Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 56-та тема

  • 123 686
  • 733
  •   1
Отговори
# 300
  • Мнения: 2 815
новогодишно пънче с пълнеж от сметана,крем от кестени и парченца захаросани кестени

ffr ,може ли рецептата за пънчето   bouquet.

tracy_t ,при курабийките имаш кошнички с настърган шоколад и едни шоколадови сладки които стоят като обърнати кошнички ,ама го обясних  ooooh!,дано си ме разбрала  Laughing,може ли рецептите за тях   bouquet.

# 301
  • Мнения: X
Лелеее,изпуснала съм има-няма 10-на страници...минах по диагонал,страхотни трапези и вкусотийки видях!    Peace

Честито на всички рожденици и именници,които съм пропуснала !    baloni

Аз се занимавах с тортички...и нямах много време за готвене и за снимки...затова само
едно Пълнено пиле с ориз


и една от тортите




Последна редакция: вт, 29 дек 2009, 13:36 от Анонимен

# 302
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Venetta Topfenwelle ми се струва че е австрийския вариант на немския  Käsekuchen Grinning изварата под какво име я купуваш,тук се води Quark.

Да Quark е немското название, а в Австрия се нарича Topfen, както например Aprikosen в Германия, а в Австрия Marillen. Ако вземеш една книга на Dr. Ötker там ги има всичките разлики за Германия, Австрия и Швейцария.
То и майка ми като дойде първия път на гости ме пита защо казвам Topfen като на немски е Quark, но в Австрия е познато под това название и се изписва така.

Но Кäsekuchen  е друго , Тopfenwelle си е друга рецепта.



Да си призная, предположих че ще получа този въпрос, но  Joy Joy Joy ...

# 303
  • Мнения: 1 352
При нас Kwark  си е заквасена сметана, извара така и не можах да намеря, освен по турските бакали - смръдлива и отвратително солена  Sick.

# 304
  • Мнения: 4 901
Venetta ,тези ВЪЛНИ ОТ ИЗВАРА много ме заинтригуваха.ще ги правя в най-скоро време   food002
краси.мира ,страаааахотна торта  Peace
От мен ЯБЪЛКОВ СЛАДКИШ С БУТЕР ТЕСТО


Току -що изваден от фурната
http://merypoppins.snimka.bg/cooking/kulinariya.457829
И вече поръсен с пудра захар
http://merypoppins.snimka.bg/cooking/kulinariya.457829.16627263

# 305
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
При нас Kwark  си е заквасена сметана, извара така и не можах да намеря, освен по турските бакали - смръдлива и отвратително солена  Sick.

В Австрия заквасена сметана е Sauerrahm. Пиша го за тези съфорумки, които са си в България и ползват немски или австрийски готварски книги, а не знаят добре немски, да не се обиди някой.



mery_poppins1, радвам се много, че ти е харесал сладкиша. Наистина е лесен, вкусен и не е наптрапчиво сладък.

Краси, отново ни предлагаш радост за очите, тортата е много сладуреста.

# 306
  • Мнения: 1 798
mery_poppins1,много апетитно изглежда сладкиша ти Crazy
Сподели как го правиш,моля Hug

# 307
  • София
  • Мнения: 681
Вчера правих баница с готови 'дърпани кори на сач'



Мисля такава да ни е баницата с късметите за Нова Година.

# 308
  • Мнения: 610
Дес, mery poppins1-ето рецептата по която правя курабийките:
4яйца, 1ч. чаша захар , 1ч.чаша кисело мляко и 1ч. чаша олио се разбиват.
Пресява се 1 кг. брашно, прави се кладенче, в кладенчето се слага 1 пакетче амонячна сода и една щипка сода бикарбонат. Омесва се добре и се прибавят разбитите по горе продукти, омесва се пак и тестото се разточва на пласт с дебелина около 1см.
Курабийките се поръсват със захар и се пекат в предварително загрята фурна на 180гр. до зачервяване.

краси.мира- чудесна торта.   bouquet

# 309
  • Мнения: 957
Цитат
В Австрия заквасена сметана е Sauerrahm. Пиша го за тези съфорумки, които са си в България и ползват немски или австрийски готварски книги, а не знаят добре немски, да не се обиди някой.
не мисля че някои ще се обиди,може да е само от полза,аз все още не знам някои неща как се казват на български. BlushНяма да забравя като търсех Динкел брашно в България какво шоу беше,пък и кварка също. EmbarassedСкоро имах "проблем" с една фелд салата Mr. Green
Supermint Скоро разбрах за тези дърпани кори на сач,как я правиш баницата с тях,може ли рецептата?  Praynig

Venettaпоследно кварк на български е извара??Или?

# 310
  • Бургас
  • Мнения: 130
Панирано кисело мляко по рецепта от предаването на Иван Звезев:

# 311
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
За първи път виждам и чувам за панирано кисело млако Shocked  Laughing
Как става туй чудо?

# 312
  • Бургас
  • Мнения: 130
За първи път виждам и чувам за панирано кисело млако Shocked  Laughing
Как става туй чудо?


Изцеждаме кисело мляко /трябва да стане много гъсто/ след което го подправяме с малко сух чесън и черен пипер.
Оформяме малки топчета с помощта на чаена лъжичка, овалваме ги в брашно ; яйце ; галета ; яйце и ги пържим в маслена баня за много кратко до златисто.

# 313
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
За първи път виждам и чувам за панирано кисело млако Shocked  Laughing
Как става туй чудо?


Изцеждаме кисело мляко /трябва да стане много гъсто/ след което го подправяме с малко сух чесън и черен пипер.
Оформяме малки топчета с помощта на чаена лъжичка, овалваме ги в брашно ; яйце ; галета ; яйце и ги пържим в маслена баня за много кратко до златисто.
Благодаря  bouquet Ще има изненадани... Mr. Green

# 314
  • Мнения: 9 451
Ако ги сложиш преди пържене за 15 мин и в камера на хладилник, още по-лесно става.

Краси,   bouquet страхотна торта отново, предполагам за РД на рибар е  Wink

Петя, агнешкото изглежда много апетитно, давай рецептата плз  Praynig

Ние вечеряхме панирани сиренца и кашкавалени пръчици



За утре една Запеканка с пиле и картофи.

Общи условия

Активация на акаунт