Тайната на дългата и здрава коса - 76

• 101 337
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
Що се отнася за миризмата от жълтъка - един трик - добавете етерично масло - аз съм си купила лимоново масло - добавям в маската с жълтък и главната миризма е приятна цитрусова  Peace
А това е супер идея  Peace

# 541
Здравейте пак! Снощи правих поредния експеримент с маската. След много опити с добавяне и премахване на съставките открих това, което действа на моята коса добре- 2 л. тривитаминол, 1 л. мед, 2 л. зехтин и 1 л. кисело мляко, може и две понеже косата ми е средно дълга. Чувствам косата си супер, понеже съм с тънък косъм и не си я харесвам, защото е много мека. Едва след добавянето на кисело мляко стана твърда и живна. Също така я изплакнах с чай от лайка, понеже съм със светла коса. Забелязвам, че ми пониква нова косичка  Hug
При мен има и нещо друго. Може и при други да го има, но по време на цикъл мисля, че косата ми някак е ... болна и тогава не може да й подейства и вълшебна пръчица. Thinking Затова мисля, че не трябва да правим изводи за маската по време на цикъл... това е за моята коса.
Успешна седмица, дами!

# 542
  • В полите на Пирин планина
Честно казано не съм видяла връзка между вида на косата ми и цикъла  newsm78

Иначе и аз харесвам как ми действа киселото мляко на косата, а и моята е тънка.
Вчера си правих маска с пшеничено масло, жълтък, мед, кисело мляко и хума.

# 543
А каква е разликата между запарване и варене? Мен ми звучи като едно и също действие Mr. Green

# 544
Ако става въпрос за някякви листа или билки мисля, че запарването е само поливане с вряла вода, без да се държат на огън, докато варенето си е ясно Simple Smile

# 545
  • Бургас
Ами незнам в моята книга има много отвари за косата,но са отбелязали ,че корените се варят около 30 минути,а листата се запарват във вряща вода около час.Днес си направих маска с масла и разни добавки и накрая облях с отвара от коприва.В момента имам само листа,така че ги запарвам тях. Wink

# 546
  • София
Ама на мен копривата ми мирише... ами, неприятно... този мирис не остава ли?

# 547

О, не само, че има връзка с цикъла, ами и с недоспиването и лошото настроение -  като посърна и веднага ми посърва косата.

# 548

О, не само, че има връзка с цикъла, ами и с недоспиването и лошото настроение -  като посърна и веднага ми посърва косата.
Най-вече с недоспиването и още оовече с лошото настроение!! Абсолютно съм съгласна с това мнение! При мен се получава по същия начин.

# 549
Отдавна не съм писала,защото бях почивка,но сега почвам на 100% да правя маската,защото усещам,че нещо много е изтъняла ,все едно нямам коса-ужас..
може да е заради настроението,както казахте,напоследък нещо все ми е едно криво,но пък и свърши почивката..

# 550
Изпробвано и ефективно при мен е - извлек от корени на коприва.
Корени от коприва /купуват се от билкова аптека/ се слагат в един буркан и се заливат с водка. Това нещо стои на тъмно две седмици, като през няколко дни се разклаща. После се отцежда спиртът. С памучен тампон този екстракт се втрива в коренита на косата и се стои така един час, след това се измива косата по нормалния за теб начин.
При мен бързо имаше резултат и това ме направи по-постоянна. Фризьорката ми веднага забеляза разликата.
Тъй като става дума за билков ескстракт, макар и той спиртен мисля че няма да има проблем, при положение че кърмиш. В смисъл, че се слага малко количество и апликацията ще е краткотрайна, после се отмива.
Аз също четох на доста места, че тази рецепта е много ефикасна за коса, но на всички места изрично пишеше, че корените от коприва трябва да са пресни, а не сушени от аптеката  newsm78  Ето и линк - http://atanas-ko.hit.bg/nely/herbs/copriva.html
Е предполагам, че и ефекта от сушените корени е почти същия като от пресните  Grinning

Момичета аз преди няколко страници писах за проблемите си с косата. Най после се наканих да отида на дерматолог и лекарката ми предписа Дипросалик за мазане, Ревалид за пиете и шампоан Селсън Блу за миене. По време на прегледа ми каза, че имам себореен дерматит в много тежка форма  Confused  Също така ми каза, че не се лекува, а само се подтиска, което всъщност си го знаех Tired и ми каза след седмица да отида пак на преглед, за да ми изпише още неща с които да подтискам себореята след лечението което прилагаме сега. Много ми е криво, че не отидох по-рано и ми опада толкова много коса /почти половината, ако трябва да съм честна  ooooh! / Надявам се като отида на преглед след няколко дни да ми каже, че домашните маски не са противопоказни за себореята  Praynig

# 551
 4ernokoska, дано назначеното лечение се окаже ефективно. Peace
Тази рецепта баба ми я е чула от някаква жена на село, която й било останало много малко коса. Не зная подробности, причини. Но с майка я пробвахме, да е било преди шест-седем години. От тогава два или три пъти я правих, като първия имаше най-добър резултат. Не съм имала голееми проблеми с косопада, но беше ужасно досаден. Не сезонен, непрекъснато. Където и да седнех, хвана нещо, все по мене ще висне някой косъм. Беше ми неприятно, работя с хора. Бях пробвала с ампули с коприва, но нещо не ми се получи, но не съм и била много редовна. От ампулите ми ставаше суха косата.
Учудващо, че след бременността не се появи косопад, както навсякъде пишат. Напротив косата ми стана по-плътна и здрава, въпреки кичурите, които правих.
Винаги съм правила тази рецепта със сухи корени от аптеката. Че от къде да търся пресни, не е за мен тази работа Whistling
Успех в борбата и дано тази рецепта се окаже от "твоите"!

# 552
това с корените от коприва и аз ще го пробвам,надявам се да има резултат Peace
ами като си отида на село например може ли с ракия да се прави,а не водка,че там къде водки.. Tired ама поне ще са пресни корените от коприва Peace

# 553
Сигурно може, но да е по-мека ракията да не е силна, че да не се получи изсушаване и прегаряне на кожата на главата. Водката освен това не мирише.

# 554
  • В полите на Пирин планина
Сигурно може, но да е по-мека ракията да не е силна, че да не се получи изсушаване и прегаряне на кожата на главата. Водката освен това не мирише.

Нормална ракия за пиене става.

Общи условия

Активация на акаунт