Отговори
# 450
Абе как ги опазвате тези пълзящи деца? Само за 5 минути днес успя да се посини  ooooh! ooooh! ooooh!
Никак. Laughing Пускам го да пълзи навсякъде, като внимавам за по-опасните места.Юнак без рани не може. bowuu

# 451
Здравейте момичета, търся целодневна детегледачка, ако някой има идея да ми пише на лични. Благодаря Simple Smile

# 452
Абе как ги опазвате тези пълзящи деца? Само за 5 минути днес успя да се посини  ooooh! ooooh! ooooh!
Никак. Laughing Пускам го да пълзи навсякъде, като внимавам за по-опасните места.Юнак без рани не може. bowuu
И ние така, просто съм го пуснала в хола и го следя какво прави. Иначе почва едно пищене. Иначе на 31ви така се центрира в един ъгъл на прозореца на вратата, че чак цицина му излезе и леко посиня. В началото много повече се удряше, сега вече се е научил да се пази Peace

# 453
Гери Мур, много добри новини, браво.  Hug

Зелено човече, "честито" за пълзящия Калин. Слагам в кавички, защото сега почва голямото дебнене Simple Smile Ники още не пълзи, освен по спалнята или ако има някъде килим (а у дома няма), така че аз съм като цяло доволна, въпреки че е по-добре за развитието да пропълзи първо и после да проходи.

За първия рожден ден все още не сме правили планове, но със сигурност ще го отбележим по един или друг начин. Понеже ми писнаха клубчетата, може да измислим нещо на ресторант с клоун примерно или фокусник, който да забавлява по-големите деца (че те май ще са основно такива). На Гого го отбелязахме у дома с няколко бебета на неговата възраст, но сега нямаме много бебета около нас, повечето са по-големички деца и няма да стане в къщи.

Като чета как ходите на кино и се сещам, че откакто Гого се е родил ние сме ходили на кино 1-2 пъти най-много. Снощи точно това си говорехме с мъжа ми по повод това, че брат ми и жена му си оставили на бабата почти 2-месечното бебе на Нова Година и отишли у приятели - ми не сме си оставяли детето (сега децата) повече от 2-3 пъти за тези почти 6 години, освен когато съм била в командировки и покрай ремонтите дето го бяхме пратили Гого на Велинград и на вилата за 2 седмици и то ходихме по 5-6 пъти за това време до там. А за да излезем някъде вечерта се е случвало за цялото това време да оставим Гого сигурно два пъти, все го мъкнехме с нас. Сега е така и с двете деца. Но някакси и двамата сме на едно мнение за това - който си има деца, да си ги гледа Simple Smile

# 454
  • София
Честита Нова година!
Да сте здрави и щастливи!

И аз да се похваля, че и Тошко, като Калин от 1ви януари вече пълзи истинскиSimple Smile
За сега не се е контузил много, ама си блъска главата в стените де, много е смешен.

Зеленко, за варовитата вода да кажа - като ходим при свеки, там е същото положение. Тя си чисти каната с оцет, а на малкия му правим АМ с изворна вода, че варовитата дори изварена, седи на парцали и не ми харесва да му я давам.
Кана Брита ползваме от почти година тук в София, аз съм много доволна. Само че, доколкото знам, когато водата е по-варовита, филтърът трябва да се сменя по-често, а те не са от най-евтинитеSad

който си има деца, да си ги гледа Simple Smile
Много съм съгласна с това, но в същото време не виждам и нищо лошо, ако имаш възможност - 1-2 пъти в месеца например, да можеш да оставиш детето на някой и за няколко часа да забравиш, че си преди всичко майка и да се разнообразиш малко.
На мен не ми пречи да си гледам детето сама, но честно казано, понякога много ми липсва излизането вечер с приятели. Лятото беше лесно - мъкнехме си го с нас, но зимата е много трудно да намериш място, което не е задимено. А баби наоколо няма, та за сега се задоволявам само с канене на гости в къщи.

Гери Мур, радвам се, че новините при вас са добри!!

Последна редакция: сб, 02 яну 2010, 14:59 от jivotinche

# 455
Здравейте момичета, за много години и от мен!!!
Честито на имениците и на всички с поводи! Аз днес разбрах, че също съм имала имен ден, принципно празнувам на друга дата, но СЗА, нали сме адашки, честито и на теб !!!
Да се включа и аз по повод първия рожден ден. Ами  да ви кажа вълнувам се от доста отдавна. Не вярвам на суеверия, първия Р.Д. е нещо много радостно особено за родителите, те децата още не могат да схванат какво става. Та, нашия за сега смятам да го отбележим на два пъти. Единия с роднините, а другия в клубче с деца. Нашите деца са все по-големи, много ми се щеше да е бебешки рожден ден, ама ще го мисля...

# 456
Посъбрах сили да си кажа за НГ! Ние си бяхме самички, но нещо се понатровихме с един хайвер с мъж ми! Така цялата маса си остана подредена, а ние с по чаша шампанско се превивахме на дивана пред телевизора! Толкова куца НГ не съм имала. Сега съм доволна, че все пак нямахме гости, защото трябваше да държим фронта, пък и нямаше да е гот да изтровим и другите хора!

Зелено човече, пропуснала съм, че сте се преместили в Козлодуй   bouquet. Супер за Калин, че е пропълзял. Ние в къщи сме обезопасили всичко и Марти пълзи навсякъде, ама буквално... Редовно има синки, но хубавото е, че поне не пада от високо и се учи да се пази. Извадила съм една кислородна вода (хихихих) и като се ужули действам. Иначе цункам да мине по-бързо  hahaha и за секунди той пак тръгва.

За варовитата вода и каната - много оцет и естествено, когато можеш да си позволиш - лимон Simple Smile. Купете си кана Брита с филтър - свеки я ползва да готви с нея. С две думи, вариш водата, през цедка или марля в каната Брита и после готвиш с тази вода.
Колкото за калгонита - не съм чувала да избелва дрехите, в Австрия за 15 години не ми се е случвало и да забележа подобно нещо, а сме ползвали непрекъснато за пералнята. За почистване на мивката и банята ще ти препоръчам с 2 ръце Калгонит, а иначе и Фрош (хем е био, хем в него доста оцет има Simple Smile ).

Първият РД на Марти празнувахме с роднини. Бяхме наели залата в спортен комплекс Дема от 6 вечерта. После към 9 Марти заспа и ние също успяхме да хапнем нещо с гостите. От 1 РД с бебета гости имам ужасни спомени. Голямата ми дъщеря - така празнувахме. Подробности не си спомням, само че тя беше в проходилка, фучеше като хуна и насини глезените на гостите, а другите бебета пълзяха или ходеха в различни посоки. Спомням си само, че бяхме толкова гроги накрая... та дотам ми стигна акъла да не повтарям подобно мероприятие. На 2 вече като ходят стабилно ще обмисляме клубче! Simple Smile

Гери Мур, много добри новини! Само да ти кажа, че голямата ми също има отвор 1 степен и я третират като здрава, само трябва да се внимава много с ангините, че те са много често бактериални и веднага АБ. И също казаха да се внимава със зъбите (при вас е по-късно това де Simple Smile ), защото развалени зъби също удряли в сърцето.

# 457
Здравейте и от нас  Grinning

Зеленко, браво на схватливия Калин  Laughing Животинче, браво и на Тошко  Grinning И аз никак не я пазя Мира  Mr. Green Пускам я да лази навсякъде  из нас. Качила съм каквото е опасно нагоре и така. Лошото е, че вече се изправя и на пръсти и сега ми отпадна като вариант първото ниво на секциите и шкафовете  Laughing

За първия РД, аз не съм го мислила конкретно още. На Маг беше в нас, на два тура - с родата и с наши приятели. Еми, тогава нямаше бебета, които да поканя в къщи и решихме да си поканим наши приятели  Laughing
Сега сигурно тура с родата ще го пропусна. Може би ще отидем в нашите да се почерпим без особени дандании. Основното празнуване мисля пак да е в къщи, като ще поканим някои малки приятели от темичката /да си знаете от сега  Mr. Green/ и пак някои наши приятели и така  Grinning

