Имаме в Канада зима с красива бяла пелерина - 40

• 40 722
  • 730
  •   1
Отговори
# 615
Галче, за един месец не знам дали си заслужава да идвате. Един месец е много кратък период и той няма да ви даде реална представа за живота, вашите бъдещи възможности в Канада. В началото ще трябва да работите каква да е работа, ако си намерите бързо въобще, в момента тук не е много розово също. Ако искате по-сносна работа, ще трябва да учите, съответно пари, време и желание за учене. После пак не се знае.

# 616
  • На бял кон в Pierrefonds
Галче, за мен решението за имиграция зависи най-вече от това колко сте свързани с България и какво точно ще оставите там (изключвам роднини и приятели). Ако усещаш, че сте влезли в коловоз, от който няма излизане, значи е време за промяна. Съмнения винаги ще има. Ако пък сте от типа хора, които винаги се чувстват така, сякаш нещо пропускат, то една имграция ще остави във вас чувството, че не сте постъпили правилно.

Каквото и да решите, пожелавам успех!

Честито на бременните мамчета. Здрави и хубави бебета на финала!

Deizi-Kreizi, аз на тази възраст не съм давала нищо за гризане. Също като шемета давах пасирани храни. Започнах с меки плодове на 8 месеца, а по-твърди неща, като сварени нарязани морковчета, половинки грозде и боровинки дадох към 9 м. Тогава някъде давах и парченце хляб или от тези бисквити оризовите.

Момичета, дойде ли пролетта, или аз нещо бъркам? По този повод, моята калпазанка вече пие първия си антибиотик. Ушна инфекция. А си я гледаме в къщи, не ми се мисли като тръгне на градина какво ще става..... Cry Някой има ли идея какво хомеопатично средство мога да прилагам при такива ситуации? Какпи за уши, нещо за пиене..... newsm78

Последна редакция: сб, 13 мар 2010, 20:50 от Rоnniе

# 617
Някой има ли идея какво хомеопатично средство мога да прилагам при такива ситуации? Какпи за уши, нещо за пиене..... newsm78
Рони, хомеопатията не лекува симтоматично както традиционната медицина, а цялостно- според човек, ситуация, емоции и т.н. Хубаво е да се мине интервю преди да се пие дадено хомеопатично лекарство, а това интервю да го проведе специалист по класическа хомеопатия.

# 618
Я да ви питам нещо,трябва ли да се заверява акта за раждане на бебе,родено тук,за да се извади бг акт.имам впредвид в посолството или някъде другаде/акта ще се вади в Бг/

# 619
Да, Вери, знам, но тук не познавам хомеопат, нито някой, който е ходил при такъв. Има много реклами на хомеопати, но някак си не ми се ще да стрелям на посоки. Знам една аптека, където мисля, че работи хомеопат отвреме на време. Ще проверя там. Мерси.

Deizi-Kreizi, не се заверява, а в БГ консулството изготвят препис (на ръка) на канадския акт, мисля, че беше 30-тина долара, даваш им плик с марка и ти го изпращта по пощата след 1 седмица. Молбата за препис се подава лично от двамата родители. Скоро ще има консулски дни, така че може да свършите тази работа от Монреал.

# 620
  • Vaudreuil Canada
Deizi-Kreizi иска се и заверка на оригиналния акт от външно министерство в отава и мисля че чак след това бг-посолството издава преписа.

Рони за отита при деца под 5 годишна възраст мога да ти напиша аз какво научих но то не включва хомеопатия.

# 621
Рони, Heureuse знам, че разчита тук на класически хомеопат. Може да я попиташ за нейния опит.

A това е сайтът на Института по Класическа Хомеопатия в Монреал:

http://www.m-i-c-h.com/

# 622
shemet_neveroiaten е права, пропуснах да спомена апостила на външно министерство, който може да отидеш лично да ти сложат в Отава или да пратиш акта за раждане по пощата с едно писмо. Deizi-Kreizi, имам образец, ако искаш мога да ти го пратя.  По пощата отнема около 4-6 седмици.

shemet_neveroiaten, разкажи ми за отита, моля, аз нямам опит с болести, самата аз не съм боледувала много, слава Богу. За хомеопатия ще потърся още инфо.

Вери, знам този сайт, но там ако взема час ще е с някакъв хомеопат, който не ми е препоръчан. Предполагам и при тях, както и във всички други области, може да попаднеш на човек, който не е особено отдаден. Имала съм подобен опит с лекари и не ми се иска да рискувам, особено що се отнася до детето. Така или иначе ще поразпитам още тук-там.

Heureuse, ако ти остане минутка, моля пиши ми на лични кой хомеопат ползваш тук за децата и разбира се, доволна ли си bouquet

