Ноемврийчета 2005 - 29та коледно-първомартенска-първоюнска тема

• 64 770
  • 745
  •   1
Отговори
# 435
  • Пловдив
тези карти не ги знам
заинтригува ме
утре ще ги потърся Simple Smile

благородно завиждам за морето:)

# 436
тити, добро включване - планираме скоро ходене до крит с децата,  до там освен с кола/ферибот или бус/ферибот няма как да се стигне. и 2та варианта са от х 24 часа друсане. ще бъде приключение  Peace

за нас- бях в русе за кратко с децата, сега с филков сме сами в софия - много е густо, само това мога да кажа. всяка вечер ходим някъде - я някой авер да ни нахрани, я по гости, я по детски РД, я по друго, седим до 1-2 по нощите, но пак си хващаме работата от 8.30 - като си се наспал пичовски и не си ставал х 2-3-4 пъти на нощ, е съвсем друга работа. аз бързам с някакъв тежък текст (фото, което прави И 3Д снимки!!! 203 стр!!!), защото в събота заминавам за париж. филков същия ден пък заминава да катери планини с други мъже - твърди, че да катери, пие, бере билки и риболовства било по-хубаво отколкото да ходел в Париж (ПАК), но аз не мисля така. ще бъда с другарка, ще спим няколко нощи в хотел до лувъра, а после ще се преместим в дома на мои приятели, който дом бил къща в покрайнините. звучи ми чудесно и вече си купих 2 нови рокли. опитвам се да нервирам филков с твърдението, че преди да тръгнем, ще си махна халката, но той хич не поема от такива неща. туй е от мен.
за децата няма какво да кажа - петра не блести с особени умения, освен изненадващото й за мен (не знам при вас как е - може децата ви да са минали вече от тук - никой като не пише, и не става ясно кое как се движи) желание да дели цифри. за сега сме до 20. до скоро го правихме по простия начин - драска чертички и закръгля купчинки, демек, хваща идеята, а не е просто зазубряне; с цифрите до 10 вече не драска чертички, а го кара леко тарикатски - леко притваря очи и виждам как мърда пръстчета, т.е. опитва се да ги направи на купчинки на ум, и успява всъщност.  не е изобщо гениална, но мисля, че иска да ни впечатли и като чува възторга в гласовете ни, това допълнително я поощрява да прави несвойствени неща. с рисуването обаче я няма, с координацията сега започва - наскоро се научи да кара тротинетка, колелото твърдо е с помощни, а катеренето е безопасно и успешно, но не и пъргаво. камен е друга бира. за него мога да кажа, че наскоро избистрих в главата си, че точно като него съм си преставяла дяволчето фют - дребно, кльощаво, къдраво, с големи тъмни очи , дяволито и закачливо - такъв е. ядосва те, но не заради лошотията си. пипа е инатеста - знаеш, че като квивва от пътя, е заради инат и лошотия, не от закачливост и игривост.
та тъй за моите деца- чудесни са, но сега ми е чудесно, че са у баба си  Peace
за днес толкоз. след месец, пак  Mr. Green

# 437
  • Пловдив
Майче, пък след месец ще се включиш с пътепис Wink

# 438
какво ти делене, аз и за просто изваждане не мога да говоря.
всеки път, като реша, че Деян си е нормално развито дете, някой се появява с категорично опровержение Simple Smile

# 439
аа, изваждането и за пипа е трудно. някак до 10 се справя, щото играем с пръстите - първо ги изпъва, после ги свива за вадене над 7, но с числата над 10 се налага да слагам и моята ръка до нейната, тя се обърква, защото няма свободно пръстче да брои, и не се получава. но както казах, това не са успехи кой знае какви - просто й стана интересно да драска чертички ('като оградка'), после да прави 'купчинки' от чертичките и след туй да брои купчинките. не е талант или нещо свръх. поне не съм забелязала математически наклонности никакви - нали децата, дето обикновено чаткат цифрите, с лекота редят и пъзели - е с пъзелите никак я няма - инцидентно е, демек, и не показва гениалност вярвам.
и да кажа как тръгна всичко - свеки й подари детски лаптоп с 20-тина игри на него - за памет, за събиране, за изваждане, за думи, за писане и т.н. и тя се затръшка да ги изграе. ама не може да ги играе, щото не може да цъбира, изважда, дели, пише и т.н. туй през май беше. до към юни обяснявахме, че тия игри са за децата в училише, че тя е малка, но тя настояваше да играем и играем, и играем, и към средата на юли ние се предадохме и почнахме да обясняваме. не си мисли, че мра да изкарам 2 часа от вечерите си в делене на чсиал от 20 надолу, и в събиране на числа до 20 - досадно е и супер зациклящо. но тя се кефи за сега, а дядото-професор трижди повече и от нея  Rolling Eyes

# 440
какво ти делене, аз и за просто изваждане не мога да говоря.
и при нас е така. Мъчих я, мъчих я, ама хич не поема накрая реших да не превръщам ученето в тормоз. Явно не и е дошло времето. Та за това не се и хваля. Някак си се примирих, че ученето поне за сега не и е интересно, но за това пък има желязна логика, което малко от малко ме успокоява.

"Сто карти за игра на път" - това и мен ме заинтригува.

И да се похваля, просто така, щото ми е кеф (не че е нещо значимо) ама вече си имам кола и си джиткам сама....голям кеф. Далече съм от пилот във формула 1, но се оправям в гнусните задръствания на Варна.

# 441
  • Пловдив
Честито, Сисе! Съсздраве и мерак да си я караш!

# 442
# 443
  • Измир
Здравейте момичета!

Сисса, честито! Голямо удобство си е колата.

Пиша ви от Измир. Тук се пържим със страшна сила.

Добре де нали децата ни имат още ц;ла година до предучилищна. Какво смятане, изваждане и делене Shocked? То моето не може даже да брои пък камо ли друго  Rolling Eyes. Тоест след 24 месеца чак ще започнат училище, където тепърва ще се учат да четат и пишат. Не е ли рано да ги товарим от сега?

Аз да ви споделя, че мъжа ми го изпращат в София. Хем ми е тъжно, хем разбирам, че така ще е по-добре за децата от гледна точка на училище и занимания. Още не сме решили какво да правим с апартамента ни. Обичам си го и всяка вещ съм си я избирала с л;бов.
Много ще ми липсва спокойствието и опростеното ежедневие в малкия град. Даже вече ми липсва домашното прясно мляко и приготвеното от мен лично кисело мляко. Родена съм и съм отраснала в София (нямам роднини на село), но в Свиленград открих различния начин на живот. Явно тези три години са се отразили и на начина ми на мислене. Още ще ми липсва и Турция. В месеца поне два пъти ходихме до Едирне (Одрин). Там имаме приятелски  семейства.
Така стига мрънкане, да пристъпим към въпроса. Има ли някой апартамент за даване под наем в София? Или ваши познати, роднини... Търсим обзаведен.
Другото ми питане  е чували ли сте отзиви за колеж Дружба?

# 444
olgarita  наистина трудно се разделя човек със спокойствието, но  важното е да се мисли позитивно и да се намерят предимствата.

Аз пък да кажа, днес установих, че на Ники и се клатят предните две долни зъбчета и като загледах по внимателно видях, че от зад вече за избили новите. Сега ме интересува, дали трябва да ходя да и ги махам за да не пречат на новите или да оставя нещата естествено да се случат newsm78. Издирвмам детски стоматолог за консулт, но през месец август е малко трудно заради отпуските. Докато я заведа, ще се радвам да чуя мнения.

# 445
  • Измир
Сиссе, виж в стоматологичния подфорум.

# 446
Здравейте. Ние сме в Павликени. Аз уж да си почина, то стана голям ужас. Малката само за мен реве и денем и нощем. Как ще я караме така не знам. Ще я записваме на ясла септември, ще я гледа и гледачка от януари. Как точно не знам?
Майче, няма нищо за хвалене. Кити не дели, не вади. Само брои и то до 10. Буквите знае, срички прави и това е. Не съм се затюхкала. Да играе - после ще учим. Лаптопа и е на английски - нищо не стопля от него. Само си пуска музиките и толкова. Това прави и Жужа всъщност - у аз и ги пускам на програмата де. Та няма какво да се похваля.
Олгарита, дано свикнете бързо. Поне ще си близо до родители те си.
Сисе, завиждам ти. Мен ме е страх.

# 447
Иван на =^._.^= днес да почерпи  Wink - ЖИВ И ЗДРАВ ДА И БЪДЕ!

Изясни ми се, че трябва да махнем зъбките непременно, така че днес в 15ч. сме в т.н. денталното студио  Confused

# 448
  • Димитровград
Стискам палци,всичко ще е наред!Ние вече имахме среща със зъболекар,когато е детски си знае работата.Показва и снимки какво става в устата и и подари паста за зъби и всичко мина ОК.

# 449
  • Gabrowo->Sofia
Sissa, стискам палци да попаднете на добър зъболекар. Миналата година запознах Ваньо с моята зъболекарка, но съвсем без повод. Просто, за да знае, че понякога се налага "ремонт" на зъбките и да се сприятели с бъдещата си зъболекарка.

olgarita, ние спешно се налжи да се преместим и все още ми е несгодно. При все, че се преместихме в съседния квартал (Горубляне), в по-голямо и по-хубаво жилище. Между другото, точно преди седмица, когато се наложи да търсим квартира отказахме двустаен в Дружба. Може би още е свободен, но мисля, че за вас е тясно. Ако все пак се наложи мога да дам координати.

Като чета как децата събират, изваждат, делят... все едно не става въпрос за наборчета на Ваньо. Тия математически занятия са му много далечни. Да не кажа, че и до 10 не успява да преброи без грешка... Горко им на госпожите в предучилищната и първи клас.

Общи условия

Активация на акаунт