Секцио - каква упойка бихте избрали ?

• 18 631
  • 162
  •   1
Отговори
# 90
  • Видин
 Peace Аз може да съм кърмачка,ама имам още малко мозък  hahaha
Познах те  Hug затова и ти отговорих

# 91
Може би не е тук мястото, но искам да попитам как се възстановихте след секциото. Беше ли много болезнено, пречеше ли за грижите за бебчо? Коремът кога спадна?
Бързо се въстанових, сама си гледах детето, на 4-тия ден ходех съвсем нормално, избрах си епидурална упойка, докторът каза, че имам право на избор между пълна и епидурална анестезия, слушах всичко. Но те не казваха какво правят, а си говорехме разни неща, който после съм забравила и взех да си спомням чак след 2 дни. Mr. Green

# 92
В клиниката, в която раждах се предлагаха два варианта - пълна и спинална. Мен лично, ме беше страх от пълната, а и исках да знам какво се случва. Та моето секцио беше със спинална упойка. Не ме е боляло при поставянето и. Анестезиоложката беше много добра, усетих боцване като от комар. Освен това, през цялото време ми разказваше, какви промени могат да настъпят в организма ми от медикаментите, които ми вливаха - замаяност, сънливост... След като ме пусна упойката, не ме е боляла главата.
Ако имаш избор, пак всичко опира до вътрешна нагласа.

# 93
Възстанових се за часове без да преувеличавам.3 часа след операцията четях книга, вечерта ставах в леглото, а на сутринта ме раздвижи рехабилитатор и забравих, че изобщо съм оперирана.Не съм усетила никаква болка, опъване и т.н., но 24 часа ме обезболяваха през епидурален катетър.Бях с пълна упойка по преценка на лекарите Peace.

# 94
  • Пловдив
Родих с пълна упойка и пак бих я предпочела пред местната.....страшно ми е да съм будна и да ме човъркат.....не си го представям хич

# 95
Спинална на 100%

# 96
Епидурална бих предпочела аз ако ми се налагаше секцио

# 97
Може би не е тук мястото, но искам да попитам как се възстановихте след секциото. Беше ли много болезнено, пречеше ли за грижите за бебчо? Коремът кога спадна?
Болка не съм усетила.На сутринта ме раздвижиха,свалиха ми превръзките и ми позволиха да се изкъпя.Обезволяваха ме два дни след секциото.Корема ми падна бързо(на изписването - 4-я ден бях с дрехите си от преди да забременея),но дълго време усещах мястото над операцията изтръпнало при натиск.
А по време на оперцията също не усещах никакъв дискомфорт.Разховаряхме си с анестезиолога и дори не разбрах кога са извадили бебето,въпреки че ни казаха да си поема въздух и че има възможност да ми прилошее за момент.

# 98
Спинална  Peace

# 99
Раждах и с двете,но определено сега от спиналната съм много по доволна,възстанових се по бързо от преди с пълната.

# 100
  • България
второто ми раждане е с секцио.упоиката ми беше пълна,просто не ми предложиха варианти да избирам.а и мисля че така е подобре.незнам да ли бих издържала да видя бебчето така.бях гледа дни преди да родя по тв и никак неми хареса гледката.спомням си че като отворих очи изпитвах ужасна болка,но веднага ми дадоха обезболяващи.после такъв глад ме подгони,влиза мажа ми и аз почвам да поръчвам пържоли и тортички.но сестрата вика НЕ,само сокове...станах чак на другата сутрин,боли си няма как.всичко минава и остава само хубавия спомен от мига в които виждаме   ylinfant newsm30 Misc Baby Bottleмалкия бебок.имах чувството че виждам каката като новородена,толкова мн си приличат двете ми съкровища-моите дъщери!!! newsm46

# 101
Първото ми дете е със секцио с епидурална, второто ми се роди нормално.  Ако няма други медицински показания, защо не родиш нормално, също може да ползваш упойка.

# 102
Родих със спинална упойка. Имах малко проблеми по време на операцията, но когато чух малката да изплаква за първи път това, което изпитах не мога да го опиша или сравня с нещо. Само знам, че не можах да сдържа сълзите си Heart Eyes Иначе при мен възстановяването беше кофти, не по отношение на самата операция ( станах и започнах да правя първите си крачки 10 часа след операцията), ами невероятното главоболие, отпадналост и неразположение, което имах.

# 103
БИХ ИЗБРАЛА КОМБИНИРАНА Hug

# 104
Спиналната упойка се препоръчва от лекарите като по-щадяща за бебето и майката, а също така поради факта че се излиза по-лесно от такава упойка, и възстановяването е по-бързо. Аз избрах спинална и съм изключително доволна, защото имах възможността да чуя първия плач на бебето, а също така са го видя веднага след появата му на бял свят - това е най-хубавият миг в живота ми!!!

Общи условия

Активация на акаунт