Ох, и нашето гледане на Аватар се провали. Нали тогава се разболях и аз и Мира, та хич не ни беше до кино. Но си мисля близките уикенди да ходим  Grinning Ние вече изтренирахме оставянето на децата при нашите и те се справиха много добре. Та мисля да се възползваме вече по-честичко  Mr. Green
СЗА, направо не знам как сте издържали толкова години да го иставяте баткото на някого само броени пъти  Laughing Ние Маги не сме я оставяли чак често, но майка ми сама дава зор да й я оставям поне веднъж в месеца за някой уикенд. Най-редовно ходи с нашите на вилата, ходи два пъти в лятото с тях на почивка - на море и на планина, че на баща ми им дават карти. До сега и на НГ все си е била с нашите, пък ние някъде с приятели. Еми и ние сме хора и имаме нужда от време на време да поразпуснем от бебешки и детски грижи и ежедневия  Mr. Green

Хайде аз отивам да играя гимнастика  Whistling jump Че покрай тези празници се стараех да внимавам много с яденето, ама то е достатъчно да пробваш от това и онова  Laughing А след 2 седмици съм пак при диетоложката и ще ме скастри  Crazy Макар, че с този късмет дето си изтеглих от баницата, може и да не ми се е отразило  Laughing

Последна редакция: сб, 02 яну 2010, 15:13 от veselina_s_p

# 458
  • София
Честита Нова 2010 - нека бъде спорна и успешна и изпълнена с чудни мигове с нашите слънчица!
Малко на патерица, честит имен ден на именяците - да са живи и здрави и много късмет!
Гери Мур, чудесни новини - браво, много се радвам!
Зеленко, честито ви пролазване! Стела май ще пропусне момента с лазенето... СЗА, а защо е по-добре за развитието първо да лазят и тогава да проходят? Знам, че някои бебета така и не пролазват?
Новата година изкарахме много хубаво - зедно с кумовете ни бяхме на гости на наши приятели - ядене, пийване, сладки приказки - тихо и спокойно, но много приятно. Оствихме Стела на мама - тя си заспала към 10.30 и така дълбоко си спинкала (като никога), че дори и гърмежите не я пробудили...
От баницата на Слънцето ми се падна сватба, но тъй като не мисля да се женя пак  Mr. Green си позволих да си тегля втори път и ми се падна наследство.
Вчера направихме на Стела първата и сурвачка и тя си умираше от кеф да сурвака роднините.
Хубав ден на всички, ние довечера сме на гости на много близка моя приятелка, която вчера се върна от екскурзия в Непал - нямам търпение да разказва и показва снимки.
Хубав ви ден - ех, колко е хубаво да са празници!  Hug Hug Hug Hug Hug

# 459
За първия рожден ден сме запланували една почерпка на роднините в р-т. Само най-близките, ама пак си се събираме 17 човека Crazy После евентуално ще се съберем вкъщи с едни дружки на бебешко парти, горе долу така сме го замислили. Иначе това с непразнуването на 1 рожден ден и аз съм го чувала от майки по парка. За мен това са си пълни глупости - как няма да празнуваш рожден ден на детето  Shocked
Аз също подкрепям СЗА за оставянето на децата при баби - досега сме остявали Борис 2-3 пъти за по половин-един час максимално при свекърва ми, за да напазаруваме например, а на Коледа излезнахме за 40 мин. да пийнем по едно  Crazy Аз също съм на мнение, че който си има деца да си ги гледа. Поне за сега нямам и желанието да го оставям за повече. Като порасне може би, но сега искам да си е при нас. Не че няма при кой, бабите през глава се натискат да го гледат.

# 460
Гери Мур, радвам се за добрите новини  Hug
Браво на пролазилите юнаци Калин и Тошко. Освен да обезопасите пода няма как да ги предпазите. Мария често се хлъзга по паркета и си трясва главата, заплаква, но бързо и минава.
Честит имен ден на Силветата   bouquet И аз знам, че днес сте именнички Simple Smile
Да ви се оплача Мария от снощи е и с течащ нос. Цяла нощ не можа да спи от нослето. Пак прави и темпер., но под 39градуса. Водихме я сега при някаква дижурна лекарка изписа и от кафявите правени капки за нос и каза да сменим Панадола с Нурофен. Отделно на 12 часа да даваме някакъв сироп Суметролим . Някой да го е давал?
И аз съм чувала поверието да не се празнува 1ия рожден ден или поне да не се пали свещ на тортата. Лично аз не понасям никакви суеверия, червени конци и т.н. бабини деветини. Със сигурност ще го отбележим, само дето още не съм решила подробностите като място, гости и т.н.

# 461
Гери Мур, радвам се за хубавите новини!
Зеленко, браво на лазещия Калинчо! Петя пък от два дни започна да се изправя на колене и скоро се надявам да започнат да я  държат крачетата да може да се изправя сама!

За непразнуване на първия рожден ден за сефте чувам! Знам, че детето ако не е кръстено не трябва да празнува имен ден докато не бъде кръстено! Ние най-вероятно ще се съберем през деня с дружките с дечицата на кафе и сладки, а вечерта ще празнуваме със семейството!Детето е малко още и за клубове мисля, че е рано!

Лек и приятен ден от нас!

# 462
  • Варна
Шуши 13, суметролима доколкото знам е бисептол (не точно антибиотик, но не е обикновено сиропче). Аз често го давах на Кристина (дори при гнойна ангина) и съм доволна от действието му. За температурата - мисля, че е хубаво да се редуват нурофен и панадол (защото са от различни групи), а не да се дава само от единия вид. В краен случай (дано не ви се налага) може хексалгин (това е течен аналгин и бързо сваля много висока температура). Бързо да се оправяте Hug
Симона пък влачи една кашлица от 2 седмици и дори планинския въздух не я оправи. Сменихме 2 сиропа, противоалергични капки...и нищо. Няма хрипове, температура, хрема или други симптоми, но кашлицата не минава. Ще я водя пак при педито, да видим какво ще каже.
Да питам кърмещите мами- имам чувството че нямам достатъчно кърма, отделно Симона си намали нощните хранения до 1-2, а и този месец почти нищо не е наддала, та си правя извода че не приема достатъчно мляко. Дали да не и давам някаква вечеря преди сукането и дали така няма още повече да си намаля кърмата?

# 463
  • Варна
Да питам кърмещите мами- имам чувството че нямам достатъчно кърма, отделно Симона си намали нощните хранения до 1-2, а и този месец почти нищо не е наддала, та си правя извода че не приема достатъчно мляко. Дали да не и давам някаква вечеря преди сукането и дали така няма още повече да си намаля кърмата?
Гери, и Пресиян почти не е качил за последните два месеца, но аз го отдавам на това, че стана много активен. Изобщо не стои на едно място и изразходва доста енергия. Позамислих се и аз дали му стига кърмата, но после реших, че не може да е това. Иначе като правило трябва да имаме само заместени закуска и обяд, но по-скоро се получава обяд и вечеря (по организационни причини). Но дори и да нямам намерение да му давам нещо твърдо за вечеря, той е такъв гладник, че направо ми се кара, ако види нещо за ядене на масата и не му дам. Та отнася я коричка хляб, я някоя от неговите си бисквити, само мир да има.

# 464
За много години  Party. Желя ви всичко най-най през тази година и най-вече здраве  Peace
Ние що годе икарахме добре,Крис ни зарадва с първите си самостоятелни кра4ки  Party
И да ви се оплача,че днес беше най-ужасния ден в живота ми,с баща му решихме да излезем за един час и да го оставим на свеки,добре ама като ни видя,че се качваме в колата (той беше в паяка ) и с такава скорост се засили да ни гони,че се обърна с паяка  ooooh!,имаме едно прагче,до сега стоперите го спираха,но този път не го опазиха и си обезобрази лицето  smile3518,казвам ви сърцето ми спря като го видях как се обръща с главата надолу  Cry,1 час не можахме да се успокоим,за радост се разминахме само с уплаха и разранено лице,сега пак си играе,но като се удари с някоя играчка по раните и наддава вой  ooooh!
За 1 РД направихме списък с гостите и избрахме мястото,мислех да правим и кръщенето на същата дата,но се пада сряда и май ще го оставим за неделя,та така за сега това,после ще мислим другите неща  Simple Smile.Според мен това е голямо събитие и не би трябвало да се пропуска,не е нужно да се прави голямо събиране  Wink
И така,това е от нас  Hug
Стаси,не съм чела много назад,но мярнах някъде,да не се оказа шарка вашето  newsm78,оправи ли се Кали вече ?

Общи условия

Активация на акаунт