# 623
  • Vaudreuil Canada
Рони при малките деца отита протича различно - може да е с висока температура, болка, подуване или всичко накуп. Лекува се с антибиотици за 10 дни, след това събралата се в ушния канал течност (гной) се разнася за около месец-месец и половина като се оттича към носа и гърлото (носоглътката демек). За да се разнесе трябва да мине през ушния канал. При децата той е мнооооого тесен и е хоризонтален. Около петата годинка се получава накланяне на канала и по-лесно оттичане. А и самия канал се разширява с възрастта. Ако не се оттече тази течност при всяко следващо заболяване - вирус или настинка ще се активира наново отита. Докторите препоръчват около месец или месец и половина след приключване на антибиотика за лечение на ушната инфекция да се направи преглед за да се види дали все още има течност зад ушната мембрана или се е разнесла. Ако доказано не се разнася, ако детето има поне 3 отита в рамките на 6 месеца препоръчват операция за поставяне на тръбички на ушните мембрани - те служат за дренаж на тази течност. Операцията е лека (от момента в който влезе в операция детето до излизане от упойката 40 минути) и детето се възстановява почти веднага. По-сложното е с упойката тъй като за малки деца се ползва пълна упойка - мога да кажа че ние я понесохме добре и много бързо излезе от нея дребното без никакви усложнения. Тръбичките обичайно падат от самосебе си след около година - в много редки случаи се налага поставяне на нови тръбички. Мембраната на ухото зараства естествено в повечето случаи след като падне тръбичката. Тръбичката е много миниатюрна - колкото малко мънисто - не се вижда по никакъв начин без апаратче, пропуска само в едната посока - навън.
От казаното до тук моите изводи бяха, че ако детето боледува често, но тази течност се разнася с времето можеш да търсиш средства за подсилване на имунитет или да правиш нещо за предпазване от болести, ако обаче проблема е механичен каквито са тесните ушни канали и хоризонталните канали единствено времето помага, а докато детето стане на около пет годинки или си го гледаш в къщи и го тъпчеш с антибиотици или правиш операцията.
Допълнителна екстра към тази течност е, че детето не чува добре, от което възниква и проблем с разбирането и проговарянето.

# 624
Рони, мисля, че Ескориал може да ти помогне с препоръка за хомеопат. Simple Smile Можеш и нея да питаш на ЛС.
Аз разчитам на хомеопатията, но лекарката е в България.

# 625
Момичета, в Канада слага ли се ваксина на бебета против менингит?

# 626
Здравейте, момичета!
Много болна за мен тема сте подхванали... На бебето ми, което няма още 5 месеца, вчера му изписаха втория му антибиотик Sad И при него заради отит, първия път беше превантивно (още не мога да си простя че поозволих това на лекарите) веднага след раждането, само за два дни, докато излезат резултатите от тестовете, доказващи че няма инфекция. Преди няколко дни гърдичките му започнаха да свирят. Много се изплаших че е астма, нали и двамата с баща му сме астматици. Заведох го една вечер в Мотриол чилдрънс хоспитал, преди това вкъщи гърдите му свиреха много, но докато отидем там се оправи, живна, започна да скача и да се хили на хората. Прегледаха го на триажа, измериха му кислорода в кръвта, преслушаха го, беше много добре. Питай я в коя група на приоритет ни е сложила, каза четвърта, най-малко спешната, и аз се отказах и си го прибрах. На другия ден през деня беше добре, не се обадих на педиатъра защото реших че му е минало, обаче вечерта пак влошаване. Поведох го пак към болницата, този път решена да стоя цяла нощ ако трябва, но да го види лекар. Там същата работа - свиренето спря, детето стана свежо като краставичка. Този път самата сестра ми препоръча да го прибера. Изследванията му пак били перфектни, усещала че има съвсем лек бронхиолит, но каза че той е вирусен и че нищо не се изписва по принцип. В събота пак се влоши и този път се обадих в една педиатрична практика, в която членува нашият педиатър, и в която дават дежурства вечерите и през почивните дни в Джуиш хоспитал. За пръв път го прегледа педиатър, в момента гърдичките му свиреха, той потвърди че е бронхиолит и нищо не предписа за него, само каза как да разбера че дишането се е влошило толкова че да се налага да го водя в болница. Обаче му прегледа ушите и се оказа че едното му е възпалено. Каза че заради ухото вдига температура (като ме пита за това, му казах че не съм му я мерила този ден, но предишната вечер е била 38,3). Той ми каза че може инфекцията да е вирусна, но че при бебета се предписвали антибиотици. Само че като се прибрахме видяхме че той вече няма температура и оттогава не е вдигал. Освен това прочетох че ушните инфекции в повечето случаи минавали сами и дори има изследване, което показва че при децата лекувани с антибиотици, след това  по-често се получават нови такива. И като се има предвид че е силно предразположено към астма и тези факти:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/4801118.stm
Решихме засега да не даваме антибиотиците. И много ме е страх! Трябваше днес да го заведа на педиатъра ни, ама не смея. Не знам какво да му кажа. Но ми се вижда пълен абсурд да започна да му давам антибиотик след като температурата му от само себе си е спаднала. Особено когато антибиотиците са свързани с такъв голям риск за здравето му.
Рони, след като два пъти се обаждах на случайни хомеопатки тук и не останах доволна, най-накрая намерих една добра, но тя ще бъде извън Канада до есента. И не мога да раазчитам на нея. Утре ще потърся координатите й. Да ги имаш за по-нататък.  
Рони, ето тук можеш да прочетеш за "новите възгледи за това какво да се прави при ушна инфекция":
http://www.babycenter.com/204_new-thinking-on-what-to-do-for-ear … tions_10326104.bc

# 627
Момичета, в Канада слага ли се ваксина на бебета против менингит?

Слага се на 12 месеца при нас.

# 628
 heureuse на Вас поне са Ви изписали антибиотик. На наши приятели бебето е на 5 месеца, 3 дни с висока температура и личния лекар е чакал да се пребори организма сам ( и то при условие, че родителите са молили за антибиотик). Резултата е вирусен менингит... само се моля детето да се оправи.

# 629
heureuse, не знам какво да кажа и посъветвам. Но на мнение съм, че с този отит се И спекулира. И то много. Това го казвам от опит и с двете ми деца. При Маги 3 пъти, при Ясен 1 път. Разбира се, изписваха АБ, но аз не го давах. За мен/нас те нямаха отит. От 1 година Маги не е имала никакви неразположения. Преди се случваше кашлица, хрема. С Ясен един единствен път се наложи да ходим по лекари и спешно- декември 2008. Оттогава всичко е наред.

Общи условия

Активация на акаунт