Секцио - каква упойка бихте избрали ?

• 18 633
  • 162
  •   1
Отговори
# 75
Избрах спинална,но нямах щастието да видя появата на дъщеря си.Не ме хвана упойката достатъчно и се наложи да ме приспят.
Но като говорим за избор-спинална Peace

# 76
родих дъщеря си със спинална упойка в шейново и не съм усетила абсолютно нищо при слагането й и после бързо се възтанових.неприятно беше само това че не си чувстваш краката.нямах главоболие само ми беше студено,а сега съм бременна с второто си детенце и сигурно пак ще  е със секцио и такава упойка.незнам както прецени екипът.Няма нищо по-хубаво от това веднага да целунеш детето си и да го чуеш как изревава.желая на всички ви КЪСМЕТ.Честита Коледа и нека БОГ да е с нас

# 77
Аз бях с пълна упойка и като се събудих ми донесоха дъщеричката!

# 78
Не мисля, че съм чак толкова компетентна, та да си избирам сама анестезията. Каквато прецени екипът /анестезиолог и оператор/, такава ми сложиха. Първият път беше спинална, вторият - също спинална, но към средата на операцията ме упоиха допълнително, защото бях много нервна и превъзбудена. И двата пъти се възстанових еднакво добре и еднакво бързо. Имах главоболие на втория ден след раждането, но го пресякох със силни обезболяващи. Повече не ме е боляла главата.

# 79
Аз бях с пълна упойка, но при мен секциото беше по спешност и всичко стана толкова бързо, че дори не съм се замисляла за това. Мисля си, че един лекар е по- компетентен от мен, за да оспорвам решението му. За мен и в двата случая си е страшничко.

# 80
Първото го родих с пълна,по мой избор .
Имаше да се вадят и други гадории ,та исках да си спестя тревогите и дългото чакане на операционната маса.А и шубето си каза думата  Wink.
Второто го родих със спинална ,отказаха ми пълна .
Бях с кошмарна кашлица и анестезиоложката категорично ми отказа пълна въпреки молбите ми .
Бях с контракции през 3-4 мин,та не ми остана време за страх,нито за размисли и страсти  Laughing.
Препоръчвам спиналната.
При пълната се "освестих"  след цели 6-7 часа  Rolling Eyes,помня мъжлето ми тикаше Монката в лицето и ми обясняваше колко е красив и малък,а аз  виждах едно размазано зелено петно ,а Сиси когато се роди я видях веднага ,чух я в момента в който проплака .Половин час след като ме зашиха и занесоха в стаята ми я донесоха и я милвах .

# 81
Спинална ! Имах право на избор. Сега пак мисля да е така  Grinning !

# 82
  • София
Ако въобще имаш право на избор, според мен е по-добре спинална упойка. Но както виждаш няма гаранция, че няма да те приспят по някое време.
За мен беше важно да чуя изплакването на бебето и да се успокоя, че всичко му е наред  Peace

# 83
Аз съм раждала естествено,но мисля че спиналната анестезия е по-добрият вариант,от пълната упойка. Peaceвсе пак докторите и анестезиолозите най-добре ще те посъветват. Peace
Успех и леко раждане  bouquet

# 84
  • UK
Аз бях с планово секцио по медицински причини. Когато дойде време за операцията,ме питаха дали искам пълна или спинална упойка. Избрах спиналната и в никакъв случай не съжалявам. Не болеше,но се усещаше леко като дърпат/бутат или там каквото си човъркат.  Mr. Green Най-странното - но не неприятно,беше,че гледаш местят едни крака,ти нищо не усещаш,и в един момент сгряваш,че това са твоите крака!!!  Joy На мен само в началото като ми сложиха упойката леко почна да ми прилошава и ми стана студено,но регулираха там нещо и всичко беше наред!  Peace През цялото време си приказвахме с екипа,видях си бебка веднага,чух я как проплака за първи път - все неща,които няма как да станат с пълна упойка! Налагало ми се е 2 пъти да ме оперират с пълна упойка и не ми хареса!  Mr. Green Не съм имала гадене, световъртеж или нещо друго,просто беше неприятно усещането. Ако има следващ път и пак се налага секцио - пак бих избрала спинална!   bouquet

# 85
И аз съм си избрала спинална точно заради тези незабравими моменти.Говорих с лекаря ми и той каза, че трябва да се види анестезиолога да е много добър.
Спинална ! Имах право на избор. Сега пак мисля да е така  Grinning !
star, къде си раждала?

# 86
                 Родих със спинална упойка.Много ме беше страх,но вси4ко мина много добре.По отношение на разговора на лекарите по време на секциото
                 беше кой къде е прекарал коледа.Така 4е ако екипа е съобразителен никой не би споменал какво реже и вади.Ще я предпо4ета
                 пред пълна и за в бъдеще.

# 87
Може би не е тук мястото, но искам да попитам как се възстановихте след секциото. Беше ли много болезнено, пречеше ли за грижите за бебчо? Коремът кога спадна?

# 88
  • Видин
Истината при мен - болеше  Sick но то няма как да не боли! С правилно обезболяване обаче няма да има проблем после.На 4 ден вече ходех нормално,даже притичвах по коридорите  hahaha На 10 ден бях забравила какво е туй придърпване или болка.Бебето от 3 ден беше с мен денонощно,взимаха го само сутрин за баня около 30минути.С всичко си се справях сама в болницата.Дори се наложи няколко пъти да се наведа и се справих!!! Crazy
Кърменето ми помогна много за спадането на корема.Влезнах да раждам 65кг,т.е. качени 26, в болницата оставих 10тина.Сега съм 45-6 и се харесвам.Не съм кльощава като преди Whistling Коремът ми е като преди да забременея.Само усмивката на корема подсказва,че съм раждала  Heart Eyes

# 89
аманитка,   Hug Да нацелуваш бебчо от мен! Сменила съм ника, ама смятам, че ме позна  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт