Отговори
# 465
  • Тук и там
 Mr. Green  аз съм си най-добре - нито я знам девойката колко е висока, нито колко тежи  Joy
Ноември трябваше да я водя на някаква консултация, но 2-3 пъти ходих и имаше някакви километрични опашки от кихащи и кашлящи, та се врътвах с количката и айдеее в парка. Педи не се е сещала скоро за нас, но дано и не се налага по такива поводи.  Peace

Нали си ми е диво детето, друго не ми трябва да знам - папка горе-долу, ака ... пу-пу  Flutter

# 466
   Леле, отчети се дават тука. Да взема да се включа. Лили е 88см. и 12.4кг., ама това с дрехи и памперс, значи около 12кг. е. Не е наддавала от месеци наред (да не кажа цяла година), дръпва малко на височина. Аз си мислех, че върви височка, но като гледам какви цифри има значи съм се лъгала.

Лили яде плодове, когато иска - киви, мандарини, круши, ябълки и банани по-рядко. Не винаги успявам да я накарам да хапне, но първия залък е труден. Много обича краставици, но на доматите не е фен.

Пепе, аз съм си запсала тези дни, та къде съм чела не знам и съм пропуснала за рождения ден на майка ти (а ти каква почерпка си ни спретнала). Затова с малко закъснение да ти е жива и здрава.

Ането имам регистрация във Фейса, но дори не си помня паролата и не влизам там. Не ме кефи и това си е.

Аз покрай измамите и използването на чужди снимки много се ядосах и изтрих всички снимки на Лили. Затова пуснах няколко от рождения ден в албума за къщата.

Отчетох се и ви оставям вие да пишете.    Hug

П.П. Леле, има и публикуван отговор, докато съм писала. Ей, момичета не така, че да не вземем да изпишем камбанките преди лятото.    Mr. Green

# 467
Да споделя и аз опит от качване на снимки в Интернет - по случай снимките от една пловдивска среща на Искам бебе - получих оферта по имейла от някакъв младеж да му родя дете :-/ Засега не съм я разгледала сериозно.

Иве - тя Теди у нас сама си се качва на кантара - той е електронен и тя е наясно, първо стъпва да светне Хело и полсе стъпва втори път, за да се премери Simple Smile

# 468
   Ооо Славундер, пак си една крачка пред нас.    Simple Smile

# 469
Да споделя и аз опит от качване на снимки в Интернет - по случай снимките от една пловдивска среща на Искам бебе - получих оферта по имейла от някакъв младеж да му родя дете :-/ Засега не съм я разгледала сериозно.

Иве - тя Теди у нас сама си се качва на кантара - той е електронен и тя е наясно, първо стъпва да светне Хело и полсе стъпва втори път, за да се премери Simple Smile
Joy
Да дам и аз отчет.Консултацията декември и ние я пропуснахме ,та сега не знам колко сме високи,но със сигурност над 86.За кг./мери се и тя вкъщи/ е 12,200 с дрехите и пантофите.Сравнение с Габи ми изглежда като гигант Rolling Eyes
Габи зая сега е спокойно бебче.Мъчат я по малко колики.Инфакол за сега й давам само вечер.Притеснява ме това,че пъпчето и още секретира кръв.Ако някой от вас е имал този проблем нека да сподели.При всяка смена на памперса го третирам със спирт и чат пат топоцин.Ако знаете нещо по-ефикасно моля споделете,че взех да се притеснявам вече #Crazy

# 470
  • Бургас
Здравейте и от нас!
Гледам мерки теглилки разправяте.И ние сме като болшинството-около 89 см и 12 килограма,
Плодове и зеленчуци не яде,за какво са й,нали има снаксове и шоколади и бонбони,натъпкани с боклуци вътре,ама на нея хич не й пука.Признава само краставици и чушки от време-на време,а и морковчета по 1/3 от морковче.
Чили,отдавна не се беше разписвала.
Хайде,пуснете снимки на вече порасналите дечица.
Нашия рожден ден е другата сряда,та ще видим как ще премине.Вкъщи ще бъде,че няма пари за клубове и такива неща.
Мима и тя все ме дърпа към нашия кантар,ама той е развален де.Тя си го ползва само за себе си.
Днес се ядоса и ми вика:"Ей,чумо"!,направо изпаднах в потрес /от чичо си го е научила/.Ама като го чук и не можах да повярвам и викам "какво" и тя пак ми го повтори.
Дано да се оправи напълно до Неделя,че да я пусна в понеделник на яслата вече.Сега само понакашля по 4-5 пъти на ден,колкото да се прочисти.
Лека вечер и целувки на всички!

# 471
  • Sofia
Да се отчетем и ние - в началото на декември бяхме 90/92 см и 13,500 кг. Чудовища!  Joy
Да ви се оплача - имам чувството, че в тая ясла ги държат гладни по цял ден. Вечер като се приберат направо в истерия изпадат от глад. Ако ви кажа днес какво са изяли лошо ще ви стане. От 18 до 21 ч - 300 гр манджа, 200 гр кисело мляко с мед, 1/2 кренвирш, 1/2 меденка, 5-6 солети, 1 бисквита, 100 гр АМ! И това на човек, не общо!  Shocked Направо се уплаших. Има ли някой друг да яде толкова? А събота и неделя се ядат нормално, колкото си пише по книжката, даже по-малко.  newsm78

# 472
Еве, Чили, драго ми е!

Сави, сигурно изразходват страшно много енергия и за това после си наваксват с хапването. Все се каня да те питам - те по-палави ли са от другите деца в яслата? Аз си мисля, че двамата се чувстват по-сигурни и по-силни от другите, че успяват да се заиграят и взаимно да си правят компания, абе въобще имат големи преимущества и не бих се учудила ако са най-неукротими.

Момичета, не ми се връзвайте на приказките за парите. Не знам и аз защо подхванах темата. Всъщност знам, защото много ме е яд, че даваме толкова пари за лекарства. Ама, здраве да е Grinning
Иначе, наистина имам доста неща от Дея, пък и щом и второто отроче е момиче, нещата са още по-лесни.

Илияна, ще е супер да си празнува рождения ден в яслата, ако разрешават, разбира се. Дано да е здрава и да не отсъства повече.

# 473
Я и аз да взема да се разпиша.
Много се радвам, че темичката ни се раздвижва.
Моето за сега яде. Предполагам, че е период, тъй като имаше и такъв, през който нищо не ядеше. Сега постоянно яде и все е гладен. Туй дете, което го издирвате (което яде плодове) е моето, да знаете. Обожава мандарини, портокали. Яде ябълки, банани, сини сливи, киви, круши, киви, абе всичко. От зеленчуците яде домати, репички и напоследък (видя Иван Звездев да готви с моркови преди няколко дни) моркови. Иска си сам. Застава пред купата, в която държим плодовете и започва да нарежда - мандаринка, киби (киви), грозде. Покрай него и ние с баща му започнахме да ядем плодове, че преди такова нещо в къщата ни не се купуваше.
В момента не ходи на ясла, че половинката остана без книжка, а аз нямам и воденето сутрин в тези студове не ми харесва, но като ходеше на ясла и той като на Савина децата ядеше от след яслата докато легне нон стоп. А лелките казват, че яде там. Предполагам, че там порциите са по-малки, а и изразходват повече енергия в яслата.
Нямам представа колко е висок и колко тежи, но няма да тръгна на консултация заради това баш през грипния сезон, тъй че колкото толкова. Добре ми изглежда гарджето.
Хайде стига толкова за сега.
Лека вечер.

