Тайната на дългата и здрава коса - 76

• 101 289
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
Аз съм спала така. Или пък отмивам маската само с вода и косата пак мазнее. С шампоан измивам на сутринта. Нищо лошо не й се случва на косата, напротив. Ама си е доста неудобно такова спане и задължително не трябва да има мъж до тебе Mr. Green
Хумата и къната знам, че не са подходящи за сухи коси, тъй като имат кисела реакция и изсушават още повече. Това са ни го казвали в часовете по козметика, но не е било подкрепяно с факти.
Майка ми е казвала за някаква рускиня, която си миела косата набързо с брашно. Ставало за мазна коса, набрашнява се косата и после се разресва. На мен ми звучи доста смахнато и подходящо за къса коса като че ли?

# 616
Аз пък винаги спя с маската. Слагам си масло на косата, увивам хубаво в найлон, слагам и кухненска хартия, пак найлон и си лягам. Наистина нищо и няма на косата, даже напротив - усещам, че много по-добре се подхранва и става много по-лъскава, ако съм преспала с "маслената шапка", отколкото ако съм стояла така 2-3 часа например. А това за мъжа дето не трябвало да има мъж до теб, докато си така увита с масла на косата - последния път, което беше преди няколко дни мъжа ми се стреснал като се събудил и ме видял да спя така с глаба, увита в найлончета и хартия Laughing Каза, че съм приличала на ветеран от войната Laughing

# 617
  • Бургас
Аз пък винаги спя с маската. Слагам си масло на косата, увивам хубаво в найлон, слагам и кухненска хартия, пак найлон и си лягам. Наистина нищо и няма на косата, даже напротив - усещам, че много по-добре се подхранва и става много по-лъскава, ако съм преспала с "маслената шапка", отколкото ако съм стояла така 2-3 часа например. А това за мъжа дето не трябвало да има мъж до теб, докато си така увита с масла на косата - последния път, което беше преди няколко дни мъжа ми се стреснал като се събудил и ме видял да спя така с глаба, увита в найлончета и хартия Laughing Каза, че съм приличала на ветеран от войната Laughing

Разсмя ме с тази история  : Joy Joy

# 618
 Joy Joy
аз се отказах,ще си я правя,когато се къпя вечер ,аз попитах защото се къпах тази сутрин пък си викам може и да стане за маска,ама не я направих..ще гледам петък или пък друг ден  Grinning

# 619
  • София
Мацки, нахлувам в темата ви с голям проблем. Отгледах си дълга коса, обаче последният път при кичури и матиране ме оставих повече с боята (по принцип съм със светла тънка коса и стоя по-малко) и сега е суха, започна да цъфти по краищата, а вече и по средата.
Каква маска да правя?
Тази с тривитаминола нещо не ми се отрази добре преди години.

Снощи си правих със зехтин + жълтък+малко водка, обаче пак ми е суха.

Мога ли да я спася или трябва да я режа?

# 620
  • Бургас
Мацки, нахлувам в темата ви с голям проблем. Отгледах си дълга коса, обаче последният път при кичури и матиране ме оставих повече с боята (по принцип съм със светла тънка коса и стоя по-малко) и сега е суха, започна да цъфти по краищата, а вече и по средата.
Каква маска да правя?

за съжаление цъфтящите краища не могат да се оправят с маски и ще трябва да ги отрежеш  Peace

# 621
и аз мисля, че трябва да играе и ножицата Sad но полека лека и ще се възстанови с постоянни грижи и малко подрязване Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower

# 622
  • София

Да я режа половината или само 1-2-3см ? Rolling Eyes
Ужас  Sad  Уж не ми пука колко ми е дълга, ама сега, като "опря ножицата" и ми е жал.

# 623
  • София
Момичета, да ви питам... ако си сложа в маската за коса няколко капки витамин Д (от този, който давам на детето) дали ще е от полза? Витамин А знам,ч е не трябва докато се кърми, но за Д нямам информация. И изобщо ще има ли някаква полза от него?

# 624
Момичета, да ви питам... ако си сложа в маската за коса няколко капки витамин Д (от този, който давам на детето) дали ще е от полза? Витамин А знам,ч е не трябва докато се кърми, но за Д нямам информация. И изобщо ще има ли някаква полза от него?
Конкретно витамин Д не съм слахала само, но едно време си слагах в маските деавит, то пак има там. Така или иначе аз правя все маски тип маслена баня, с мед, без мед, каквото има в хладилника, та си мисля че може да пробваш. Пък и витамин А да сложиш, няма лошо. То колко ще се усвои от косъма, в кръвта, че да навреди на детето.

Dachy , освежи я с по-сериозно почистване на косата /поне 3 см./. Макар така няма да отрежат целия цъфтеж. Започваш интензивни маски, освен маслени и хидратация явно е нужна в твоя случай. Мисля, че готовите маски имат добър ефект.  Аз лично съм доволна от тези на Елсев за боядисана коса, както и в момента съм с Фруктис за подхранване. След месец отново постригване и така.

# 625
  • София
Вера, мерси! А какво ще кажеш за тази маска ? Малко ме е страх от готовите...имам чуството, че косата привиква към тях...може и да бъркам, де... Има ли някакви домашни овлажняващи маски?
Ще му резна 3см, пък може и повече...само да не е половината, че се получава ужасната за мен дължина до раменете. И по-добре да я резна до ушите..о, ужас  Laughing , отколкото до раменете.  Дано се размина само с тези няколко см.
И повече няма да ходя при тази фризьорка. Аман...ходя от 6 години и тя ме взе през просото..нали съм редовна  ooooh!

А сега си слагам една маска с Q10...май е на Елсев...много е хубава! Е, сега ми поизгориха малко косата и ефекта не е толкова силен, но я препоръчвам. Лошото е, че наистина трябва да я слагам след всяко миене на косата.

# 626
http://hennafox.wordpress.com/2010/01/26/%D0%B8%D0%B7%D1%81%D0%B … 0%BC%D0%B5%D0%B4/
някой да е пробвал да си изсветли косата с 2,3 нюанса с тази рецепта, аз защо си мисля че няма начин да се получи  newsm78

# 627
  • до една звездичка
http://hennafox.wordpress.com/2010/01/26/%D0%B8%D0%B7%D1%81%D0%B … 0%BC%D0%B5%D0%B4/
някой да е пробвал да си изсветли косата с 2,3 нюанса с тази рецепта, аз защо си мисля че няма начин да се получи  newsm78

И  на мен ми се струва мисия невъзможна.Crossing Arms

# 628
Каква маска да правя?

Алкохол не мисля, че е полезно за косата. Изсушава. Не съм пробвала , но логически погледнато така си мисля, а и съм чела, че и на други момичета, които са слагали алкохол в маската им се изсушава повече косата. Съветвам те да си правиш маски само с топъл зехтин, страхотно се отразява на косата Simple Smile Или с други масла по твои избор,  кокосовото масло е страхотно за косата, много го обичам. Може да си слагаш и безцветна къна, също много полезна. И не се плаши от готовите маски, има много добри купени маски, стига да не са от масовата козметика - Елсев, фруктис и т.н. По-добре си вземи нещо от медицинската козметика или от професионалните серии Peace

# 629
  • софия
Искам да ви похваля една боя за коса 10 минутна безамонячна Herbal shaine Garnier, цвета на косата ми е кестеняв и досега ползвах на Палете, но напоследък не ми покриваше белите коси и реших да пробвам друга боя. На всякъде четях че безамонячните не хващат а камоли в комбинация с 10 минутна боя. Но аз си избрах точно такава и останах супер доволна косата ми не е изтощена а балсама към нея е върха и на всичко това ми покри идеално белите коси. Дано втория път е пак така, довечера ще се боядисам и ще ви кажа. Е това е. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт