Секцио - каква упойка бихте избрали ?

• 18 637
  • 162
  •   1
Отговори
# 45
Раждах със спинална.
Никога не бх избрала пълна упойка, махнаха ми апендикса с такава и възстановяването ми беше доста по-тежко, а и изживяването веднага да си видя и целуна бебето не бих го пропуснала.

# 46
ако ми се налага да раждам секцио-спинална .
пълна упойка за раждане ми звучи даже малко зловещо Sad
отделно за мен най-силния момент в живота ми беше първото гушкане на бебка  Heart Eyes
но всеки сам решава за себе си Peace близка приятелка има много нисък праг на търпимост към всякакви медицински интервенции и с мъжа и решиха да е с пълна упойка.
сега се радват на здраво и хубаво момченце  Hug

# 47
Аз бих избрала пълна упойка!

# 48
И двата пъти раждах със спинална упойка! Наистина анестезиолога решава каква да е  упойката! Нищо не може да се сравни с усещането ми от първата целувка на децата ми!

# 49
И 2-та пъти спинална.

# 50
Раждах с планирано секцио със спинална упойка.
Нито за миг не съжалих (ужасно ме беше страх от иглата, но нищо не усетих в крайна сметка), че не поисках пълна анестезия.
Мигът, в който бебето ми изплака и го видях за първи път е най-великият спомен и най-невероятното преживяване в моя живот!

# 51
И двата пъти раждах секцио, но признавам си не знам епидурална или спинална беше, никой и не ме е питал. И двата пъти не ме боля поставянето й. И двата пъти усещах дърпания, като при второто секцио по-силни. И двата пъти имах ужасно гловоболие, кота втория път беше кошмар, плачех от болка, правиха ми и допълнителни вливания.
И аз си спомням броенето, смятам, че при него броят инструментите.
Раждах и двата пъти в Тина Киркова, лампата над операционната маса беше огледална и при желание от моя страна можех да наблюдавам какво се случва.

# 52
И двата пъти раждах секцио, но признавам си не знам епидурална или спинална беше, никой и не ме е питал.
Малко офф Blush.
Спиналната анестезия се използва при цезарово сечение.
Епидуралната анестезия - при нормално родоразширение.
И двете се поставят в гръбнака, затова се и бъркат.

# 53
И двата пъти раждах секцио, но признавам си не знам епидурална или спинална беше, никой и не ме е питал.
Малко офф Blush.
Спиналната анестезия се използва при цезарово сечение.
Епидуралната анестезия - при нормално родоразширение.
И двете се поставят в гръбнака, затова се и бъркат.
Мнението ти внесе нужната за мен яснота и изобщо не е офф, а си е точно на място.
Темата е за секциото и упойката, а доста от майчетата говорят за секцио, спинална и епидурална.

# 54
На мен ми поставиха спинална упойка за секциото, аз останах доволна.

# 55
  • до една звездичка
Когато/ако имам възможност да избирам дали да раждам секцио, или нормално, ще си избера и вида упойка. Crossing Arms

# 56
Бях си уговорила спинална дори за нормално раждане, но по лекарско предписание се наложи пълна.

# 57
  • Ню Йорк
Бях със спинална упойка, но след 10 мин вече виках от ужас и болка и се наложи да ме приспят. Ако ми се случи да имам второ дете 100% ще е пълна. И това, че при секцио със спинална упойка съвсем нищо не се усеща са легенди които се разнасят по форумите.

# 58
  • Видин
За пръв път чувам някой да е усещал нещо...
Сега пък се сетих за онзи малък процент, при които при пълна упойка се усеща всичко....или е само по филмите  Mr. Green Даже имаше много хубав филм, ама му забравих името  Rolling Eyes

# 59
И това, че при секцио със спинална упойка съвсем нищо не се усеща са легенди които се разнасят по форумите.
Хайде и аз тогава да подкрепя тази легенда Wink.
Както вече писах, раждах с планирано цезарово сечение и анестезията беше спинална. Нищо, ама нищичко не усещах - нито болка, нито нещо друго. Единствено, когато изваждаха Теодор усещах напъните на ръцете на лекаря, защото бебето беше голямо и позицията на крачетата странна. А иначе съм страшно лигава и не нося на болка, никак.
А това, за което amanita пише е наистина вярно, 100% доказано в медицината - при поставянето на обща анастезия има индивиди, които привидно заспиват, но усещат цялата операция, понякога дори и със силни болки, като това не би могло да бъде установено от опериращия екип, нито пък от анестезиолога.
Сега вече наистина се извинявам за спама Embarassed!

Общи условия

Активация на акаунт