# 474
за   ЛИМфомиозота-- разреждам го в малко сок ..колкото ще може да изпие детето на веднъж...там 1-2 глътки..ина4е то е много гадно  Simple Smile(питах педито може)-и аз го давам без да спирам и баткото  спря да хърка
ве4е няма толкова много секрет много по добре е
 за яденто на плодове - яде та уши те му пращят всеки ден си търси яба(ябълка).нан(банан)
 за мерките- знам 4е е 15 кг
ама колко е висок утре ще кажа
....

лягам си 4е едвам гледам
утре пове4ко
  bouquet

# 475
Момичета, готови ли сте с подаръците за ЧРД? Аз още не съм купила, само имам идея какво искам да бъде. Миналата година получи много играчки и от нас, и от всички гости, а тази ще го караме по умерено и сигурно ще се сдобие с повече дрехи. Ама като се замисля, май тази година ще е добре пак да наблегнем на играчките, за да има нови и интересни забавления около появата на бебето. Абе въобразявам си, че така ревността ще е по-малка, но едва ли.

Моето диване не само не ще плодове, ами и всякакви техни производни. Много бързо успя да ми убие ентусиазма да й правя сутрин фрешове като категорично отказва да ги пие, дори бута чашата така че да се разлее. Иначе и ние като Пипи почнахме масово да ядем плодове заради Дея, но не защото взимаме пример от нея, а защото си въобразяваме, че ще вземе да хапне покрай нас. Когато е в период на кеф, пие сокове на Хип. От тях може да изпие около 500 мл., но има дни, в които и тях не иска да ги помирише.

# 476
  • София
Здравейте,
Аз отдаван не съм писала, но сега ми остана малко време.
В понеделник тръгваме на ясла, дано бързо се климатизира  Simple Smile
За рожденият ден иска "рибка плува" - съответно мислим да му вземем истинска рибка в малък аквариум. Ще видим колко ще оцелее.
Дрехи имаме като за още две - благодарение на Laredoute - затова гостите ще идват с играчки.Казах им да наблегнат на фулмастри, пластелини, бойчки. Марин с това се занимава в момента. Чичото е обещал голямо бу- т.е. количка или моторче. Аз предпочитам колело. Но ще видим.
За размерите: 89см, 11.500кг.
Яде си всичко засега, сокове тези на пфанер, други не признава, май са му сладки. Яде шоколад и боклуци, но по-скоро предпочита да ги размятква по стаята.
Хайде, прятна събота и неделя на всички. Ние отиваме на ски. Дано само снега не се стопи дотогава  Hug Hug Hug

# 477
  • Бургас
Добро утро!
Кой как е днес,да дава отчет!
Еквелика,успех в яслата!Дано се адаптира лесно.
И ние подновяваме тръгването на ясла от понеделник.
А някоя мама знае ли дали се носи нещо послучай рожден ден за децата в самата ясла или само за госпожите,лелите и сестрите?
Питам,защото са още малки,а и много от тях не ядат торта или майките не дават,та не знам,нямам опит.
Лек ден на всички!
Хайде ,дано все да е така -много мами да се разписват в темичката.

# 478
  • София
Аз питах, казаха ми че принципно се носи тора, сок и сладки. Може и соленки. Но питай как е във вашата ясла. Досега в групата не е ли имало рожедници?

# 479
  • Тук и там
Добър ден от нас с Галя   bouquet
Днес моето гардже закуси от личното ми сквасено домашно кисело мляко - уважи го  Hug
Сави, от игри на твоите лудетини не им остава време да се наядат добре в яслата и затова вечер наваксват  Peace Браво за количествата  Hug
Пипи, добре се справяте с плодовете  Peace От прочетеното дотук поне се успокоих, че не сме само ние НЕядящи плодове, защото то си е хубаво и полезно, но кой те пита  Crazy
Илиянче, едно време задължително си се носеше торта и бонбони за празник /справка: стари снимки  Joy/. Едва ли са се променили много нещата, но както те съветват просто си питай как е в яслата и лелките щи ти кажат Wink
Засега ви оставям  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт