Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 56-та тема

• 123 609
  • 733
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Цитат
ilrai, ловешката ми баба едно време правеше супа със свинско и зелев сок, не съм сигурна, че е точно като твоята, но по твоята рецепта непременно ще си направя супичка, много вкусна ми се стори, а имаме чудесен зелев сок тая зима
Laughing и моята баба беше от ловешкият край и правеше същата супа.Слагаше се също много чесън,суха чушка,а свинското беше на малки късчета,и името й го знам,ама е много смешно и няма да го напиша Joy

# 526
  • DE
Цитат
matze, измислената ти торта много привлекателна и примамваща!  Love bouquet
Mного,ама вкусна, тежка и пак ми се лепна всичката сметана и шоколад на ребрата. Mr. Green
Labrex
благодаря ти за комплименнта Hug

Последна редакция: сб, 02 яну 2010, 21:10 от matze

# 527
Да си покажа единственото снимано нещо от новогодишната трапеза, фотошопнато за пригледност от една приятелка Laughing:

И аз бих хапнала едно шкембе Rolling Eyes.

# 528
Уф,и на мен как ми се е прияло шкембе чорбичка но тук не се продава шкембе.Немците не ядат такав "деликатес".
В турските магазини продават шкембе.

Цитат
Neli4ka,така ми стана смешно с тази ролка на снимката ама и аз ги върша по някога
тия работи  hahaha
Мани,мани.Голям срам. EmbarassedЕдна приятелка ме избъзика
Цитат
И със тоалетната хартия си го снимала - демек хапвайте смело,а после ще се дриска яко"  Laughing

# 529
Нелка, щях да ти кажа, но забравих. Ако не го беше споменала, аз лично нямаше да разбера, че е тоалетна хартия Rolling Eyes. Прилича си на руло кухненска хартия.

# 530
Нелка, щях да ти кажа, но забравих. Ако не го беше споменала, аз лично нямаше да разбера, че е тоалетна хартия Rolling Eyes. Прилича си на руло кухненска хартия.

polin_a, със секундичка ме изпревари, тъкмо пишех същото, и аз бях решила, че е ролка домакинска хартия.  bouquet

Ама на Neli4ka приятелката пък много забележителна (т.е. много забелязва! Grinning Аз, явно не съм чак толкоз ............... Joy

# 531
Аз затова съм на мнение, че човек не трябва да си казва кусурите Laughing.
Явно и аз не съм много забележителна, в смисъла, в който го казваш, labrex Laughing. Hug

# 532
Честита Нова година! Успех във всичко, което умеем, късмет във всичко, което не зависи от нас и сбъдване на всичко за което мечтаем!

От мен крем карамел.
Нямам снимки от новогодишната трапеза Sad
Понеже не бяхме в къщи поръчах на мъжо/мен ме досрамя/ да снима трапезата,а той снимал кучето ooooh!

# 533
  • DE
Цитат
В турските магазини продават шкембе.
Neli4ka,знам,бях купила веднъж но то нямаше сваряване това чудо.
Сигурно беше шкембе от слон,кой zнае newsm78

# 534
  • София
Мами, копирам си и тук една молба, която поместих в Тортения.
-----------------------------------------------------------------------------------
 Мили майсторки-кулинарки,
влизам често в темата ви и ви се възхищавам на майсторлъка и вдъхновението.  bouquet
Обръщам се с молба към вас - нашият тати ще има скоро рожден ден (23.01) и е фен на Арсенал. А в албумчетата на една от майсторките-сладкарки бях видяла разкошна торта във формата на емблемата на Арсенал. За жалост не помня ника й, а не разполагам с време да преглеждам всички албумчета, за да я открия. Tired
Молбата ми е: ако творителката на въпросната торта- Арсенал се разпознае или ако някоя друга кулинарка-вдъхновителка може да ми приготви такава торта, нека ми пише на ЛС. Плащам каквото струва, а и ще черпя допълнително Hug.  Става въпрос за София
Предварително благодаря! Hug

# 535

Шоколадов сладкиш с банани - т.е. запазените ни парченца от него

Моля, ама много моля за рецептата на това сладко изкушение, видях не съм единствената желаеща, но тази вечер разгледах не видях да е предоставена рецептата! Praynig Praynig Praynig

# 536
  • в моя свят
Момичета аз с малко закъснение показвам някой от нещата,които успях да снимам по празниците.Салата ежко бежко:

Салата часовник:

Още една,но не много сполучливо украсена салата:

И още една:

Топки от сирене:

Шоколадови топки:

И еклеровата ни новогодишна торта:

Не успях да снимам баклавата,питката,основните ястия и още други,но то голяма хамалогия по тези празници.
Честита Нова Година на всички и едно огромно БЛАГОДАРЯ на всички,защото от вас черпя вдъхновение и заобичах кухнята   bouquet  Всички рецепти и идеи за трапезата ни са от форума,не ви изброявам,но отново ви благодаря.

Последна редакция: сб, 02 яну 2010, 23:53 от me4ta22

# 537
Честито на Мамето,ама голям мъж родила милата,да е жив и здрав и много да радва цялото им семейство Hug
Прекрасни неща видях както винаги,вкусно и приказно е в тази тема Heart Eyes

# 538
  • забравих си мисълта...
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!!!
Да сте ми живи и здрави, желая много щастие на всички вас и на семействата ви!

Labrex, радвам се, че омайващия кекс ти е допаднал, а сръбската ти погачица е просто перфектна,  за вкус знам вече, че няма грешка.

Момичета да не ви споменавам поименно, че страницата няма да ми стигне всички сте имали чудесни вкусотии за Нова година и сигурна съм, че сте обрали овациите, още веднаж да сте ми живи и здрави и нека заедно да готвим все по-вкусно и омайващо.

Искам също да чeститя момченцето на Мама Цоцоланка, да и´е живо и здраво!!!

За Нова година, не бяхме вкъщи, но да ви покажа парченце от новогодишната баклава.

А вчера и днес имахме гости, че не ме оставиха да се добера до компютъра.
От днес кроасани и питка с пълнеж.

Последна редакция: нд, 03 яну 2010, 17:32 от Venetta

# 539
svetlane,рецептата за гоцеделчевска капама е от тук и е на Спаска

А тук е моето обяснение.

didibu,капамата настина е вкусна,а пилето беше ммммм........
Момичета чудесни неща сте приготвили  smile3501

Последна редакция: нд, 03 яну 2010, 02:08 от nordina

Общи условия

Активация на акаунт