сурвакали ли са ви ЦИГАНИ....

• 2 290
  • 24
  •   1
Отговори
  • Sofia
миналата  година в провинцията ме сурвакаха циганета и няма такава каръшка и безпарична година досега....само проблеми.....Тази година ще ми е за урок...

# 1
  • България Сливен
Да пази Господ! Praynig

# 2
Няма да се дам Laughing

# 3
Само да се пробват, така ще ги изсурвакам, че... Twisted Evil

# 4
миналата  година в провинцията ме сурвакаха циганета и няма такава каръшка и безпарична година досега....само проблеми.....Тази година ще ми е за урок...

Ма точно за това ще е било!
Имам съседка ромка, през два етажа живеем, роди малко след мен и често ми иска съвети, не иска да слуша майка си, която я караше да къпе бебето в подсолена вода и всякакви други подобни. Добре, че пусна темата да знам, като дойде детето да ме сурвака, да го разкарам, че голямо безпаричие ще ме гони.  ooooh! ooooh! ooooh!

# 5
  • Талант на 2012,2013 г.
Вярно е това. Не носят никакъв късмет тия. Напротив... Крийте се и не им отваряйте  tantrumкато звънят по вратите. Иначе няма отърване...

# 6
  • София
От цигани не взимайте нищо. Сещам се, че с едни приятели минавахме покрай 1 църква и имаше циганска сватба. Едно от циганетата поднесе кутия бонбони да се почерпим аз и една мацка. И двете си взехме бонбони, само че аз не го изядох. След няма и седмица мацката се раздели с гаджето си и за капак получи някъв много упорит обрив, който и седя доста време. Та така ...

# 7
  • Германия
Сериозно ли вярвате, че това е заради циганите?  ooooh!

# 8
  • sofia
Уоу,не са.Явно,добре 4е не са........

Ще си знам PeaceНо не вярвам ,4е има зна4ение кой те сурвака newsm78.......Понякога търсим при4ините в другите без да вникваме в самите себе си......или просто така ни изнася Twisted Evil

Последна редакция: вт, 22 дек 2009, 22:44 от lavender

# 9
  • София
Ха, навя ми мили спомени.
Навремето отчуждиха къщата ни и докато построят блок на нейно място, живяхме на оборотно жилище в Люлин.
В съответния блок в Люлин имаше няколко цигански семейства. Едното беше на нашия етаж и на Нова Година (за соц-а говорим все пак), децата редовно идваха да суровакат. Пък баба и дядо има даваха стотинки, портокали и орехи.
Всъщност бяха много свестно семейство, изрядни и чисти, децата ходеха на училище.
Ако си спомняте, по онова време телефоните често блокираха, та се налагаше да се звъни на повреди от телефона на някой съсед.
Е ние най-редовно си разменяхме визити за звънене на повреди с това циганско семейство, понеже през деня повечето хора бяха на работа.
Апартаментът им светеше от чистота, беше леко претруфено - с гипсови тавани.
Истината е, че не виждам много такива цигани в наши дни.

А иначе по темата - долавям, че някои от вас обвиняват именно циганските суровакници за световната финансова криза.
Или?

# 10
 Това са пълни глупости, как може да вярвате. От 2-3 години само циганета ме сурвакат.

# 11
  • Варна
Мда! Поне три години ме сурвакат едни циганета, турчета и българчета/тази пропуснах по здравословни причини- днес беше/. По- добър късмет от дечица, които ти желаят здраве за усмивка и гушкане- здраве му кажи.
Сериозно- писна ми!
Наистина ли мислите, че някой друг ви е виновен за живота, който водите и нещата, които ви се случват????
Не ми отговаряйте ooooh!...

# 12
  • Германия
Направо не мога да си представя да дойдат дечицата да ме сурвакат, ако ще и циганчета да са, а аз да ги изгоня като мръсни котета, защото щяли да ми донесат лош късмет  ooooh! Мислете малко с главите си бе хора, стиха сте вярвали в глупости  Tired

# 13

Ако беше добра годината, пак ли щеше да е заради циганетата, или в тези случаи е благодарение на собствените ни действия?

# 14
  • София
Сериозно ли вярвате, че това е заради циганите?  ooooh!

Флокич, не знам у твойто село как е, но тук са се навъдили 7-8 годишни циганета, които посред бял ден крещят на минувачите "У****e Българи" Последвано от звучни 3 минутни псувни и клетви. Как да повярвам, че като сурвака такова дете ще пожелава красиви неща на сурвакания?! Те от малки си знаят репертоара.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт