Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 56-та тема

• 123 631
  • 733
  •   1
Отговори
# 480
  • Пазарджик/Лондон
rossonera , може ли рецептата за таралежките?Ако може и за тортата Embarassed.

Роца , много ти е хубава питката, кога ще се науча и аз да ги оформям така newsm78.

didibu , шолена ти изглежда превъзходно Hug.Аз не посмях да направя тази година, дано се престраша за следващата Rolling Eyes.

vesi_nn , много ти е красива салатата, а баничката изглежда супер Hug.

Neli4ka , ще споделиш ли рецептата за свинското Hug?

magi71, много ми хареса сладкиша ти, може ли рецептата?

# 481
Лурдес, сармите са с месо от свинска плешка, нарязано на кубчета и ориз  Hug

# 482
Роца ,      bouquet   за рецептата за макароните!
Кари,брашното ,което ползвам за пити и хляб ,е на София Мел,светлосиния пакет.Пише отпред "Брашно за дома"  и има нарисувани кошница с питки,хлябове...
А за кексове,сладкиши и торти използвам червения пакет...
Понякога сменям,но основно на София Мел.Доволна съм.

# 483
Момичета , вижте една прекрасна новина  Party  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=458410.0   bouquet  stork-boy newsm32 Heart Eyes

# 484
  • ГОре на черешата...
Ехеееей, наистина чудесна!

Честито ти юначе, Маме! да расте здрав, силен и щастлив! Честито на цялото семейство!

Да покажа и разреза на тортата - мнооого вкусна, кремът ще ни бъде фаворит май:

# 485
rossonera , може ли рецептата за таралежките?Ако може и за тортата Embarassed.

Може разбира се. Винаги съм насреща.

Таралежки - оригиналната рецепта, която имам от дете

Продукти:
2 пакетчета чаени бисквити
1 пакетче краве масло = 125 гр.
7 лъжици какао
1 чаена лъжица ликьор
3 лъжици вода
1 чаена чаша смлени орехи

Приготвяне: Натрошаваме на прах бисквитите в хаванче. Прибавяме към тях размекнатото масло, какаото, ликьора, водата и замесваме тесто. От готовото тесто правим малко кръгли топчета, които овалваме в смлените орехи.

Таралежки - така както ги правя аз, малко по различно, защото не са ми достатъчно сладки

2 пакетчета чаени бисквити
1 пакетче краве масло = 125 гр.
вместо 7 лъжици какао аз слагам само 3, защото много ми горчат после и задължително 4 супени лъжици пудра захар.
Ликьорът го увеличавам за сметка на водата - слагам 2-3 супени лъжици и така изобщо не добавям вода.
1 чаена чаша смлени орехи, в които след като се омеси тестото от натрошените бисквити, маслото, захарта, какаото и ликьора са овалват таралежките.

Шоколадова торта с орехи/ Torta di cioccolato e noci

Продукти: 125 гр. краве масло, 175 гр. шоколад, 4 яйца, 120 гр. захар, 1 ванилия, 200 гр. смлени орехи, 50 гр. брашно, 1 бакпулвер, кората на един портокал

За крема: 250 гр. шоколад, 125 гр. сметана

Приготвяне: На водна баня разтопяваме шоколадът заедно с кравето масло. Разбиваме яйцата със захарта, към тях прибавяме брашното с разтвореният в него бакпулвер, ванилията, настърганата кора на портокала, разтопеният вече шоколад с маслото и смлените орехи. Готовата смес изпичаме на 180 °C в покрита с хартия форма за торта - диаметър=26 см.. Отделно разтопяваме шоколадът за крема и прибавяме към него сметаната. Изпечената торта покриваме с шоколадовият крем.

П.П. Аз пропуснах сметана отгоре, сложих само шоколад и украсих със смлени орехи.

# 486
честита нова година, дами! пожелавам здраве, щастоие и късмет на вас и вашите семейства Hug!

didibu, благодаря, че се сети за мен  bouquet! Рецептата е прилежно копната и задължително ще бъде изпробвана много преди следващата Коледа Laughing.

Всички сте приготвили чудесни трапези за празниците Peace  bouquet!

# 487
Момичета , вижте една прекрасна новина  Party  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=458410.0   bouquet  stork-boy newsm32 Heart Eyes

Наистина прекрасна новина! Да й е честито момченцето!

рулца по чешки
пингвинчета

# 488
Момичета , вижте една прекрасна новина  Party  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=458410.0   bouquet  stork-boy newsm32 Heart Eyes
Чудесна новина, да е живо и здраво малкото юначе!  bouquet

Цитат
magi71, много ми хареса сладкиша ти, може ли рецептата?
Заповядай Аелис :
Торта "Ненаситната монахиня"
7 яйца/отделят се 2 белтъка/
1чч захар
1чч брашно
1 бакпулвер
Яйцата се разбиват, добавя се захарта и после брашното смесено с бакпулвера. Пече се в намаслена и набрашнена тава на средна скара на около 170 градуса. След като изстине се надупчва с химикалка и се сиропира с горещ сироп, приготвен от 1чч захар, 1чч вода, 1 пак. краве масло и 2сл какао. След охлаждане се намазва с разбитите 2 белтъка с 2сл пудра захар.
Украсява се по желание, аз настъргах шоколад/това имах налично/.

# 489
Новината за мамето и Самуил е повече от прекрасна! Да и е живо и здраво момченцето с царското име!  bouquet

От мен за сутрешното кафе омайващия кекс на Венета, който е шарен откъм аромати като бразилски карнавал. Grinning Някаква лимонено-портокалова феерия, с оттенъци на манго и пъпеш, орехови ядки, страхотен! Венета, благодаря за рецептата!   bouquet

# 490
Лурдес, сармите са с месо от свинска плешка, нарязано на кубчета и ориз  Hug

Ааа,мерси мила! Hug Тази технология не съм я правила. Mr. Green Сурово ли е месото като го слагаш вътре в сармите или има някаква обработка?

# 491
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
     Новината свързана с Мамето и чудесна. На цялото семейство много здраве и   късмет !   smile3504  

А тук  порция фазан от менюто вчера / фазана пекох с подправки в плик /

и питка по рецепта на max mama, замесена в подаръка ми /хлебопекарна/
       с помощта на Polin a, за което и благодаря най-сърдечно
 Flowers Sunflower
       за жалост начупена, но "дзверовете" не могат да чакат...

Последна редакция: сб, 02 яну 2010, 11:22 от tutulina

# 492
  • София
Честита нова година, момичета и за много години!

# 493
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА ,МОМИЧЕТА ,БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И КЪСМЕТЛИИЙКИ ПРЕЗ 2010 .
Аз успях да снимам само солената торта с пилешко за другото не остана време.

# 494
Лабрекс, той и на цветове е като карнавал  Peace Чудесно изглежда, сега ще погледна при Венета  Peace
Роца,   цялата пуйка не знам как е изглеждала, но на порция е добре  Peace Много хубава питка   bouquet
Тутулинке, ама вие в Габрово и фазани ли имате бе  Wink  Пиши, моля как го прави  Praynig

У нас закуска  Laughing Laughing
Шкембе-чорба

и сандвичи

Общи условия

Активация на акаунт