Не мога да си изцедя гърдите, а са пълни!

• 6 840
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
И аз имах проблеми с кърменето. Кармата ми не беше супер много, но имах достатъчно, а бебчето ми не искаше да суче. Бях малко таврда, дори жестока първите дни, но после го кърмих близо година и 2 месеца. Пропускаш едното хранене- ще плаче, но няма как, после ще те изяде. Може да повториш, но не ми се вярва да потретиш. Това не го правиш в един ден, а например в два поредни. Да видиш как ще иска да суче. После дори и сок не можеш да му дам със шишето, плюеше биберона

Всичко ще бъде наред с теб и бебчето, но трябва да не бъдеш малко упорита

# 16
  • някъде
цеди само докато ти олекне, но не цеди докрай, защото се получава хиперлактация
аз не разбрах защо даваш АМ, а не изцедената кьрма, а и това че са ти хльтнали зьрната не пречи да си кьрмиш детето Peace

# 17
  • до една звездичка
Помагаха ми безотказно кърпите с гореща вода.

# 18
Вече се цедя успешно!Събирам по 60мл от двете гърди( но това е при голям интервал от време, иначе е по-малко), но пак остават неизцедени докрай и бучките(2-3 са общо и в двете гърди, като едната е доста голяма) си седят.
Давам АМ, защото е много малко изцедената кърма, но се увеличава и ще му я давам.Само трябва да отделя малко време сега да прочета как се съхранява, защото той се храни толкова различно като време, че едва ли ще го нацеля "Цедене-Хранене".
А на гърдите не го слагам, защото много трудно засуква.Даже и от шишето си върти главата сърдито сума време, докато захапе.Но и това ще опитам да свикне и махаме шишето, ако успеем.
Ще се справим, сигурна съм!

# 19
Честито бебче   bouquet

За бучките си направи компрес от ленено семе, за 10 мин и бучката изчезва. От личен опит знам.
Ако искаш да кърмиш е хубаво да слагаш бебо на цица дори и да се сърди. Само то може да увеличи количеството карма.

Успех Peace

# 20
Честито бебче   bouquet

За бучките си направи компрес от ленено семе, за 10 мин и бучката изчезва. От личен опит знам.
Ако искаш да кърмиш е хубаво да слагаш бебо на цица дори и да се сърди. Само то може да увеличи количеството карма.

Успех Peace

Как се прави този компрес?

# 21
Помагаха ми безотказно кърпите с гореща вода.
ю

Мдаа,и на мен така Peaceв самото начало,когато имах страхотно препълване на гърдите ми се налагаше да цедя,за да не се пръсна ShockedТогава дори и с помпата(електрическа при това)ми беше трудно да се изцеждам.Слагах кърпи напокрени с гореща вода и това много помагаше Peace

# 22
Честито бебе и от мен,
аз също имах същият проблем. За бучките топлият компрес и компрес с риванол също ми помогна. Както са казали и другите майки честото слагане на гърда помага за успокоение на гърдите. Но аз след като го накърмех се цедях до последно от страх да не стане пак тази бучка. Аз бих ти препоръчала да не даваш Ам, защото едно е да се цедиш и да му даваш съвсем друго е да суче то. Скоро ме оперираха и една седмица го храниха с  шише с кърма от камерата, след като се прибрах ден два не иска да хване гърдата и аз реших да се цедя.Сутринта ок има кърма цедя се и го храня, но след обяд настана ужаса.Цедя се усещам, че имам кърма, но не слиза.Рев голям последва и пак размразявай кърма.Та мисълта ми е че ако разчиташ на помпа може да ти намалее кърмата. Гледай да не му даваш шише и да го кърмиш в сънливо състояние. Тогава бъди сигурна, че засуче.
Пожелавам ти успех и вярвам че и ти ще си една дълго кърмеща майка.

# 23
  • Германия
За да "пребориш" бучките, опитай да поставиш бебето така, че брадичката му да е там, където е бучката. Така то масажира твърдите места.
Друго, което също може да се направи е една малка бутилка с топла вода и се търкаля по засегнатите места.
Или компрес с намачкано прясно зеле също облекчава.

# 24
За сухранението на кърмата - макс.24 часа в хладилник, а във фризера от 3 до 6 месеца  Peace

# 25
Първо честито бебе!! Да ти е живо и здраво и много да те радва. Относно гърдите ти и аз имах същите проблеми, буци, камъни, хлътнали зърна, детето не искаше да суче абее малък ад. Силиконовите зърна спасиха деня при нас. Изкарвах по 120гр. мляко от 1 гърда само с помпата, а детето най-добре ме изцеждаше. Това което трябва да направиш е да го кърмиш със силиконовите зърна докато може, след това доизцеждаш с помпата гърдата от която е яло, другата гърда не я пипаш. Следващото хранене слагаш на другата гърда, колкото успее да изяде и доизцеждаш с помпата. И така докато се урегулират нещата. Ако имаш проблем със зърната ползвай силиконовите на авент от най-малките. Ние още се кърмим с тях, зърната ми вече не са хлътнали след 3 месеца дърпане, но той не иска да яде без тях, и аз ги ползвам. Важното е, че е само на кърма. Успех и не се отказвай, кърмата ти е най-полезното нещо за детето и бебето е най-полезно за гърдитети ти!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт