КОЛЕДНО НОВОГОДИШНА ЮЛСКА

• 18 929
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
  • Варна
Ау майка ми ако ги види тези пеперуди, ще ми иска адреса за кражба  Laughing Тя е маниачка и събира , цялата къща е в пеперуди, най-много на хладилника с магнит  newsm78 Много са хубави твоите  Wink
Докато ги оставя по детски и се прибера вече се чувствам все едно съм изкопала един декар лозе, а е само 10 часа  Tired
За детски градини във Варна се кандидатства от 01.03-10.05. не знам дали е единно за цяла България или нещо местно.Ува, в "Нашите деца" има подфорум- Детски градини и ясли, там можеш да намериш всичко.За училищата си мисля, че на място, ама май има още време  Thinking
Боряна , работя в НАП /данъчен/.Много внимавай с горещите котлони оттук насетне.Не е шега работа. Имам познати, дето... няма да обяснявам. То и контактите са опасни, ама май по скоро да не се бърка с нещо метално в тях. Ух, да пази господ.
Бързо оправяне на всички болнички  Hug

# 406
  • Sofia
Браво Вики!
Да се оправят болните дечица бързо!

Иве - и аз почвам да си мисля дали не се е случило нещо. Ще се опитам довечера като си тръгне да го разпитам, защото това направо не е моето дете. А дали може да са зъби?!?  Thinking Че имат да му никнат 4 кътника и да са тръгнали сега ...

# 407
  • София
ох дано дани дано ама...
вики много готин гоблен, чудя се как намираш време а съдейки по себе си, и търпение... Simple Smile но ефекта е чуден.

# 408
  • София
Виктор е в самостоятелна ясла, трябва да кандидатстваме за ЦДГ /тази на батко му/. Регламент 2010, не открих.
 Гого, ще е първокласник и по стечение на обстоятелствата трябва да му търся училище в района в който работим. Вариантите са ни два, едното е  близкото СОУ /там ходи сега на логопед и си мисля, че не му е там мястото /. Rolling Eyes  Другото е 120-то, което е само до 8-ми клас и като че ли го предпочитаме като вариант. Ще проверя през следващата седмица как стои въпроса.

Ще се скъсаме от кандидатстване тази година.

На болничките - оздравяване. Hug
Вики, страхотен гоблен.

# 409
  • На края на вселената!
Ува, за градините още няма регламент 2010. А за училищата - на място в училището се записва. Обикновено записват месец май за училище, но някои са тръгнали от януари да записват за търсените училища. Провери какви са условията в предпочитаното училище. Някои имат входящи тестове за първокласници, различни от тестовете за училищна готовност (както аз им казвам). Поразпитай за добра учителка и да го запишеш в нейната паралелка.

# 410
  • София
Дани, стискам палци всичко да е наред с мъжа ти. А какво стана с родителите - не помня твоите или неговите бяха в болница с усложнения след грипа?

# 411
  • sf
Сега се сетих,че ние в края на януари ходихме в у-щето да подадем заявление,че желаем да учи там. Тогава ни казаха,че първите еди-колкос си влизат. за другата година обаче имаше пак някакви точки, с адресна регистрация и бля,бля, но само мимоходим ги гледах на тъблото.
А после пак през май се носеше удостовверението,че детето е завършило предучилищна група и към началото на юни излизаха официалните списъци и трябваше да се подадат всички там глупости- акт за раждане, молба и тлнл и ставаше записването.
Ама сега не знам как е, то вече редовно се сменят критериите.

# 412
  • София
Мими а за моя случай трябва ли пререгистрация или си чакаме по номерата в нета?

# 413
  • София,
ВИки прави си за училищата и аз така през януари/февруари бях подала само молби в няколко училища с акт за раждане. Но наистина в повечето училища има някакви иЗпити, с които уж отсявали децата, глупости, то за първи клас какво отсяват и аз незнам, но както и да е. Моя първо исакше да учи в художествена паралелка и трябваше да се яваваме на изпит по рисуване, но после се отказа. В училището дето е записан в момента си имаше сериозен тестови изпит, който се проведе на два - три тура, понеже имаше много кандидати, а след изпита имаше класиране по точки с успех от изпита, след това имаше второ класиране, на тези деца дето са от района и чиито родители са занесли докумнети, че живеят или работят в района, тези деца уж влизаха първо  и след това свободните бройки се запълваха от деца от други райони. Спомням си, че имаше големи разправии и страшно стълпотворение, и понеже този набор 2001 е доста голям та отпуснаха и още една цяла нова паралелка. Shocked
Ува успех в кандидатстването и дано Ви приемат там където най много желаете, и моят съвет обаче е първо поразпитай за добра учителка и се опитай да го запишеш в нейната паралелка  Peace
ГАленче благодаря, добре са вече бабата и дядото - днес даже свекър ми го изписват, а свекървата понеже влезе по късно в болницата ще поостане още малко. Моите родители и те преди време го изкараха същия вирус, тогава пък майка ми беше с пневмония в болница, абе аман тия болести как пък все по нас се лепят.  #Cussing out Снощи пък племенника ми и него са го приели в Пазарджик в детското отделение, направо аман вече.
Аз дано успея тоя път поне да ги опазя моите Embarassed
Вероника днес уж влезе сама в яслата пък после се надула да реве и стреснала малко сестрата, тя не очаквала, но бързо са я разсеяли и се е заиграла - даже е яла и то почти сама, и си изяла всичко Mr. Green, даже и ябълката и то като и оръфала първо кората Mr. Green. Сега я питам какво е яла и тя ми вика "МИ Манджа, няква Супа, Ляпче /хлябче/ и Абълка" Joy

# 414
а ако кандидатствам само за едно училище и не ми го приемат там детето, какво се случва? newsm78

Ели, дано бързо да мине, пиши как е Коки Hug

Иве, Искре, не се вкарвайте сега в някакви филми, че бавачките са в конфликт с малките. Може и така да е, но може и да е период. Никола имаше един такъвпериод - искаше само мама. Със сигурност баба ми не е направила нещо, с което да го разстрои, тя даже беше другата крайност Simple Smile

по повд ДДС-то, доскоро си мислих, че най-големия некадърник сред управляващите е пожарникарчето, от известно време насам обаче това гномче Дянков го бие отвсякъде...страшна работа, взимайте си го Велинче обратно

И аз предпочитам среща на Плиска...разбира се. Днес пропускам, защото още не съм 100 процента здрава

Иве, аз от джъмбо съм взимала някакви предпазители, които много трудно се вадят, задължително с отверка или нож

Вчера Никола заспа на обяд в 13 ч, вечерта в 10 без нещо с разправии (според баща му го изнервям, обаче аз продължавам да си мисля, че двегодишното дете в 10 трябва да е в леглото, дори само заради полезността на съня между 10 и 6). Днес заспа в 13 ч, сравнително лесно. Утре ще спи на обяд при баба си и дядо си и предполагам пак ще заспи късно, те са на мнението на Десо

# 415
  • София
А моите не са в конфликт просто като свикнат 10 дни без нея и сега два дни искат мама.
Имата ли някакви дупки отпред тези твоите Марти,предпазителите?упорствай за вечерното спане,а и обедното е важно за моите защото после са мрънкащи сърдещи се и нетърпими.

# 416
  • София
ето ме пак
кок ие с ангина, ще пие АБ, сумамед изписа. но ще го пие следобед, по -късно, че сега е похапнал и легнал а тр да мине време след хранене... не можа да го отмине АБ-а и този път. слава Богу че поне АБ пи за последно доста отдавна, към началото на миналата година и пролетта, но все пак  Confused
отделно някви простотии започват в работата и просто днес е супер скапанярски ден
благодаря ви за милите думи, дано той поне се оправи скоро че има рекорди във вдигането на Т с една ангина от 41 градуса....
всички болни да се оправят скоро и да мине леко... дани и за мъж ти също  Praynig
за довечера отпадам, искрено съжалявам. вече почвам да си мисля че съм баси и кутсуза, толкоз време се събирате и при мен ВСЕ нещо става в последния момент, аман..... Confused

# 417
  • Варна
Леко се поуплаших, като прочетох за училищата  Rolling EyesАз си мислех някъде април ,май да проверя. Добре, че повдигнахте темата, та да намеря време да се завъртя и да поразпитам.Хич не съм ориентирана и незнам даже кого да питам.
Ели, дано бързичко се оправи Коки  Hug

# 418
  • sf
Нищо лично,ама като каже някой "пожарникарче" и много обидно ми става.
И не става въпрос за въпросната личност,а за професията, която хич не е маловажна и въпросното умалително е някак подценяване.

Та за довечера кои останаха?

# 419
  • София
За сега аз
Ели бързо оздравяване то ангините са с висока Т.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт