Имаме в Канада зима с красива бяла пелерина - 40

• 40 662
  • 730
  •   1
Отговори
# 75
Каролина, как я караш, добре ли се чувстваш? Наближава събитието. Мони нетърпелив ли е вече?

Вече много взе да ми тежи. Направо се чувствам като мечка, а съм качила само 14 кг. Бебето върви дребно и ходя всяка седмица на улрасаунд да го следят дали расте и наддава. Надявам се да поседи поне още 2 седм., за да порасне, иначе ако тръгне сега да се ражда ще трябва да е в кувьоз.  Cry

heureuse, аз съм пускала на Мони от филмчетата на Бейби Айнщайн, когато беше на около 2 год.! Не мога да кажа, че са много образователни или поне сина ми нищо не е научил от тях, но за разнообразие на игрите стават. Наскоро реших да му пусна едно филмче и с изненада установих, че са му безинтересни и даже сам каза, че било за бебета.

# 76
  • Vaudreuil Canada
heureuse определено не бих ти препоръчала бейби айнщайн филмчетата. Според мен телетъбис са няколко пъти по-добри. Пускала съм и бейби айнщайн, но лекинко се възмутих от съдържанието и качеството им. Наблегнахме на въпросните телетъбиси, Барни и френдс и двете много положителни и образователни за тази възраст, сега сме на Дора експлорер и Диего. Друго хубаво филмче е Къриъс Джордж, също Между лъвовете (ама и аз ги пиша едно с кирилиза на английски друго с превод .. ако не разбереш нещо питай) последното по принцип е за по-големи деца защото учат букви и думи и спелуват, ама нашия му се кефи. Аз съм свалила и на дисни много филмчета но пускам избирателно - гледали сме пепеляшка, спящата красавица, има едно брадър берс което много ни харесва в момента, аладин, цар лъв и естествено много си падаме по карс, томас, айс ейдж и ако придума баща си да му пусне мадакаскар - последни 2 аз лично хич не одобрявам, но мъжката солидарност в къщи надделява особено като ме няма.

# 77
  • Калгари, Канада
Това е радио, има записани стари предавания, може да си по загубите малко време в сайта, ако имате такова, и/или пък да послушате докато готвите.
http://momtalkradio.com

Ето и едни книжки за децата, имат озвучаване и може да си превръщат страниците сами. Има и част от песнички.
http://www.wabby.org

Владко гледаше Бейби Айнщайн преди /може би е бил около годинка, годинка и нещо/, не мисля че са му помогнали нещо, но му бяха интересни и искаше да си ги гледа, харесваха му. Аз ги взимах от библиотеката.

Ех, шеметче добре, че не сте на спайдармен, моя като почна да гледа супермен и спайдармен и щеше да си счупи главата от скачания от дивана и подобни, дори искаше да го водим доктора да му сложи мрежа да излиза от ръката Shocked  Тъй че вярно някои неща просто не са за децата, сега сме по внимателни какво гледа.

# 78
ЧНГ! Мирна, здрава, щастлива и плодотворна 2010 Година!

На мен от баницата ми се падна труд. Аз не съм работила официално от 5 години, миналата година ми се падна ранно пенсионирене и всички ми завидяха, но тази година предвещава друго.

Новата Година посрещнахме на традиционно бг парти в една банкетна зала - имаше музика, танци, хора. И децата се забавляват, други години дори идва Дядо Мраз и носи подаръци. Спечелихме два подаръка от томболата- може би, защото дъщеря ми беше в ''комисията'', но не тя изтегли името на татко си и своето. Да речем, че е на много късмет  Grinning

При нас тази година е мека, няма студове, сняг валя само веднъж за малко.

