СЕПТЕМВРИ'09 тема 9

• 20 871
  • 730
  •   1
Отговори
# 630
  • където има любов
Добро утро!То добър ден стана,а ние още сме по пижами,успявам да вляза в банята към 12 чак ooooh!
И аз вчера не успявах да вляза,в Продавалника също.
Анита,много гадно за Андреа,не изписаха ли нещо по-сериозно.То така,хем детето ще се мъчи ,хем ти ще си под напрежение.Дано по0скоро да сте здравички Hug

# 631
  • София
Добро утро мацки!
Дриймс какво стана с твоето бебче...оправи ли се..
Анита стискам палци вече с тия капки Андреа да се оправи бързо...
Вчера нямах проблеми с влизането във форума...
Днеска явно пак ще си седим по домовете...с тоя снеговалеж, не е за излизане...поне при нас де...

# 632
Здравейте!
Анита дано бързо се оправите  Hug
Абе от 3 вечери насам моята мила щерка след като яде към 3-4 сутринта и после спи и реве и така до към 7-8. Какво е туй чудо  newsm78 И на всичкото отгоре започна да ми стиска зърната с венци ooooh! -  това е много гадно и болезнено, но незнам как да я отуча? А представя те ли си ако имаше и зъби - ле леееееее! Мамите с опит дайте съвет какво да правя  Praynig
Днес и при нас е студено. Като видях слънцето първо се зарадвах ама като излязах на вън и ми се смръзна маслюнката Laughing
Искам да направя една бисквитена торта и помежду да сложа банан, ама се чудя като слагам горещия крем ( слагам пудинг на д-р Йоткер) дали банана няма да стане гаден?

Последна редакция: вт, 05 яну 2010, 11:06 от bibo4e

# 633
  • София
Добро утро и от мен!
Анита, много гадно, че малката е по-зле... Не могат ли да й изпишат нещо по-силно наистина, защо само да се мъчи детенцето Rolling Eyes
Ладида, добре, че се включи Hug Вече си мислех, че бургаската група нещо бойкотира, никакви ви няма тия дни Grinning

Днес спах до 9.40 и трябваше да отида аз да събудя дребния да яде Crazy Малък мързеливец Heart Eyes И представете си изненадата ми като вдигнах щорите и навън валят едни парцали и всичко затрупано Shocked Към 6.30 ставах да храня Никола и въобще нямаше такова нещо. Дано поне спре да вали, за да можем да излезем следобед, че вече ще изперкам вкъщи.

# 634
направихме алергична кашлица от ваксината,дано мине скоро Praynig,
Находке, това втори Пентаксим ли ви беше? Ти беше споменавала нещо и за обривчета преди известно време или се бъркам? Защото нашия педиатър много се притеснява да слагаме втория Пентаксим защото точно втория прием можел да алергизира мнооого.
Аз вчера говорих с д-р Мустаков и честно казано не разбрах дали да слагаме или не ваксината. Първо ми каза, че не трябва, после го питах дали не трябват някакви документи, че по медицински причини не се слагат ваксини за пред детски градини и т.н. и той нещо ги завъртя нещата и каза че може да слагаме...
Но педиатъра не е много съгласен и сега ще ми даде направление за гастроентеоролог.
А Катето ме направи на луда калинка тая нощ. Едвам заспа в 22 след като не я къпах, за да видя дали лишеите ще се повлияят. След което се събуди в 2 и после в 4:30 и заспа чак в 6. Сутринта се събуди в 8:30 и след като си игра 1 час започна един рев  ooooh! Обикновено си заспива по това време, а сега беше страшна мъка и поспа само половин час. Направо не знам какво беше това чудо.
Анитке дано бързо се оправи малката принцеса мила!

# 635
За много години момичета! Живи и здрави и вие и слънцата ви - малки и големи  Hug
Ние си бяхме в къщи, кротко и спокойно - и без това ми беше толкова депресирано, та така поне не развалих настроението на всички, а само на милото  Mr. Green

на всичкото отгоре започна да ми стиска зърната с венци ooooh! -  това е много гадно и болезнено, но не знам как да я отуча?

Това все едно аз го написах за моята мома. Брат и така не е правил.
Аз мисля да излизаме днес по следобед - ако не спре да вали, слагам и дъждобрана и навън
моята девойка се е събудила в 7,30 и до сега не е спала и вече почва да истерясва  Crazy

Отивам, че вика  Hug

# 636
Здравейте!
Мойте девойки крещят та се късат Simple Smile Малкото като види Ина и се почва едно викане от радост...  Heart Eyes  Heart Eyes На мен само гууу, гъъъ, а на Ина - то не са песни, то не е чудо!
Иначе не е кашляла днес  newsm78 Само снощи докато заспа кашляше и се пробуди няколко пъти. Дано е отминала кашлицата  Praynig
Анитка, аиде вече стига болести!!!
Айде вече никой да няма здравословни проблеми де!!!!!!!! Много неприятно такива малки деца с проблеми  Thinking
Кой писа за това, че бебето стиска зърната докато суче - и при нас го има. Не всеки път, но все по-често  Crazy Представям си да стисне със зъби  Rolling Eyes  Heart Eyes

# 637
kriskata Simple Smile  ние бяхме с обрив преди ваксината, но ни я сложиха, защото се установи че са от претопляне. Но все още си имаме лишея на бузата , даже вече се прехвърли и на дугата бузка. Сега е като дядо Коледа  hahaha Вече ме избива на лудост , защото се мазахме с какво ли не  ooooh!
Вчера ходихме на кожен и ни каза докторицата че това е бебешка екзема. Попитах от какво се  появява а тя ми обясни че е нормално при деца с по светла кожа и светли очи  #Crazy Не разбрах какво общо имат светлите очи с екземите, ама може би имаше в предвид по светли дечица с бяла кожа. Пита ме с кво я къпя , казах с Мустела , жената каза че това е хубава козметика , но все пка си зависи от детето  newsm78.
Изписа ни Елком- да мажа по един път дневно че било много силно и наистина е така, мерише на спирт та се не  трае  newsm61 . Ама веднага започна да завехва иначе, наистина е добро. Каза че това не е никаква хранителна алергия , просто кожата на лицето е по чувствителна и това се израствало до годинка. Можело пак да се появи след време. Но ни сложиха ваксина въпреки тази екзема( първия Пентаксим)
Сега да питам има ли мами от Асеновград тука. Питам защото ме интересуват цените на пюретата там. На мама някаква колежка от там и казала че са значително по евтини особенно на Ганчев( нали там ги произвеждат) Ако някои има инфо какви са цените нека сподели. Аз мисля да си накупя тука от Пазарджик или от Асеновград преди да си заминем в София. Тук са значително по евтинки а в Асеновград сигурно още повече.  По принцип до сега си приготвях домашни , но тука имам повече време. Най вероятно в София няма да е така и няма да има  време да  бъркотя и затова да се позапася поне до следващото идване. Naughty
И аз се разсополивих нещо, ама само носа ми е запушен иначе друго ми няма , дано да е настинка че да не лепна нещо и на Алекс  ooooh!
Ми друго не се сещам , айде отиваме да ядем...  Hug

# 638
Добър ден и от мен!
Ще ме побърка това дете. Вече няколко дни е един рев, едно скимтене и чупки от сутринта до преди малко. ooooh! Не иске да яде, плюе. Като му предложа вода пие като махмурлия на другия ден. И неистов рев. Нервите ми са опънати до немай къде. Сега заспа след като го оставих да се нареве хубаво в кошарката. Няма температура, а сутрин си е и весел. Вече не знам какво да го правя.  Дано бързо отмине, че началото на деня ми е просто невероятно.
Да ви питам бибите колко дълго ги ползвате? Моите са каучукови и си мисля дали да не вземам нови вече. Видимо нищо им няма.
И ние сме с обривче на гърдичките. Едно петънце, което тия дни стана по-голямо. И аз смятам тия дни да не го мокря да видим дали ще има някакъв ефект. На консултация сме другата седмица да видим какво ще кажат.
Какво става с Малибу и Ема? Не се е включвала от доста време. newsm78

# 639
Изписа ни Елком- да мажа по един път дневно че било много силно и наистина е така, мерише на спирт та се не  трае  newsm61 . Ама веднага започна да завехва иначе, наистина е добро.
dundito Елком е кортикостероид и е много силен. На мен алерголога ми даде рецепта в случай, че много се влоши Катето. Но и аз и педиатъра сме на мнение, че не е добра идея употребата му.

# 640
  • Варна
ха добро утро!

Тук се опитва да пече слънце, ама нещо не успява, иначе е мн студено+ вятър...Но ме окуражихте, ще излизаме след обяд.
Анита, дано се оправи бебка скоро, много и се насъбра напоследък Hug
Весита, много ви е пораснал юнака наистина, имам приятелка с бебе на 9 месеца и той е с такива мерки почти, а го смятаме за едро бебе Laughing
Мама Т:Гледах ви снимките, каква сладурка е Еличка, как сте и зализали косата само, бонбонка малка... Hug
На нас ни биха втори Пентаксим преди Нова година, местото се зачерви, но четох че е нормално за втори прием...Сега трети Пентаксим на 4 месеца ли следва?
Ние пък имаме едно сълзящо оченце, оправя се, после пак...И така постоянно, да взема едни капки ли какво...Вече слагахме едно изписани от офталмолог, уж беше ок, сега пак...мисля че е запушен слъзен канал newsm78
Бибоче и наш'та беба прави така, че и опъва зърното кат ластик, иде ми да я плесна, ама не става... Whistling

Айде, отчета даден, после пак... bowuu

# 641
  • Габрово
dundito 2 , светлите деца наистина се предразположени към какви ли не кожни проблеми. Мойта Алекс само да я ухапе бълха или комар и става цялата на плюски, а пък зимата от студа бузките й често стават грапави, все едно има екзема. Докторката и тя ми обясни, че причината е в това, че е бяла и светлоока. А Елком наистина е силно л-во, но щом с друго не минават няма как. Когато ползата е по-голяма от вредата не мисля, че е проблем ползването на по-силни л-ва.
Анита, как можаха тия некадърни доктори да допуснат да се превърне кашлицата в бронхит. Ей, убеждавам се, че не струват испанските доктори #2gunfire
Дано се оправя бързо и Андреа да изкара годината без повече болести.

# 642
  • София
dundito Елком е кортикостероид и е много силен. На мен алерголога ми даде рецепта в случай, че много се влоши Катето. Но и аз и педиатъра сме на мнение, че не е добра идея употребата му.
Точно това щях да напиша и аз Rolling Eyes Понеже Никола също е с атопичен дерматит и по едно време му се беше влошил много обривът от нещо, което бях яла, педката ми каза в никакъв случай да не се подлъгвам да го мажа с кортикостероидни кремчета. Хич не влияели добре на бебешката кожа.

# 643
  • където има любов
Мацки,знаете ли коя пневмококова ваксина се поема от тази година от ЗК и съответно ,нас дали ни касае,или е за дечицата родени 2010?

# 644
направихме алергична кашлица от ваксината,дано мине скоро Praynig,
Находке, това втори Пентаксим ли ви беше? Ти беше споменавала нещо и за обривчета преди известно време или се бъркам?

Доколкото знам тя слага ваксините по касата(тетраксим) Peace

Общи условия

Активация на акаунт