Много активни движения на плода!

• 31 546
  • 33
  •   1
Отговори
# 15
И моята дъщеричка много мърдаше, не само риташе, а непрекъснато шаваше, въртеше се - видимо ми се изместваше корема наляво-надясно, постоянно ритници, удари някакви-вероятно с ръчички...или кой знае какво. Постоянно, до последно се въртеше с главата надолу, нагоре, накрая дори беше странично разположена. Съжалявам, че не попитах след секциото в крайна сметка в каква поза са я извадили  Party Беше ми много радостно да я усещам постоянно, макар че някога това беше съпроводено с болки дори. И не мисля, че страда - когато я гледахме на 4D ехографа още тогава ясно се виждаше широката й усмивка  newsm10 И сега си е същата шантаво-активно-ритащо-мятаща ръце дъщеричка  newsm44

# 16
И моята Ема много ме риташе.Слу4вало се е да се будя нощем от ритници  Laughing.И до последно си ме риташе,особено в ребрата  ooooh!.И сега не се спира,като самолет е,не можем да я стигнем с проходилката  Laughing.

# 17
Дам,позната история!
А какво беше към края на 8-я и началото на 9-я... ooooh!
А уж им отеснявало Wink

Peace Същата работа! И сега постоянно щъка. Не се притеснявай, лека бременност!

# 18
  • София
Много ви благодаря за успокоителните думи!  Hug  bouquet

Дано всичко да е наред, както вие казвате! ПРосто ми се видя, че много от рано почнаха тези активни движения, аз си мислех, че това е характерно за по - късен етап!
остава мисамо да се надявам, че няма да е същото шило и като се роди  Laughing

# 19
Да изръби ме! Не ми даваше и да спя! Сега е.... шило! ДА е жив и здрав!

# 20
  • София
Моята рядко я усещах, но като се роди - е няма толкова шавливо бебе. Още е така, на едно място не седи.

Когато се оплаках на доктора, че не я усещам често, той почна да се хили и ми каза," абе вие бременилките сте велика работа, ако не шава много - паника, ако шава много пак паника, е угодия нямате...."

# 21
Здравейте!

Както се вижда от лентата ми, съм в 28 седмица, от около 4-5 дни бебето е много активно, непрекъснато се се движи и рита, общо взето почти денонощно. няма значение в каква поза съм, какво ям, пия и т.н. Лекарите казаха, че няма място за притеснение, дадоха ми Диаспорал, по 2 прахчета, 1 мес, но мен си ме притесняват тези МНОГО активни движения.

И въпросът ми е - има ли мама, на която да й се е случвало същото? И ако - да, какво е предприела по въпроса.
Благодаря предварително!  Laughing

Мила това нищо не е моя ИВан направо ссалта правеше (виждали сме го на УЗ) това до към 7 месец, после такива шутове такова чудо. Не спираше ! Много активен беше! вече като стана голям 8-9 м,кракът му се отбелязваше на корема ми и пак се въртеше - я с главата я с дупето нагоре....
Спокойно СВИКВА СЕ даже един път не беше ме терорил 2-3 часа и ходих на лекар- притесних се  Joy Joy Joy
Мъжа ми ми е разказвал как си спя , а малкия скачал и как се притеснил за корема ми как се местил... беше в ужас  #Crazy #Crazy #Crazy

# 22
И двете ми деца се въртяха като шугави в корема ми, непрестанно и буйно. Дори не съм се сетила, че може да е проблем - нито съм споделяла това на ЖК, нито пък мен ме е притеснявало.

# 23

А какво беше към края на 8-я и началото на 9-я... ooooh!
А уж им отеснявало Wink

hahaha Нали  Laughing И на мен това ми беше най-странното-всеки казваше вече му е тясно, я той нашия, като започнеше бокс, карате, рок.... цяла концертна програма ми изнасяше денонощно-чак се чудех не спи ли това дете, но сега като го гледам-такъв един дивак ми е  Joy на сън дори става и се обръща надолу с с главата, търкаля се в леглото, докато спи моля ви се  ooooh! Явно какъвто в корема-такъв и наяве  Laughing
Няма място за притеснение миличка  Hug Аз се притеснявах ако не го усетех известно време и почвах да го закачам с ръката докато не ми отговори  Laughing ееееееееех мили спомени   Flutter

# 24
И моята щерка страшно мърдаше, за разлика от сина ми. Имаше денонощия, през които не спираше. Не знам на какво се дължеше това. Беше доста неприятно, особено накрая. Нищо специално не съм правила, просто изчаквах да отмине и заспи.

# 25
  • Mediterraneo
Въпреки че вече съм съвсем на финала, бебето е голямо и му е тясно, все още има моменти, в които е много активно.

# 26
При мен бебето риташе толкова много, че все имах чувството, че всеки момент ще ми пробие корема. Както си стоях и виждах да изпъква краче или ръчичка ( не че можех да ги различа, де). А да не говорим какво беше след като се обърна- всяка сутрин ме събуждаше с ритници в ребрата. Сякаш слон скачаше върху гръдния ми кош. Никога не се замислях дали е проблем това, че мърда толкова - беше ми изключително приятно да си усещам детенцето. Аз дори се притеснявах когато не е мръднал повече от час- два.   

# 27
ОО, и мен ме ритат много-много в последните няколко седмици - също се бях притеснила дали няма да му се увие пъпната връв или нещо такова (не че не може да се увие и при по-кротки движения де), та ходих няколко пъти на запис на тонове - бяха добри.

Така като гледам отзивите, много бебешоци са си били шила още в корема - да разбирам, че си остават шила и след като се родят? Simple Smile Т.е. можете да направите някаква връзка между активността в корема и след раждането? (Лелееее, дупе да ни е яко значи! Grinning)

А чудя се, по същото време като часови период ли продължават да са активни бебетата, както когато бяха в корема?

# 28
И моята бебка не стоеше мирна в корема ми, някакъв ужас беше, чудех се кога спи това бебе, постоянно ме риташе, въртеше се, хълцаше...Сега като се роди да чукна на дърво е сравнително кротка!
Лека бременност до финала ти пожелавам!

# 29
slonche ти да не носиш втория Димитър Бербатов?! Shocked  Grinning Замисляла ли си се над това......от сега ти подсказва съдбата си Laughing

Радвай се на тези усещания, на мен често ми липсват сега Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт