Отговори
# 465
Зеленко, честито ви пълзящо бубулече! Нашият хитрец не иска да пълци, а и ако види някой от нас очаквание да му помагаме за изправянето (иначе си сяда и става съвсем сам, хващала съм го няколко пъти в крачка, като се разсея Joy)

Gery Moore, много се радвам за Симонката, че е добре резултатът от прегледа. Дано мине бързо кашлицата!

Да питам кърмещите мами- имам чувството че нямам достатъчно кърма, отделно Симона си намали нощните хранения до 1-2, а и този месец почти нищо не е наддала, та си правя извода че не приема достатъчно мляко. Дали да не и давам някаква вечеря преди сукането и дали така няма още повече да си намаля кърмата?
Аз вечер давам плодово пюре (към 5) и понякога добавям малко адаптирано мляко в него. Отделно слагам АМ в сутрешната каша ако е безмлечна. Не усещам да му е намалял апетита и се надявам млякото да му е достатъчно (все още се кърмим между храненията и нощем). Преди давах и каша по-късно вечерта, но установих, че след това е неспокоен и ме буди за вода или гушкане даже по-често, отколкото ако не съм му дала каша. Ако вечерята я засища, със сигурност ще си намалиш кърмата. Аз по-скоро бих дохранвала, ако се съмняваш, че е гладна. До колкото знам сега енормално да наддават малко, защото много енергия изразходват в пълзене, изправяне, ходене. Даже съм чувала, че някои деца малко свалят след като проходят.

За рождения ден още не сме мислили, ама май ще съчетаем празника с кръщене. Само дето не знам дали може през Велики пости да се кръщава newsm78? Че рождения му ден се пада точно преди Цветница...

# 466
Гери Мур, не се притеснявай за кърмата - няма да намалее. Пак да кажа, че кърменето е като пазарната икономика - ако има търсене, има предлагане Simple Smile Така че спокойно. Нормално е да намалява вече нощните кърмения, Ники нощно време се буди веднъж и после чак сутринта. През деня се кърмим 4-5 пъти между храненията. Аз давам като следобедна закуска кисел или каша или плодов дует (с извара), но то се получава почти като вечеря, понеже става към 18.00-18.30. После се кърмим за заспиване в 20.00 (около).

Роси, ами по принцип се смята, че детето е добре първо да пропълзи, после да започне да седи само, накрая да проходи. Това му дава необходимата за възрастта му "свобода" на действие и така придобива самостоятелност и познавателните му възможности се увеличават. Т.е. ако едно дете на 7 месеца вече пълзи, то може да стига до желаната цел и така учи, после към 8 месеца само се научава да седи, когато това му потрябва (на тази възраст се смята, че вече се заиграват седнали), след това започва да се изправя в типичната човешка поза (прав) коет ое друга перспектива към света и накрая прохожда... Та така - теорията е, че това физическо развитие следва психическото Simple Smile Не знам дали успях да обясня. Моите деца и двете явно не са от пълзящите Simple Smile

Веселина, ми Гого го отгледа баба му - аз се върнах на работа като беше той на 4 месеца, и затова съм използвала всяка свободна минута за да съм с него. А и го кърмех доста дълго... Освен това не ми е било удобно да карам майка ми и вечер или в събота и неделя да поема ангажимент, след като гледа детето докато сме на работа. Тя също има нужда от почивка. А той не искаше да остава при свекърва ми. Сега така сме свикнали да има дете около нас Simple Smile, че не можем да си представим друго. На кино сме ходили на детски филми с Гого, другите ги гледаме у дома (поне ТВ ни е голям Simple Smile). В чужбина сме ходили два пъти и май това ни е оставянето на Гого. На почивка, пътуване, ресторант - навсякъде с детето (и сега децата), а зимата - каним гости у дома, ходим на гости и така... Единствено Гого ходи за по 1 седмица с майка ми на Велинград всяка година през последните 3 години. Не че имам нещо против тази практика, но явно на нас ни липсват децата, просто не мога да си представя да сме без тях. Покрай ремонтите като оставахме без Гого за по няколко дни - ми първия ден излезеш, видиш се с някой, но после не ти се ходи, а ти е едно пусто у дома... Тази година се гласим да ходим до Франция (имам приятелка там и тя ни кани отдавна, но не мога да оставя Ники), а догодина или по-догодина (живот и здраве) - до Канада при наши роднини (за да е по-голям Ники и да понесе дългото пътуване). Дано успеем да се организираме и да имаме естествено финансова възможност. Та така...

Сия, честит имен ден и на теб. Аз току-що разбрах че имам имен ден, от няколко обаждания и смс-и Simple Smile

# 467
ние отпадаме от надпреварата-днес ни се появи зъбче

# 468
Ей много постижения, много нещо  Hug
Честито пъзене на Калинчо и на Тошко, честити крачки на Крис и честито озъбване на девойката.

Айде и ние да се похвалим тогава- дребната се научи да слиза сама от спалнята и сега  е неспасяема. Ама вече не и се впечатлявам, да се оправя сама Rolling Eyes А научихме се и да си бъркаме в гърнето, за сега нямаме поразий.

СЗА- и на мен Елия ми липсва като я оставям, ама и ние сме хора и си трябва поне едно кино и излизане да можем да си позволим.

Хайде от нас  Hug

# 469
Честита нова 2010 година и от нас! Да е изпълнена със здраве, късмет, семеен уют и щастие, много любов, усмивки и споделени мечти!

Ние цяла седмица май не сме писали.. Не мога да стигна до компа, а когато има време за него - опъвам се да си почивам, та така. Бях мернала, че споменахте за проблем със стоенето пред компира (форума де) и с мъжете ви. Ами ние имаме подобен проблем, ама със сменени роли.  Mr. Green Преди беше форум, после телефони, после он-лайн игри.. Край няма  ooooh!

За честването - при нас си беше скука. Тв, малко музика, объждане на глупави теми и ..то станало 12ч. Миро се събуди от бомбандировката навън, гушихме се час и после заспахме. Сутринта, разбира се, бяхме събудени невъзмутимо в 7:30ч.  Mr. Green Днес вече съм във форма (след музикална терапия), та викам да драсна един ред.

От баницата ми се падна нова кола и парата беше под парчето. Да взема едно тото да пусна, че и от коледната пита ми се падна паричката  Mr. Green

Честито на всички с поводи - именниците да си носят имената със здраве и много късмет!

Спокойна вечер!

Ще ви чета в понеделник може би, та тогава - повече!  Mr. Green

# 470
  • Стара Загора
Гери  Hug браво на адашката. Дано напролет като отидете пак на преглед тези 50 % да са станали 100 и всичко е наред.
Зеленко дупе да ти е яко с пълзящата КалинКа.Браво. Какъв по хубав  подарък от това.
Аз от вчера си имам новогодишен подарък - по цял ден да казваме "мама". До сега всичко друго казваше дори и бати, без мама.
За рожденния ден - понеже нашия наближава да си кажа и аз мнението. Мислед да правим кръщене на 1 годинка, но ще го отложим с времето, че с обзавеждането на новия апартамент средствата ще са по важни за там. А кръщенето няма да избяга. Когато си оправим апартамента ще я кръстим. РД според мен на 1 и 2 години те още нищо не разбират и не им е ясно за кво иде реч ще го празнуваме без деца, само с близките.

# 471
  • София
Привет!
Честит имен ден на Сиа и СЗА!   bouquet
Честито "мама" на Слънцето! Аз от Алекс още не съм го дочакала  Rolling Eyes , а батко му от 5м възраст почна да го казва  Thinking
Много се радвам на новините за Симонка на Гери Мур Hug
Честита лазеща калинка на Зеленкото  Laughing Моите и двете деца не го практикуваха това.
Стаси, ако не сте си намерили друг д-р - ние ходим при Масларски от Вита, но той не става за личен, не работи със ЗК. Мога само хубави неща да кажа за него.
Кикоикрис, милият Крис!  Cry Дано бързо му минат раничките  Hug
Суеверието за непразнуването на първия рд съм го чувала от свеки, мисля причината е тази, заради която не се прави и 40тият рд, но ние си го отбелязахме, тогава правихме и кръщене  Simple Smile  ТаняТ, може да се кръщава по време на пости, баткото го кръстихме през Богородичните и тогава специално се интересувах.  Peace
За НГ не ми се пише, че ще почна с оплакванията  Crazy Не знам дали пак са зъби, или пълнолунието влияе на Александър (както на брат му), или се изплаши от пустите пиратки, но до 2ч не спа спокойно, предната нощ също  Tired  Confused

# 472
Класация за най-късно пробило зъбче :Алекс на АлЕкС-мама, Крис на kikoikris, Калин на зелено човече, Тия на Мечо Пуух, Теодор на veroniki, bellabu, Владимир на *Elle*,  Дариян на Nagaina, Лъчи на C_v_e_t_i, Калина на Tedsan,  Радост на mp3lp3, Пресиян на Ivema, Божидар на Веве

zori, честито ви зъбче! Моля ако съм допуснала някое бебче със зъбче и са в класацията да се обади Simple Smile Blush

Слънце, браво на Симонка за подаръка, наистина най-сладко е мама като кажат Simple Smile

Рожден ден и аз мисля само с роднините да празнуваме засега. А за първата годинка за първи път чувам, аз знам че не се празнува, когато се става на 40 години Wink

ТаняТ , мерси, че споделяш за кашата, аз също забелязах подобно държане. И нашата следобедна закуска е в интервала 6-7 вечерта и после към 8-9 е кърменето.
А точно по празниците бях хванала някакъв ужасен вирус и изглежда кърмата ми беше драстично намаляла, бебката беше залепена за мен буквално, и тя не искаше нищо друго освен мляко. Един ден без да преувеличавам си изкара около 8 часа сучейки( не постоянно Mr. Green)Обаче аз без да се усетя си смучех билкови лукчета и изглежда допълнително съм я намалявала, те нали съдържат салвия. Засега криво ляво крепим положението, но и тя прояде пюрета. В интерес на истината, мислех, че след това свръхстимулиране ще си докарам хиперлактация, но нищо подобно, нещата са както преди.

Гери Мур, радвам се за добрите новини за Симонка и дано бързо минава кашлицата! Hug

Русана, милия Крис, юнак е той, а юнак без рана не може  Hug
 И накрая ( но не по важност) :
Честит имен ден на именниците! Живи и здрави бъдете  bouquet

# 473
  • Стара Загора
И аз знам че 40 годишен юбилей не се празнува но не знам причината заради която го отричат! Някой ще ми я каже ли!

# 474
  • София
Хайде и аз да се разпиша в новата година. Честито на всички именици - да ви се прославят имената Simple Smile

Гери, много се радвам за добрите новини при вас. Стискам палци всичко да е наред и през годината да сте здрави и весели - то това важи за всички, де

Честито на пълзящите, седящите, стоящите и крачещите малчовци, както и на милите думи, които чуваме от тях.

Явно в началото на годината всички започваме удърно. След кроткия период при бабите, Билянката е дооооста киселка и крива, но се оказа, че си има причина - ако не бъркаме си имаме две нови зъбчета - горни... за едното сме сигурни, но не дава да й бръкнем в устата за проверка... Но толкова кисела до сега не е била... или пък да съм забравила вече..... Та сега е едно плюнчене - прави балони и точи лиги.. като охлюв е, от където мине оставя диря.... и плачка доста.. и се разнасяне с часове през нощта.... ама здраве да е, и бързо да минава.

За нашата НГ - май вече писах, а и някои от гостите ни споделиха вече, беше много приятно. И както аз обичам - непринудено и не усетих домакинството като някакво натоварване, явно сме случили на гости Wink Пък и като сме си на една вълна и шегите ни общи и тревогите и радостите.... много съм доволна. А отделно и от капамата съм доволна, даже се гласим за Ивановден да повтроим - или нещо подобно, че мъжът ми е именик тогава и пак ще имаме гости...

За гледането на децата - и ние сме на мнение, че родителите трябва да си гледат децата. Като мъжът ми даже е по-върл привърженик.. На мен от време на време ми се ще да имаше на кого да оставям Бибата поне за малко, но като си нямаме баби под ръка... чакаме да дойдат за някой ден на гости и тогава евентуано се измъкваме вечер - я кинце, я гости... Но момента с оставането на Биба на някоя баба в Пловдив май е доста далеч..... но не казвам никога, защото не се знае какво ни чака зад ъгъла на живота.... Отделно аз самата съм доста наясно с ползите/вредите от отглеждането на децата от баби и дядовци... но това е друга тема...

И последно, че стана дълго, а и Бибата пак плачка безутешно... за първия РД - ние го празнувахме в тесен роднински кръг на заведение - 12-тина души. Според мен то е по-скоро радост за бабите и дядовците, както и повод роднините да видят детето - ако се реши да е леко в по-разширен състав (Но Ванката заяви, че сватба няма да правим  Crazy) Детето не може да оцени много повода. Но пък как само се радваше нашата девойка на подаръците... Shocked Направо ме изуми - тя направо ги грабваше и започваше веднага да гушка - кукли, плюшки... не разбират ли???....

Май се изказах... Лека нощ  Hug

# 475
Русанче, много кофти така че Крис е паднал... Confusedама нали вече ще ходи, та свиквай! Hug
За рожденния ден ние ще го правим първо с деца, а после с възрастни.Хич не ми и пука, дали разбира или не, искам лудницата да е голяма-деца, балони, торти и т.н... Crazy Mr. Green
Да ви покажем и най-новите си номера.http://nincheto.multiply.com/video/item/22/22
Забележете, как вижда Гугу(папагала) и му вика и се радва.На книжката вика"бебе" и то защото скоро му давах една книжка с бебета и сега всяка една книга за него е бебе. Laughing Показва къде е лампичката, Мечо, мама и тати(разбирай-снимката на мама и тати), взима топката.На въпроса"къде са мама и тати", той също отговори нещо от сорта на "мама и тата" Heart Eyes bowuu

# 476
  • Варна
Гери, браво, много се зарадвах. Дано ти е олекнало поне малко  Hug и да е здрава малката зъбчонка и след 6 месеца поне още 25%.

Зеленко, аз нямам такива впечатления от Клагон-а, по-скоро май втвърдява малко дрехите, но аз слагам омекотител и  пускам допълнително изплакване винаги. За кана не знам, ние почти всичко правим с изворна вода. Заминава за нула време една голяма бутилка, но мъжът ми  е маниак по темата. Хлебна сода май също помага, а аз досега чистех с Цилит, но сега ще сменя на Фрош.

Браво на пълзящите и крачещите. Ния отдавна не беше скалъпвала "мама", но днес огладня в края на разходката и изведнъж тигровият рев премина в "мама", та може и съзнателно да е било даже Simple Smile

Един познат казваше "Никой не е длъжен да гледа на бабите внучетата". Като го чух нямах дете и много смешно ми се видя. И аз мисля, че родителите трябва да си гледат основно детето. Но напоследък, особено в дни като днешния, определено бих я дала на някого за някой час. За нейно и мое добро  Confused Sad  Не знам какво става с това дете .......     и днес за капак счупих сушилнята, докато бързах да й приготвя ваната, а тя крещеше с пълно гърло.   

Не мога да си представя как няма да празнуваме РД на малката.  Иначе и ние много не се вживяваме за другите поводи. Но и Коледа беше както трябва заради нея, и РД ще има на всяка цена, предполагам, че ще съберем приятелите с деца някъде. То май не останаха такива без  Simple Smile  А ми се въртеше и идеята за форумски РД. Варненки, можем ли да спретнем едно РД парти на неутрална дата? За купона на малчовците.

# 477
Привет!

Честита Нова Година!( ще ме извините, ако вече съм честитила, ама наистина не помня дали писах тази година или миналата  Crazy)

И аз бързам да се похваля, че София днес си направи 1-вите самостоятелни крачки ! Тя отдавна ходи, хваната за 1-то ми пръстче, ама днес няколко пъти се пуска и успява да направи по 3-4-5 крачки  Grinning . Голяма игра беше  - с кака и бяхме седнали на земята и си я "подавахме"  Laughing, а тя милата се залива от смях, като залитне и се строполи върху някоя от нас  Mr. Green Е, далеч сме от стабилно ходене, но все пак са самостоятелни стъпки. Обаче и тя цялата е в синки, има цицина на челото, вече лилава е станала, даже и не съм разбрала от къде е.

Кикоикрис, честити стъпки и на вас!!!! Ужасна случка, дано не се случва повече  Praynig Никол също се е обръщала няколко пъти с проходилката, но вкъщи, та нямаше  последици.

Честито и на всички други с поводи  Hug

ГериМур, страшно много се радвам за Симонката, да знаеш, че много ви мислих тези дни  Hug Дано само добри новини да чувате от тук нататък!

Шу, радвам се и за вас, че най-накрая стигнахте да заветния подпис, дано вече потръгнат нещата и ппри вас  Hug Аз рядко имам време да споменавам поименно толкова хора, ама да знаеш, че ви мисля и си съпреживявам , като те чета - не ви е лесно, но пък нали е за добро  Hug

Аз така се зарадвах, като пролази София, ама радостта ми беше твърде краткотрайна, защото вече не желае да пълзи, а само да ходи, хваща ме за една ръка и започваме да обикаляме. Не знам колко километри вече сме извъртяли из апартамента  Crazy, навън също не иска да седи в количката, а да ходи. Без кръст останах, а лошото е, че даже не дава друг да я държи, само мен признава, не мога да се отдалеча дори на няколко крачки, като гербова марка ми е.Не беше чак така, ама какво и стана  newsm78

И аз да кажа, че изкарахме страхотно на НГ - големи благодарности на ТаняР и фемили  Grinning   bouquet. Беше ми притеснено за София, защото и ние не бяхме я оставяли до сега за повече от 1-2 часа, въпреки, че живеем с майка ми и тя е свикнала с нея, но са се справили, успяла е да я приспи след гърмежите и откарахме до 4 ч.  Mr. Green, за което не съм си и мечтала.

Какво друго...май за още доста неща се бях сетила да пиша, докато четях, ама сега не се сещам...

# 478
 Нинче, Радо е страхотен сладур, направо да го изядеш!
 Най-новият номер на Кали е да показва къде е лампата. Като я питам "Къде е лапмпата?" и тя ми сочи с ръчичка, много е сладка Simple Smile
Оo, и рожденичка ли сме имали! Честито на малката София - Летиция! От другия месец почват яко рождени дени! Simple Smile

Последна редакция: нд, 03 яну 2010, 09:10 от stasi8510

# 479
Честит първи рожден ден на София Летиция на 'Кафе с мед'!С пожелание за щастливо и безгрижно детство!

Общи условия

Активация на акаунт