Имаме в Канада зима с красива бяла пелерина - 40

• 41 226
  • 730
  •   1
Отговори
# 105
  • Vaudreuil Canada
Каролина спокойно миличка ще устискаш щом сте минали 2-те кила хич не се притеснявай - и пак ти казвам сметките от видеозона нямат нищо общо с истината. Наистина от някои посоки погледнато по-шишкаво бебе си е по-добре ама нали трябва и да го раждаш това дете така че ... спокойно бебчето ще е добре. А и първото си го родила около термина вероятно и това ще е така.  Дребосъците чакат бабите - много са хитри - и моя така чака и стиска до последно да покаже на баба какви акробатики прави в корема на майка си.

# 106
Честита Нова Година, Дами!

Аз пък на нашата хала му свалих доста филмчета на   Мечо Пух и Мики Маус. Много сме запалени по Мечо Пух.
Що се отнася до говора - и телевизията, и градината и всичко което ни заобикаля е на английски. Но това не му пречи да разбира еднакво и двата езика, просто казва което му е по-лесно (и се прави че разбира което му изнася Simple Smile ) .... следователно на английски. В изречение може съотношението да е 2:1 в полза на английски Simple Smile

Каролина, стискам палци да стане както си го планирала и детенце да е се роди здравичко.

# 107
  • Калгари, Канада
Много сте писали, от две страници насам докато прочета и напиша то стана доста голямо за четене.

Lady Cherie, трябва да имаш предвид, че от теб зависи да ограничиш гледането на филмчета и телевизия, децата могат и по цял ден да гледат и все искат, Владко дори да не гледа иска да му е включено нещо детско да се върти. Но това не е добра идея, много се изнервят децата. Понякога е необходимо зло, за да свършим и ние малко работа, но си трябва ограничение. Може да ползваш дори смешни неща като „телевизията днес не работи” , „няма ток”, „тати ще го поправи, че се е развалило” и т.н. докато са малки всичко върви. Майка ми веднъж беше казала на Владко, че пързалката в у-щето до нас не работела, че нямало ток и той милият само питаше „Дойде ли тока, баби?” 
Та дори аз се зачудих, какъв ток да е дошъл ...

Владко гледа tree house по кабелната, гледам че и сайт имат, но не съм влизала още..   Дават Франклин, малкия мечо, най-различни, всички са подходящи за неговата възраст, даже някои са бебешки според мен, но той си ги гледа, като тия Мака-Пака и приятелите и, например. Имаме и един друг анимационен, но е за по-голями деца, може би над 6-7 години.

Свалила съм на дискове всякакви на дисни, гледа и тях. Мога да предложа:                              http://DMCA-removal-from-Google/torrents/?ihq=Lion
за сваляне на всякакви детски от Диего и Дора, през Томас до Дисни филмите.

Том и Джери не ги харесва, не знам защо, иска да ги махам като ги пусна на диск.
За труд и творчеството – твори в прискула, в къщи нямам нерви, а той не е много и по оцветяването, само надрасква, надрасква, дори и ръцете си.

Да кажа за библиотеката, най ми е лесно по нета да си запазя книги, дискове, каквото ми хареса  и после като са готови ми се обаждат да мина да си ги взема, иначе в самата библиотека да търся е малък ужас /с тичащо дете нагоре-надолу/, тъй че на място само, ако видим нещо – взимаме. Последно е фен на mighty machines и подобни. Те са и образователни, за какво служат машините и камионите, дори ние с половинката се заглеждаме.

heureuse , с езиците се надявам да няма проблем, засега говори на български благодарение на престоя на майка ми тук /когато тя дойде говореше предимно английски, ние си му говорим бг./, от прискула и от детските на английски учи английския. Преди майка ми да дойде отказваше да гледа детски на български, сега гледа и на двата езика. Интересно е, че напоследък започна като си играе да говори повече на английски и дори измислени думи с английско звучене, вероятно за да направи изречението без да знае някоя дума.  Разбира се френски не влиза в сметките, тук като гледам наблягат на испанския като втори език, осен ако не си го запишеш във френско у-ще.  Засега два езика му стигат според мен, особено ако се е метнал на нас, дето не обичаме много да учим езици.

WebMama , това че не повтаря думите по теб не значи че изостава, запомня си ги, затова и те кара да повтаряш едно и също. Така запомнят, чрез повтаряне. И моят изведнъж като почна да ги говори думите и аз се чудех къде ги е чул, но децата бързо запомнят и после ще те изненада като ти сервира като моя „На изльоках го тоя сок”, или като питаш какво прави и ти каже „лазя по нервите”

Имам решение за баниците – правите 2 баници - за възрастни с късмети и зa деца с късмети. И аз мисля по въпроса, че на моя съпруг вече N-та година му се пада “учене” още на първото парче. Нямаше да го приема лично, ама той действително учеше и му беше писнало, а дори за тази година пак същия късмет.   

TarikMom , добре е че не си мълчиш. Забелязала съм, че тук като си потърсиш правата, те ценят повече и винаги промяната е положителна.

Направо ми е учудващо как така пускат на децата филмчета в у-ще и в градините?! Досега не съм чувала подобно нещо, тук отвсякъде чувам да се чете на детето книжки, да е активно /водят ги да тичат и подскачат/ и т.н.

# 108
  • Калгари, Канада
От сайта дето беше дала Ronnie&myself, може да си сваляте с БГ аудио филмчета. Примерно: http://nanoset.net/search/?search=%D0%9A%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%B0 … 2%D0%B0&cat=0

# 109
Chestita Nova Godina na vsichki!!! Badete zdravi i mnogo shtastlivi!!!

Izvinyavam se no ne moga da namerya kirilica i zatova pisha na latinica

Bih iskala da popitam Monrealkite, dali ima nyakoi koito shte patuva ot Montreal za Sofia na 05 February 2010 19:45h prez London. Maika mi shte se pribira i se pritesnyava za prehvarlyaneto, zatova si mislya che nyama da e zle da namerim nyakoi da ya napatstva v London.
Predvaritelno blagodarya.

Pozdravi na vsichki i stiskame palci na Karolina.

# 110
Направо ми е учудващо как така пускат на децата филмчета в у-ще и в градините?! Досега не съм чувала подобно нещо, тук отвсякъде чувам да се чете на детето книжки, да е активно /водят ги да тичат и подскачат/ и т.н.
Пускаха им 1-2 пъти месечно петък следобед. Имат 1 телевизор за цялата градина.

В училище се разбра, че също пускат. Като беше много студено не излизаха и гледаха филмчета.

# 111
Здравейте, имам си малък проблем и съответно една молба: става въпрос за един коледен подарък, който бях пратила до България, по кораб (съотвено бях си предвидила 2 месеца и малко за път), който чакам тази седмица да се върне обратно при мен Twisted Evil БГ-пощите изобщо не изпратили известие и съответно след 3 седмици го пратили обратно за Канада с уговорката, че никой не е дошил да го потърси.Много се ядосах, аз толкова се старах, изпратих си го навреме и т.н., оставих си племенниците без подаръци.Ако някой скоро ще пътува до БГ дали ще може да ми вземе подаръка?Yanadark, гледам, че майка ти ще пътува през февруари, ако не намеря някой до тогава дали ще мога да го изпратя по нея?

# 112
Те пак добре че ти го връщат. Моето пълномощно го няма. За Коледа пратих куп картички. Засега аз водя  Mr. Green, половината са получени.

# 113
  • Vaudreuil Canada
Хи хи ще се надпреварваме ли - от моята купчина картички само една е пристингнала.
И аз имам нещо за пращане до БГ - една кутия с кукла ако някой се навие да я вземе докато все още не всички компании са намалили багажите.... по пощата няма да я пращам със сигурност.

# 114
Аз пък чакам картички от България, вече става месец, мноооооооого бавно пътуват  ooooh!

# 115
  • Лавал-Пловдив
Не мога да се оплача - получавам колети от България, Испания и Америка - винаги всичко ми е идвало много бързо и в добър външен вид Simple Smile Последния колет дойде от Испания за 8 дена, сега чакам нов пуснат е на 28.12 да видим кога ще дойде.
Аз съм най -късметлийка май  Party Crazy

# 116
# 117
Здравейте, имам си малък проблем и съответно една молба: става въпрос за един коледен подарък, който бях пратила до България, по кораб (съотвено бях си предвидила 2 месеца и малко за път), който чакам тази седмица да се върне обратно при мен Twisted Evil БГ-пощите изобщо не изпратили известие и съответно след 3 седмици го пратили обратно за Канада с уговорката, че никой не е дошил да го потърси.Много се ядосах, аз толкова се старах, изпратих си го навреме и т.н., оставих си племенниците без подаръци.Ако някой скоро ще пътува до БГ дали ще може да ми вземе подаръка?Yanadark, гледам, че майка ти ще пътува през февруари, ако не намеря някой до тогава дали ще мога да го изпратя по нея?

Зависи от обеmа, родителите mи пътуват на 16-ти.

# 118
  • На бял кон в Pierrefonds
Благодаря много на всички, които са споделили заглавия на филмчета за деца, както и линкове с игри и занимания за по-големите деца. mamamia, както винаги много изчерпателно  Laughing

Моята бонбонка още не се задържа много пред телевизора, но май е малка още за това. Има едно много годино онлайн филмче за тази възраст (според мен до около 18 месеца), на което редовно си изяжда закуската  Laughing :

http://www.plum-vision.co.uk//

Иначе за по-големи съм изтеглила доста филмчета, но идея си нямам кои са подходящи за деца и кои не. Вие как ги подбирате?
Скоро изтеглих от тук Смърфовете

http://thepiratebay.org/search/the%20smurfs/0/99/0

Помня, че на мен като дете много ми харесваше това филмче.

Да ви се похваля. От три дни отново съм на работа. За малката се грижи баща й. За сега се правя много добре, но тази вечер сподели, че му "спирала тока"  Laughing Да види той как се гледа бебе и, че не е толкова лесно, колкото изглежда отстрани.  Mr. Green Иначе детето не плаче за мен, явно бързо свикна с промяната.

Все още търся градина, защото той има възможност да я гледа до април и после трябва да я дам някъде. Нищо не съм намерила.

Последна редакция: чт, 07 яну 2010, 05:31 от Ronniе & myself

# 119
Аз се надпреварвам с пощите, а не с вас, момичета.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт