Секцио - каква упойка бихте избрали ?

• 18 824
  • 162
  •   1
Отговори
# 30
Моето секцио беше с пълна упойка.Не съжалявам за избора си,защото знам каква съм панка и само щях да създавам проблеми пр време на операцията.И второто живот и здраве,пак секцио с пълна упойка ще родя. Simple Smile

Supermint , hahaha  те хората да са сигурни,че не са забравили нещо в корема ти Hug

# 31
Избрах спиналната и съм много доволна. Нямх никакви странични ефекти след това, видях си бебето веднага, а и анестезиологът беше много добър в поставянето й, нищо не усетих.

# 32
Спинална с епидурална.Както се казва "Много съм доволна"...   Wink

# 33
Избрах изрично пълна упойка - казах, че не искам нищо да чувам и виждам  Laughing И добре, че направих така, защото лекарят ми се забави 10 мин докато бях на операционната маса и само докато ме подготвяха започнах да треперя като лист, просто не можех да се спра  ooooh! Много съм страхлива.

# 34
Моето секцио беше с пълна упойка. При второ раждане с операция пак бих избрала този вариант.

# 35
Бях с епидурална+спинална упойка. Док ми каза, че основен плюс при нея е, че беб може спокойно да го извади, без да се упои - а при пълната упойка трябвало много бързо да се изкара бебо, за да не се упои. Иначе възстановяването после е индивидуално, но аз много бързо се раздвижих, и то сама и щъках непрекъснато из родилното с малкия ревльо  Laughing

# 36
Благодаря Ви за отговорите, мили момичета  Hug!
Аз също съм много страхлива и може би пак ще си избера пълната упойка ако ме питат, разбира се.
Но от първият път си знам, че докторът ми ще предпочете отново пълната упойка да не се травмирам психически..
Другата седмица ще обсъдим с него този толкова важен за мен въпрос  Sick

# 37
  • Видин
За мое огромно съжаление нямах избор на упойка, защото имам гръбначно изкривяване и никой анестезиолог не би се наел да "търси" прешлен за инжекцията...та така - с пълна упойка бях. Събудиха ме още на операционната и оттогава си помня всичко.Никой не вярваше, но когато видях близките си в коридора дори им се усмихвах и бях съвсем в час.
3 пъти съм била подлагана на пълна упойка - никога не ме е било страх и няма никакви странични ефекти след това  Peace

# 38
  • Стара Загора
Аз избрах спинална упойка и не съжалявам  Peace

# 39
Аз раждах със спинална и епидурална упойка.В началото настоявах за пълна,поради това че се страхувах да съм в съзнание по време на операцията,но след консултация с анестезиолога избрах местната упойка.Операцията мина без проблем.Възстановяването също беше много бързо и безболезнено.И разбира се спомена от това да видя веднага дъщеря си ще остане за мен незабравимо изживяване.

# 40
  Пълна упойка Wink

# 41
По принцип анестезиолог избира правилната или поне препоръчителната упойка.

# 42
  • Варна
Подкрепям. При мен изборът беше пълна упойка.

# 43
Здравейте, чета с интерес темата, защото ми предстои секцио в Токуда на 15 януари, а още не съм се спряла на упойка. Сестра ми е раждала два пъти с пълна упойка и ме съветва за пълна, но аз досега никога не съм оперирана и не знам как е при пълна, а да не говорим за местна упойка в гръбнака. Защо пълната упойка е по-непредпочитана от лекарите, какви са разликите при едната и при другата, защо бебо да е в опасност при пълната?Говорих с анестизиолога, но той оставя избора на родилката в по голяма степен ???

# 44
Аз пък бях с пълна, и проблеми не съм имала никакви. Бързо излязох от упойка, странични ефекти нямаше нито за мен, нито за бебето. Въпрос на организъм на родилката и професионализъм на екипа.

Общи условия

Активация на акаунт