Тайната на дългата и здрава коса - 76

• 101 325
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
Може ли подробности за водата от борови връхчета? И от къде да се сдобия с такива  newsm78  Това е поредното нещо, което бих опитала в отчаяните си опити да се сдобия със хубава и здрава коса
Има чай от борови връхчета- варят се и се прецежда, сигурно с тях се облива косата  newsm78

# 526
Аз си купувам от аптеката сушени листа от коприва запарвам 1-2 лъжици  иоставам да истине ,отцеждам и когато си измия косата се поливам с отварата.Косата придобива блясък и другото което забелязах ,че не се омязнява бързо.Това го правех преди всеки път като си мия косата сега в месеца 3-4- пъти .С жълтък съм пробвала обаче много мирише жълтъка.

# 527
Аз си купувам от аптеката сушени листа от коприва запарвам 1-2 лъжици  иоставам да истине ,отцеждам и когато си измия косата се поливам с отварата.Косата придобива блясък и другото което забелязах ,че не се омязнява бързо.Това го правех преди всеки път като си мия косата сега в месеца 3-4- пъти .С жълтък съм пробвала обаче много мирише жълтъка.

и аз трябва да пробвам с коприва след като се изкъпя, че моята много бързо се мазнява  newsm45 newsm45 ама с листа от коприва или пак с корени от коприва?

# 528
Обливането е с листа от коприва Peace

# 529

и аз трябва да пробвам с коприва след като се изкъпя, че моята много бързо се мазнява  newsm45 newsm45 ама с листа от коприва или пак с корени от коприва?
С листа от коприва след като си отцедила листата .Измиваш я поливаш я и сушиш

# 530
  • Бургас
Аз го правя това с обливката,искам да попитам колко време ги запарвате? newsm78

# 531
Аз това с копривата го правя с корени от коприва newsm78 Бе все едно, пак е коприва Flutter

# 532
  • до една звездичка
Аз това с копривата го правя с корени от коприва newsm78

И аз.

# 533
Може ли подробности за водата от борови връхчета? И от къде да се сдобия с такива  newsm78  Това е поредното нещо, което бих опитала в отчаяните си опити да се сдобия със хубава и здрава коса
в билковите аптеки има продават борови връхчета, но най-добре е да си накъсаш пресни...
една шепа - 150-200гр. са достатъчни за цяла седмица. Варят се 10 мин в 1,5л. вода след това водата се прецежда
и косата се облива след изимиване сместа стига за два пъти поне. Не се изплаква  Peace

а как се мие само с жълтък? разбива се и се маже по косата ли?
Със жълтък - трябва мн добре да се отдели само жълтъка и косата се измива с него, но не е приятно,
защото остава миризма на яйце...

# 534
  • Бургас
tedi@az сигурна ли си,че има в билковата аптека в Бургас,защото когато си купувах листата от коприва ми казаха,че нямат.Сега пак ще си идвам до Бургас и смятам да отида пак до билковата аптека,че в София незнам къде има такава.
Ако някой знае къде има в София билкова аптека ,моля да ме упъти. Grinning

# 535
не знам дали има, аз си бера връхчета, но мога да проверя и да разбера  Peace Peace

# 536
  • В полите на Пирин планина
Що се отнася за миризмата от жълтъка - един трик - добавете етерично масло - аз съм си купила лимоново масло - добавям в маската с жълтък и главната миризма е приятна цитрусова  Peace

# 537
tedi@az сигурна ли си,че има в билковата аптека в Бургас,защото когато си купувах листата от коприва ми казаха,че нямат.Сега пак ще си идвам до Бургас и смятам да отида пак до билковата аптека,че в София незнам къде има такава.
Ако някой знае къде има в София билкова аптека ,моля да ме упъти. Grinning
Питай дали могат да поръчат- има ги в складовете   bouquet на фирма `билек`   bouquet

# 538
има в билковата аптека в Бургас, аз от там си купих корените от коприва..предполагам, че и листа ще има

# 539
  • Бургас
има в билковата аптека в Бургас, аз от там си купих корените от коприва..предполагам, че и листа ще има

става въпрос за борови връхчета,иначе листа и корени от коприва има .

tedi@az би ли проверила ако не те затруднява?  bouquet

А иначе аз редувам отвара от коприва,другия път отвара от черен чай /косата ми е тъмна/,веднъж запарих листа от коприва с листа от орехи.
Предполагам знаете,че листата се запарват,а корените се варят поне така пише в моята книжка за косата. newsm78Но ще пробвам това с корените от коприва и алкохола,но се чудя колко градуса трябва да е спирта?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт