Секцио - каква упойка бихте избрали ?

• 18 634
  • 162
  •   2
Отговори
# 60
Ами аз нямах никакъв избор - секциото ми беше по спешност след неуспешен опит за нормално раждане с епидурална  и  бях с епидурална или спинална /не знам дали е възможно да поставят и двата вид последователно/. Ако трябва да избирам между пълна и спинална, бих избрала спиналната. Именно защото си в съзнание и чуваш първото изплакване на бебето и го виждаш Simple Smile Болка не съм усещала - усещаш дърпане и натискане, но не и болка. След това не съм имала никакви странични проблеми - нито главоболие, нито болки в гърба, нито във врата.

# 61
  • Пловдив
Раждах с шълн аушпойка по преценка на лекарския екип.По време на операцията сънувах чуден сън-нещо хубаво.Събудиха ме на операционната .Помня всичко как  ме пренесоха в стаята ,видях близките .След час вече бяха хванала телефона да се хваля Mr. Green.Беше ми адско топло, нямаше болки, треперене , главоболие или повръщане. Пожелавам си отново такава безболезнена манипулация и възстановяване.

# 62
  • Варна
За пръв път чувам някой да е усещал нещо...
Сега пък се сетих за онзи малък процент, при които при пълна упойка се усеща всичко....или е само по филмите  Mr. Green Даже имаше много хубав филм, ама му забравих името  Rolling Eyes
За филмът Awake ли става въпрос?

# 63
  • София
Била съм и под пълна упойка, и със спинална. Честно казано проблеми не съм имала и с двете - нито главоболие, нито нещо друго. Само поставянето на сипналната ми беше по-неприятно, защото не успявах да не мърдам на операционната маса, та сестрата трябваше да ме обездвижи.

# 64
Цитат
Епидурална или спинална анестезия
При епидуралната упойка се прави убождане в междупрешленното пространство, без да се преминава през обвивката на гръбначния мозък. След вкарването иглата се изважда и на нейно място се поставя катетър, през който се влива необходимата доза аналгетик. Обезболяването настъпва 15-20 минути след инжектирането на лекарството. Поставянето на катетър дава възможност обезболяването да трае през цялото раждане, като допълнително се вливат нови дози от медикамента. Едно от големите преимущества на епидуралната упойка е, че изчезва само чувството за болка, но контракциите и напъните се усещат. Има възможност заедно с твоя анестезиолог да решите каква да бъде дозата и силата на упойката.
При спиналната упойка се прави еднократна пункция в междупрешленното пространство, като се преминава през обвивката на гръбначния мозък. Не се поставя катетър и въвеждането на аналгетик е еднократно. Започва да действа много по-бързо от епидуралната – след петата минута от инжектирането, но трае само около 1-2 часа. Най-големият недостатък е, че тази анестезия отнема всякаква чувствителност на тъканите под мястото на поставянето. Именно затова родилката не може да напъва и често се стига до допълнителни интервенции с форцепс или вакуум. Заради бързото си действие спиналната упойка се използва най-вече при спешна операция с цезарово сечение.

http://www.moetodete.bg/bremennost/p3_734_0.html

Моето секцио беше точно с епидурална, като катетъра остана още 2 дена, до напускане на болницата. Има една машинка и при болка натискаш едно копче, което подава обезболяващо. Точно за епидурална анастезия става въпрос, за всички твърдящи, че не е възможно. 

# 65
Аз раждах със пълна упойка и ако трябваше да избирам пак нея бих предпочела,не съм имала проблем със излизането от нея,нито главоболие и повръщане.Все едно се събуждах от сън,но след малко усетих и много силните болки в корема

# 66
Бях със спинална упойка, но след 10 мин вече виках от ужас и болка и се наложи да ме приспят. Ако ми се случи да имам второ дете 100% ще е пълна. И това, че при секцио със спинална упойка съвсем нищо не се усеща са легенди които се разнасят по форумите.

Хмм, нещо много участници има в тази легенда. По-скоро си мисля, че ти или си си въобразила, че усещаш болка, или си част от минималния процент хора, които не ги хваща този вид упойка. Другият вариант е да ти е била поставена некадърно. Моята спинална упойка  си свърши чудесно работата и не усещах нищо друго, освен леко дърпане, но не и болка.

# 67
  • ул. "Мечтание"
Бях със спинална, ако ми се наложи да избирам пак ще предпочета спинална пред пълна.

# 68
  • София
Бях с пълна упойка. Не съм имала проблеми при излизането от нея, а се чувствах все едно съм спала най-дългия и сладък сън Peace

# 69
Спинална + епидурална - няма такова усещане, когато чуеш как проплаква детето за първи път и да го цункаш още мокричко, лепкаво и розово  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Изпитвах панически страх от операцията, упойката - а то не беше кой знае какво. Усещането когато си в съзнание е - как те поместват, аз имах чувството, че ме въртят наляво-надясно и изведнъж малчо изплака... После ми беше много смешно как нито съм замаяна, сякаш нищо не е било, а от кръста надолу всеедно не съществувах. Много нереално, но не бих казала страшно и плашещо !

# 70
За първи път чувам за комбинация от спинална и епидурална упойка Thinking Сигурна ли си? Или е била една от двете?

# 71
Мечо Пух, мдам. Напълно сигурна, тъй като си доплатих епидуралната. Нея я вливат с катетър след спиналната, за да обезболяват целия ден и нощ след операцията, когато се предполага, че са най-неприятните болки  Peace

# 72
Аха, ясно. Така не се ли затруднява раздвижването? На мен лично най-силните болки ми бяха при първото ставане, на следващия ден след операцията.

# 73
Мечо пух, при мен се забави, тъй като по-бавно ме отпусна левият крак (явно от лявата страна беше попаднала повече упойка). Изчакаха ме хубаво да ме отпусне, да не ми изтръпва и станах. Болка имаше - но не и за умиране, щом се покатерих и влезнах във ваната без да припадна от болка, значи е било в човешки граници. Но сигурно си е и до праг на търпимост.
Напсах си се хубаво без да усещам нищо и чак на другия ден разбрах, че съм оперирана  Laughing

# 74
  • София
Не съм имала право на избор-раждах със спинална упойка,не съм усетила нищо,нито болка,нито нищо,всичко мина чудесно,единствено имах главоболие 2 дена!

Общи условия

Активация на акаунт