Билетите за откриването на ХХI зимни олимпийски игри започват от 175-$1100. А за всички събития, с изключение на предварителни игри женски хокей, са разпродадени за минути спекулативно. Уж щяха да вземат мерки, но. Искаше ми се да отидем поне веднъж, но няма да стане, не ми се търси да купувам билети на петорна цена fan to fan  ooooh!що за глупост. За финала хокей мъже, например, билетите са от $1590 до104 500- във ВИП ложата за 18 едно местенце останало. Simple Smile

Каролина, успех на финалнната права, вярвам, че всичкио ще е наред и бебето ще дочака термин.

# 79
  • Vaudreuil Canada
mamamia ние записваме избрани филмчета от телевизора и се въртят само записи - така няма възможност за изненади. Въобще цензурата на телевизора в къщи е страшна - ама ей на мадагаскар мина метър и отвреме на време се присеща дребния и си го иска.

# 80
  • Калгари, Канада

Вече много взе да ми тежи. Направо се чувствам като мечка, а съм качила само 14 кг. Бебето върви дребно и ходя всяка седмица на улрасаунд да го следят дали расте и наддава. Надявам се да поседи поне още 2 седм., за да порасне, иначе ако тръгне сега да се ражда ще трябва да е в кувьоз.  Cry

Дръж се и гледай да си почиваш повече, мисли позитивно! Стискаме ти палци  Hug  С Владко и аз бях на ултрасаунд всяка седмица, много изнервящо ми действаше, той се роди две седмици предварително 2 600 гр, веднага стана 2 400 гр., но освен жълтеницата, всичко си беше ОК.  3-4 дни преди да го родя на ултрасаунда ми показа, че е под 2 кг., но явно не е бил. Тъй че не ги слушай много и гледай да си спокойна. Споменаха ли ти за предизвикано раждане?  Моят лекар твърдеше, че ако спре да расте веднага трябвало да го вадят.

# 81
  • Калгари, Канада
mamamia ние записваме избрани филмчета от телевизора и се въртят само записи - така няма възможност за изненади. Въобще цензурата на телевизора в къщи е страшна - ама ей на мадагаскар мина метър и отвреме на време се присеща дребния и си го иска.

При нас не е такава цензура. И аз записвам, ама нали имаме кабелна, та се случва и да гледа различни неща. А за спайдармен нарочно му го записах, мислех, че ще му е по интересно от томас и диего, който още си гледа де. И то му беше Прекалено Интересно. Сега обаче е скрит за по натам, за когато преценим.

# 82
Момичета, безценна информация давате! Аз съм абсолютно боса по тези теми. За Барни и френдс видях че е телевизионно шоу. А старите филмчета дали могат да се намерят, или децата гледат тези които се излъчват в момента? По кои канали ги гледате, защото аз от сайта на Барни и френдс видях само за Щатите. Шеметке, ти за това ли спомена:
http://www.teletoon.com/teletoon3/teletoon.php?language=En
И е супер идея да потърся от библиотеката. Ама Телетунс примерно дали ще ги има - старите филмчета на дискове? Изобщо чудя се къде да ги търся. И за възрастта на Габи (2 години и нещо) кои са подходящи?
Да споделя и аз нещо с вас, ако случайно не го знаете:
http://krokotak.com/  - ама е за малко по-големи от нас. Като правим разни приложни работи, става така че мама реже и лепи, а Габи гледа.
И ето това ( игри за много малки деца, супер са за нас):
http://www.kneebouncers.com/index.php

Каролинка, стискаме палци да си износиш напълно бременността и да се роди достатъчно големо детенцето. Всъщност това дали бебето ще бъде в кувьоз не зависи ли повече от това в коя седмица се е родило? Може да е мъничко, но органите му ще са достатъчно развити. Доколкото знам с недоносените проблемът не е толкова че са малки, а че органите им са недоразвити. Ама аз просто си разсъждавам, нищо не разбирам Embarassed

# 83
  • Канада, Монреал
За Много Години!
Вери, много интересни късмети сте си писали :p
При нас имаше един детски късмет - да имаш само хубави оценки в бележника, но се падна на възрастен и нещо не се получи. Едни приятели бяха направили томбола и беше оригинално.
На нас Айнщайн не ни харесва, а и честно казано много бавно се развива действието. Ние гледаме Teletubbies - направо дребното се е зомбирало от тях - където и да скрия компютъра, го намира и започва да ми сочи да го взема и да му го включа, ужас. Друго, което харесва е Pocoyo, пак е образователно и много сладко филмче. Откъде сваляте Teletubbies? Намерих само 2 филмчета и са страшно големи, има ли някъде серии? От телевизията имаме един ретро анимационен канал  и там гледа каквото дават, но сякаш Том и Джери най му харесват. Не искам въобще да му пускам телевизия, аз тук не гледам, за разлика от БГ (там много гледах), обаче Сами си иска и не можеш да го разсеяш, все за това се сеща...
Mamma mia, това с мрежата от ръката, лелеее, кой знае какво ме чака! Знам си, че с филмчетата не е на добре работата Wink

# 84
У нас се харесват филми с кучета (Hotel for dogs, BH chihuahua),освен това  Cars, Ice age. Thomas the train и Дора и Диего също се глдат отвреме  на време. Пускаме от ДВД. От ТВ сутрин по един френски канал има анимации и не са лоши.

Последна редакция: вт, 05 яну 2010, 06:07 от WebMama

# 85
  • Vaudreuil Canada
Повечето филмчета сме записвали от телевизията като ги даваха - обаче ги въртят и ту ги има ту ги няма
heureuse ето да се ориентираш за какво говоря - телетъбисите и в бг ги даваха - за нас са тъпички но за дребните са незаменими направо - повтярят до втръсване цветове, броят, форми и други от сорта - през останалото време пеят и танцуват.
http://www.youtube.com/view_play_list?p=E7224E2FCAD98AFE&sea … query=teletubbies
http://www.youtube.com/view_play_list?p=E6C85BF976BC3553&sea … arney+and+friends
Записвахме ги от PBSkids. Сутрин ги дават между 7 и 9 някъде и после наобяд повтарят - ама трябва да видите какво дават в момента щото ние ги записвахме преди около година - не всички дискове са затворени и не се четат от други устройства а ако тръгнем да ги затваряме може да се скапят защото вече са доста стари но ако не можете да намерите нищо мога да питам мъжа да качи някъде поне затворените дискове и да си ги изтеглите от нас през ftp (само да предупредя че сменяме доставчика на интернет този месец и ще е малко мазано положението но при всички случаи поне 3-4 диска по 7-8 серии вътре трябва да имаме затворени).
Lady_Cherie аз също много харесвам Том и Джери но на толкова малко дете с неуточнени понятия за добро, зло и агресия не бих го пуснала - честно казано то ми е от любимите филмчета, но има толкова бой в него че .... чак ме е срам да кажа че ми е любимо.

Да допиша и за ръчния труд и творчество.
heureuse  за това много ни помагат от детската градина - всяка седмица или на всеки две седмици се прибираме с един куп творчества - картинки апликации други кретенийки - правяти картички за всеки празник .... отворила съм един кашон и събирам там.
Но последното което правихме с дребния - купих от доларамата плик с готови снежинки различни размери откъснах лист хартия ( от икеа сме взели едно руло $5 става за рисуване за апликации и не се разпилява много много) та аз се заредих лепило изсипах купчинка снежинки и аз цапам лепилото малкия го цели със снежинката - голяма красота. Много се кефи да очертаваме ръчички и крачета - и на писмото за дядо Коледа очертахме ръчичките.
Като се присетя нещо друго ще пиша - братовчед ми рисуваше едни усмихнати човечета които вървяха в стихотворна форма точка точка запетая но не го помня - ако пуснеш търсене ще го намериш във форума ( срещала съм го но сега изчезвам да спя че вече едвам гледам)

Каролинка heureuse правилно ти обяснява - кувьоза е най-вече мисля заради белите дробове ама те в 9-ти месец са достатъчно развити - не се задълбочавай по темата - въобще не са им точни сметките с видеозона - ще сте си съвсем тамън пък имате и още време да растете.

Последна редакция: вт, 05 яну 2010, 05:45 от shemet_neveroiaten

# 86
Искаше ми се да отидем поне веднъж, но няма да стане, не ми се търси да купувам билети на петорна цена

И ние така. Щерка ми особено много искаше, не знам защо, гледах фигурно пързаляне и подобни, но дори нормалните цени са ми прекално високи умножени по 4. Засега за Олимпиадата най-се радваме, че Science World са решили да затворят и да си дадат сградата под наем на организаторите на Сочи, а членските карти ще дават право да се ходи безплатно или за половин цена на още няколко ценни места, на които не сме ходили. Така че имайте го предвид, ако някой не е разбрал Simple Smile

# 87
  • Canada
Каролина, стискам палци да бременееш до термин. Синът ти колко тежеше при раждането? И аз мисля, че не трябва много да се вярва за теглото,  определено при ехография.

Да се включа в подкрепа на Телетъбис - дори Раян, който недолюбва ТВ и филми, се задържа за 10-ина мин. веднъж на 2 седмици, да речем. Simple Smile

# 88
Момичета, страхотни сте, супер идеи ми давате Hug
Шеметке, ако мъжът ти може да го направи това, ще ви бъда много благодарна!
Да споделя и аз една моя идея за забавляване на малкия. Скоро започнах да му пускам бг детски песнички от Ютюб. И има едни караоке - те ти свирят и ти пускат музиката, аз пея, а дребното ми гледа сеира Laughing Ето:
http://www.youtube.com/watch?v=9zmuiH1mYGw

Оттам можете да видите и други бг песнички. Габи много се забавлява от това.
При нас е малко сложно, защото Габи беше назад с проговарянето, но сега проговаря много интензивно. На български естествено. Как се справяте вие с това многоезичие в Монреал? Не стига че български едва проговаря, ами още два езика. Азбуката например я е слушал на английски в една Интернет игра, а от една играчка я учи на френски. Откакто откри играчката не му пускам английския вариант, ама в плей групите пак ще чува песничката с азбуката на английски. Едни играчки са ни на английски, други на френски. Нямам представа в каква градина ще го вземат - френска или английска, че да го излагам повече на един от двата. Страх ме е че съвсем ще се обърка това дете. В интернет играта, която бях дала по-горе, казват цветовете и формите. Ама той вече ги е научил и продължава да ги учи на български. Той ги чува на английски, аз до него превеждам на български. И повтарям като гламава "кръг", Квадрат", "зелено" и т. н. Големите като пристигнаха вече поне си имаха един добър базов език - българския, ама малките Confused Вие как се справяте?
На момичетата от Ванкувър леко им завиждам че ще си имат олимпиада Peace
Новембър, а вие Телетъбис откъде го гледате?

# 89
... И повтарям като гламава "кръг", Квадрат", "зелено" и т. н......

Ти нас да ни видиш каква сме картинка. По цял ден сочи с пръста и аз като гламава повтарям - телевизор, телефон, кола, бус, влак, пожарна, динозавър, крак, ръка и така до безсъзнание . Ако объркам пита докато не кажа правилното. Вече, за да не стават грешки, като пита за крак запретва крачола и сочи голото краче, че  да е ясно. Лошото е , че не повтаря след мен и си имаме и ние изоставане в говора.
Вашите деца обичат ли да стоят навън . Мартин хич не е въодушевен от снега  и като се повърти малко се запътва към вратата. Само да го влача на шейната му харесва.
Започвам и аз да завиждам на ванкувърци , ама заради климата. Нещо напоследък зимата тук ни идва в повече.

Последна редакция: вт, 05 яну 2010, 06:42 от WebMama

Общи условия

Активация на акаунт