Кога и къде бяхте когато започнаха родилните контракции

• 6 866
  • 18
  •   1
Отговори
  • Варна
Термина ми наближава( 31.03.2015) и много се притеснявам в какъв момент ще започнат контракциите или ще ми изтекат водите.Ще бъда много благодарана ако споделите опита си и дадете някой съвет:)

# 1
Бях сама вкъщи. Контракциите започнаха точно на термина ми. Вече се притеснявах, че нещо не е наред след като не започват. Запазих спокойствие, изкъпах се, закусих - за което после съжалих. Чантата ми беше отдавна готова.
Обадих се на кумувете и тръгнахме към болницата, по пътя взехме ММ.
 Контракциите продължиха повече от 10часа, водите ми изтекоха в предродилна зала, спукаха ми там мехура.
Бяха ми казали като тръгна да раждам да изпия чаша вода на екс, така бързо щяло да мине раждането.
Изпих .
Леко раждане ти пожелавам.

Последна редакция: нд, 15 мар 2015, 22:31 от MAMA NA jORI

# 2
водите ми изтекоха докато спях. В смисъл аз се усетих и станах на бегом до тоалетната. Предния ден имах здрава разходка и може би това допринесе. Родих 3 дни преди термин, секцио заради увита пъпна връв.

# 3
  • Варна
Извинявам се за глупавия въпрос,но от какво е съкращението ММ

# 4
Извинявам се за глупавия въпрос,но от какво е съкращението ММ
Моят мъж.

# 5
  • Варна
Леле, много съм зле Embarassed

# 6
Не започнаха, и 4 дена след термина влязох в болница, че беше събота и от страх да не стане нещо през уикенда. В болницата в неделя ми включиха системи, казаха че имам някакви контракции, но не ме боляха. В понеделник пак на системи, но от това че ме бяха вързали за един апарат за тонове ме болеше толкова жестоко кръста, че друго пак не усетих. На обяд в болницата ми изтекоха водите, чакаха още 4-5 часа, пак нямах разкритие, но тоновете на детето бяха вече лоши, че беше с увита пъпна връв, и секцио. Контракциите бяха след това  Crazy

# 7
12 дни преди термин се роди моят хубавец Simple Smile 3 срещу 4 декември през ноща ми падна тапата и почнаха леки контракции, на следващия ден се засилиха и вечерта с багажа и ММ отидохме в родилното.Оказа се, че водите ми изтичали по малко, но пък нямах и см разкритие Simple Smile Приеха ме и на следващата сутрин 5 декември в 7:45 пукнаха мехура, родих в 16:25 Simple Smile Леко раждане ти желая!

# 8
С първата ми бременност водите ми изтекоха един ден преди термина.Бяхме в кръстниците на гости и в 23.00ч ми се доходи до тоалетна.Отидох и ми се спука мехура.Толкова се паникьосах,че не знаех на кой свят съм.Обадих се на доктора и той каза да заминавам в болница.От там нататък всичко ми е замъглено и като в сън.По принцип съм голяма паника и параноичка.Родих на другия ден на обяд.Сега с тази бременност се надявам да съм по-спокойна,все пак вече знам какво ме очаква.

# 9
 Седмица преди термина, една нощ станах, за да отида до тоалетна и водите ми изтекоха, но не така както бях виждала по филмите - изведнъж, а малко по малко.Събудих ММ, изкъпах се, облякох се, взехме багажа, който си бях подготвила предварително и тръгнахме към болницата.Пристигнахме в 5 часа сутринта, а родих чак в 23 часа след като ми включиха окситоцин.
 Няма как да не разбереш, че е започнало раждането, а и при първото обикновено минават най-малко 5-6 часа от първите контракции до самото раждане.

# 10
  • Варна
Благодаря за информацията.Като чета за вашия опит ми се струва,че винаги всичко започва вечерно време.Това ме успокоява.Тъй като аз си правя дълги разходки почти всеки ден, се притеснявам да не ми изтекат водите посред бял ден на улицата(или в морската градина).Бих умряла от срам Embarassed

# 11
  • Варна
Моите също започнаха през нощта - събудих се от болка към 1 часа сутринта. Повтори се в следващия половин час, аз не можах да заспя и почнах да засичам времето. Към 5-6 сутринта контракцииите зачестиха, отидохме до болницата, върнаха ме, защото съм била без разкритие. В 8 часа отново отидох. Малкият се роди в 11:15 часа Simple Smile

# 12
  • Пловдив
На термина бях на преглед в 8 сутринта. Два часа по-късно получих розово зацапване и леки болки като пред цикъл.Отидох в болницата в 15 часа. До тогава обикалях вкъщи и върших домакинска работа. Спукаха мехура в болницата, лежах на легло до 21,30 часа, тогава се роди дъщеря ми.Сега сме на почти 9 месеца Heart Eyes

През целия ден бях много спокойна.Багажа ми беше приготвен предварително. Имах настройката, че всичко е за един ден и каквото и да изпитам ще свърши за това време. Успех с раждането!

# 13
  • Варна
Това, че се разхождаш е много хубаво Simple Smile Продължавай!!! Дори и да ти изтекат водите, докато си на разходка, не се притеснявай, по най - бързия начин тръгваш към болницата. Аз родих 6 дни преди термин. Сутринта рано отидох на преглед при моя лекар да ми види разкритието, тъй като 4 - 5 дни си ходех с 3,5 см. разкритие, и все още си беше толкова. След прегледа отидох и аз на разходка в Морската градина и там ми почнаха контракциите на 3 - 4 мин. Прибрах се, обадих се на лекаря ми, взех си душ и към болницата. Там вече бях с 5 см. Измериха тоновете на бебето, и не съм лягала изобщо, разхождах се в стаята. След това ми пукнаха водите и почнаха напъните. Родих много бързо Simple Smile Но всичко зависи и от лекаря, който те изражда. Най - добре ако ти си го избереш. Успех и пухкаво бебче на финала Simple Smile

# 14
Аз бях на фризьор когато ми почнаха контракциите. Прибрах се вкъщи, взех душ и багажа си и отидохме в болницата с мъжа ми. 3 часа по-късно бебка вече беше на бял свят, а аз много се зарадвах, че всичко мина бързо. Пожелавам на всяка майка раждане като моето Simple Smile 

Общи условия

Активация на акаунт