сега в изречението си  има глагол, думите са съгласувани граматически. Това го намирам за голям напредък. Засега връзва по-прости изречения, но без да се замисля, превключва и си говори. На мен ни се струва ОК за парите и възрастта и. И при положение, че естествената и среда не е англоговоряща.

# 539
петранка има набор от около 100тина думи на английски (10тина животни, 10тина превозни, 10тина от живота - дете, момче, дърво, къща, дъра, бъра, 10тина от онова; ъ, сега като се хващам да ги изброявам, май по-малко ще се окажат  Thinking), с което се изчерпва познаването на езика. е, зазубрила е фрази от сорта 'хау ду ю ду' и 'май нейм из', но толкова. сега на курса на ббс твърдят, че в края му ще разпознава буквите - т.е. че ще може да спелва буквите в думата, както и че ще може да ги пише - голяма и малка, и не помня още какво. нищо чудно и да успеят - тя всеки път се връща от там въодушевена, нарисувала нещо, с някакво домашно (сегашното е да изрязва да оцветява) - та много е възможно, играейки си, децата да се увличат и да заучават. ще видим през май за какво сме си давали парите или другояче казано, колко аджеба е умно детето ни  Mr. Green.

за среща съм 'за' - за рождения ден, за коледа, все едно. само си мисля, че е много възможно нашите деца хич да не се забавляват на тая среща - нито са се виждали, нито се знаят. та, очаквам да се окаже, че ние се опитваме да си бъбрим, докато те ни дърпат за полите през цялото време  Wink

Общи условия

Активация на акаунт