Имаме в Канада зима с красива бяла пелерина - 40

• 40 676
  • 730
  •   1
Отговори
# 90
За много години, момичета! Бъдете живи  и здрави!
Каролина, желая ти последни спокойни дни! Не винаги докторите са прави.Така че като се роди бебчето може и въобще да не е малко.Успех!

# 91
При нас имаше един детски късмет - да имаш само хубави оценки в бележника, но се падна на възрастен и нещо не се получи.
Да, и при нас така се случи. Някои от детските късмети се паднаха на възрастните. Малко тъпо стана, ама карай. Важно е купона да върви. Simple Smile

Щастливке, не вярвам.  Wink Няма да е тази година.

Бейби Айнщайн никога не съм го пускала. Всъщност от изброените филми много малко се гледат у нас. Маги в градината се научи да зяпа в телевизора. Преди, когато аз си я гледах, нямаше грам интерес. Брат и покрай нея се заглежда, но бързо му минава ентусиазма. Телевизия никаква откакто сме тук не гледаме. Чудя се даже как на 31-ви пуснахме БГ каналите. Не останах очарована. Добре че попаднах по БТВ на Сиси. Страхотен филм, който гледах за н-ти път.

За децата аз харесвам Ягодов сладкиш, много е сладурски сериала. Може би по-скоро е за момиченца.

Последна редакция: вт, 05 яну 2010, 07:14 от Вери

# 92

Ти нас да ни видиш каква сме картинка. По цял ден сочи с пръста и аз като гламава повтарям - телевизор, телефон, кола, бус, влак, пожарна, динозавър, крак, ръка и така до безсъзнание . Ако объркам пита докато не кажа правилното. Вече, за да не стават грешки, като пита за крак запретва крачола и сочи голото краче, че  да е ясно. Лошото е , че не повтаря след мен и си имаме и ние изоставане в говора.
И ние правим същото, от нямаше и една годинка, та до сега. Все едно че ме изпитва Laughing Като го разхождам навън например непрекъснато му разказвам какво става около нас. Той само посочва. Приерно "една леля с черна шапка идва към нас", "колата завива" и т. н. Почвам да се чудя дали няма да е по-добре ако престана да го правя, да оставя инициативата в негови ръце. Но е факт че има богат пасивен речник. За произнасянето на думичките, моят се срамува, но щом веднъж се е престрашил, започва да използва думичката редовно. Как е оригиналното име на "Ягодов сладкиш"? А на "Между ръвовете"? (за Among Lions нищо не намерих в Гугъл.
Момичета, намерих още един източник на идеи за занимаване на децата:
http://maminsite.ru/early.files/early7.html

# 93
На английски е Strawberry shortcake

http://www.agkidzone.com/strawberryshortcake.action

На френски: Fraisinette

Видео

# 94
Благодаря Hug

# 95
Ако искаш да сваляш сериите на бг, има ги в www.DMCA-removal-from-Google

# 96
Ето снимка на късметите http://img683.imageshack.us/img683/968/imgp3891.jpg в нашето семейство: първия е мой, после на малкия звяр, после на Бати и най-накрая на мъж ми /всички останали мъже от компанията искаха да го откупят  Laughing/

По въпроса за езиците, много ми се вижда страшно и тъжно, ако малкият ми един ден не може да говори и да бъде разбран от бабите си например. Сега използва френски изрази, запаметени от градината, в къщи когато каже нещо на френски го карам да го повтаря на български. Не знам дали това е правилният начин, казват, че след 4-5-тата годинка вече ясно разграничават езиците и не ги бъркат. Дано да е така наистина  newsm78

# 97
  • Vaudreuil Canada
Ние проговаряме на английски - още миналата зима знаеше песента за буквите а през лятото я пееше и на френски. Ние му пилим всяка дума която каже на английски я повтаряме на български и го караме и него да повтаря ама не е като цял ден да си общува с децата на английски. Не че се е счупил да говори де но знае много а говори като иска. От телетъбисите и дора много напредна с цветовете и формите а и в детската градина всяко нещо се казва какъв цвят е или каква форма. Понеже научи числата и цветовете на английски сега ги мъчим на български - същото е с животните и храните и всичко останало.

heureuse филмчето е between the lions но е повече към 4-5-6 годишните насочено.

Довечера ще разгледам линковете за домашни занимания сигурна съм че има интересни неща - само и време да имаше ...

# 98
  • Монреал
Николова, много сладурски късмети!  Hug

Тарик прави много ясна разлика между езиците - обръща се към всеки на техният си език, дори в същият разговор превключва автоматично, в зависимост на кой приказва. Френският му е доминантен де, но пък ние си настояваме на нашето.

А за филмчетата, Томас беше някаква грандиозна мания, но се опитвам да го ограничавам, че то неговото граничеше направо със лудост  Crazy Сега гледа повече Дора и Диего и другите филмчета по канала Treehouse са интересни - Backyardigans е много готино и аз го гледам с интерес  Grinning.

Довечера ще копирам е-майла отговор от Еmploi Quebec за моята ситуация, за която писах преди- ако някой се интересува де  Grinning, но с две думи - зависи от индивидуалният работодател как ще се оправят в такава ситуация  Tired

# 99
По развлекаталната теmа, не гледате ли "Пас парту''? То е на френски, но е mного готино и образователно филmче (старо кебекарско). Сещаm се също и за сериите на Франклин.

# 100
  • Vaudreuil Canada
Гледаме и Франклин и Бамби - изтеглила съм част от филмчетата с бг аудио та поне малко да наваксваме с българския

TarikMom сори за писмото не звучи да е в твоя полза за съжаление, но при всички случаи си мисля че беше редно да се съобразят след като си изискала анонимност. Ама аз какво си мисля явно няма особено значение - кажи някакъв ефект имаше ли за теб?

# 101
  • Монреал
Хаха, всъщност ефекта беше положителен за мен  Wink Аз по принцип си мълча и съм търпелива, но в един момент реших да не си затварям устата и сега явно ги посплаших и ме галят с перце  Party

# 102
Да, Пас парту Маги много го харесва. Хубаво е. Франклин също е любимо филмче.

Имаме и няколко анимиран балет. Чрез тях и с класическата музика се запознава.

# 103
  • Лавал-Пловдив
Пас парту е любим и на сина ми, в училище също го гледат на дискове( има ги във Фармапри -49 $ комплекта ), с госпожата научиха и песничката в началото и вечер като почне предаването, той застава пред телевизора и почва с цяло гърло: Пас парту ем ле папийон ...
Иначе предаването е от 1979, но е интересно и аз се заглеждам ако няма какво друго да правя ( което рядко се случва ).

# 104
Благодаря ви за подкрепата момичета. Hug
На мен явно ми върви на дребни бебета.  Laughing Синът ми се роди 2.840 кг 1 ден след термин и затова не съм много притеснена сега. Само се моля да устискам до термин и най-вече да дочакам майка ми да дойде на 18.01. Миналата седмица бебето го измериха 2.100 кг. и изостава с 1 до 3 седм. по всички параметри. Казаха ми, че дробчетата още не са му напълно развити, въпреки, че вече съм в 9-ти мес. Затова споменах, че ако тръгне сега да се ражда не се знае дали ще се справи само с дишането. Иначе бебето било здраво и с много добре развита мускулатура.  Simple Smile Ще видим в четвъртък колко е пораснало.

Като ви чета установявам, че всички момченца се увличат по едни и същи филми. И на Мони любими са му Карс, Ледена епоха, Цар лъв, всякакви филми с кучета, Кунг фу Панда и още много. Имаме над 40 диска с филмчета за DVD и му пускам почти всеки ден. Научил им е заглавията и сам ми казава кое филмче иска да гледа. На детският канал Threehouse също си има любими филмчета. Абе въобще този телевизор е голяма бавачка. Гледам да го ограничавам до колкото мога иначе стои и гледа като омагьосан, както вече някой беше писал. Аз едни новини не мога да се вредя да гледам.  Mr. Green

heureuse, сайта на Крокотак и аз отдавна съм го открила и го използвам. Режем, лепим, оцветяваме и много се забавляваме.  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт