Отговори
# 480
За яденето сега ядът за трима да чукна на дърво,но месец и нещо бяха болни та има да си наваксват.За плодовете обожават банан,мандарини,киви яде само Йоана за другите като им дойде сезона.Страшно харесват детската градина не искат вечер да си тръгват от там.За спането спят още си заспиват в 19.30 всяка вечер и за яслата ги будим бщо взето добри деца са само дето не си играят сами,а само ходят след нас.Надявам се като пораснат още малко да се заиграват сами.За РД съм решила да е нещо по различно и да отидем четиримата на Велинград или където изберем.

# 481
За плодовете-Натали много обича банани,но от месец някъде й омръзнаха,той и аз да бях ,щяха да ми омръзнах,нямаше ден в който да не беше изяля поне един банан,минехме ли покрай плод-зеленчук,задължително се спираше да купим банан,стигаше до 3 банана на ден.Ябълки обича,но не ги яде много,поне не ги плюе,най-много половин ябълка да изяде,отскоро изяжда по 1,2 парченца мандарина и портокал,но не с особен апетит.Кивито го плюе все едно съм й дала оцет  Sick
За мерките,този месец ще я водя на консултация,да бият Превенара и да я теглят и мерят,преди два месеца беше 90см. 12 кг. Да ви питам за Превенара,може ли да се бие няколко дни след РД?

# 482
  • София
Привет и от мен, мили мами  Hug
Все не ми остава време да пиша, но сега си взех болнични, че нещо и двете с Еми се разболяхме... замислих се колко данъци плащам, а пък не смея да се възползвам от полагащите ми се права и ме хвана много яд! Все правим разни невъзможни упражнения с мъж ми когато Еми е болна.

Много си мисля за вас, много се радвам за родилите си второ бебче и за пак бременните  Heart Eyes  Добре, че е ФБ, че да гледам снимки  Wink

Сави, при нас е същото- голям глад я мори след ясла! Не подбира, каквото има - тъпче! А като питам лелите все си е яла, все е спала... но като слушам това казват на всички  Rolling Eyes
За РД в яслата и ние ще занесем торта ( не дават домашна ) и сокчета. А за подарък мисля да наблегна пак на книжки. Много обича да "чете".
Плодове Еми си яде- сега е на вълна мандарини. Иначе от бебе си пие всеки ден фреш, напоследък все от портокали.
Cosmo, може... защо не? В табличката си пише дозите за съответната възраст.
Целувки на всички!

# 483
Питам,защото знам,че се бие до 2год.

# 484
  • София
Ето тук може да видиш Листовка за Пациента http://www.medicine.bg/lekarstva/prevenar

" Деца на възраст между 24 месеца и 5 години - една единствена доза "

Няма проблем да я сложите след РДто, даже ше ви излезе по- евтино  Wink

# 485
Като отворихте дума за ваксини, стискайте палци Дея да е здрава, за да можем най-после да сложим Пентаксима. Превенара се каня да го купя от юни месец миналата година, но до сега не е имало период, в който да е 14 последователни дни напълно здрава. Ужас! Сега я нагряваме с кварцова лампа и май има ефект и ако успеем да я запазим здрава ще й сложа и двете ваксини.

ek_velika, ние купихме две рибки в аквариум, защото Дея много се радва на всякакви морски същества. Не им обръща постоянно внимание, но се сеща от време на време за тях и ги наблюдава с интерес. Много държи тя да ги храни, ама им сипва такива количества, че може да ги убие от преяждане. Simple Smile Лошото е, че храната за рибки е силен алерген и не съм сигурна, че е добре да гледаме точно сега рибки, особено като очакваме и бебе, та ще видим кога ще ги подарим на някой.

Диди, къде си?

# 486
Ахам.... И ние мислим да я сложим след 2 год. за да е само един прием. Peace Все още се чудя обаче дали да е Превенар или другата Синфлорикс. newsm78
Ели яде и плодове и зеленчуци. Обича банан, ябълка, киви, портокал, мандарина, ананас, праскова ... хапва си и морков, домат, краставица, зеле много обича, марули, лук... Само че аз рядко се сещам да купя плодове, защото с мъжо не сме им големи фенове. Embarassed
93-4 см. сме и 14.400 кг.  Peace
Я дайте и аз да гледам снимки във фейса. Whistling

# 487
Енигма, Синфлорикса е до 2 г. и са две ваксини, които се бият с интервал два месеца, така че е късно за него. Затова и аз реших да сложа Превенар, но като навърши две, за да е един прием. Освен това се чака някакъв нов Превенар 13 валентен и като го пуснат ще може да се реимунизират децата и с него, тъй като сегашния си е 7 валентен.

# 488
Здравейте,

Ние плодове и зеленчуци ядем горе-долу. Много обича банан, мандарини, морков, домати и краставици. Това го обичаше лятото де, сега не му давам неща, който не са обичайни за сезона. Ще видим идващото лято как ще е.
За отчета - ние сме 88-90 см. някъде и 13 кг.

Тинче, Лактулозата е на сироп. Мисля, че дори не е  лекарств, а се води хранителна добавка. Съдържа концентрирани пловоди киселини. Ама се консултирай, не съм сигурна. Дава се без рецепта.
Ане, ние давахме 3 месеца Имунобор и не видях кой знае какъв ефект. За Фейсбука  - имам , ама много
 рядко влизам. Не ми остава време. Ама дай да те намеря.
Момичета, сребърната вода за какво е? За подсилване на имунитета ли?

# 489
Здравеите, не съм идвала тук отдавна, ама гледам още смем си на коледната темичка с камбанки, та значи не съм изпуснала много.  Mr. Green
Около нас нищо ново, малката подивява в студеното у нас, на ясла не съм я пуснала и мисля да си остане още година при мен, така и така пак ще съм в майчинство.
За плодовете, ябълките и са любими, бананите така са и омръзнали, че неще да ги види, а маслини може да яди с килограми, както и краставици. И аз не съм я водила на колнсултация от доста време, но според нашия кантар е 12.кг с дрехите и пантофите, не знам колко е висока точно, но е под 90см.

# 490
Е, Спирит, честито!Леко бременеене до края.

Момичета, някой чувал ли е за ваксина Пневмо 23? Била като Превенара, ама доста по-евтина. Но като чета листовката, тя е май по-скоро за хора над 65 г. възраст. Много се чудя за Превенара и аз.
А на мен педито ми каза, че нямало значение кога се бие Превенара. Правели се общо 3 дози. Ама тя не е много за хвалене нашата педиатърка. Тя ми препоръча тази ваксина.  Е сега като чета листовката на Превенара и се вбесявам на глупостите, които ми е говорила.

# 491
  • Тук и там
spirit, честито и от мен  Hug Хубави новини са това  Peace Дано да нямаш никакви проблеми и изкараш една лека бременност.
Стана ми малко смешно, защото се сетих, че жената на колега на мъжа ми /ама как го написах  ooooh!/ е бременна някъде с тебе и го прави див и щастлив горкия  Crazy Нощем го буди в 3 -4 ч., защото нещо уж й се яде, той става, обикаля и търси денонощни магазини, сутрин я кара на работа, през деня тича за да я види как е, вечер пак си я прибира... Не му е лесно де, та викам на моя, че хич не е разбрал даже, че съм била бременна и не е попаднал на жена ей  Joy То е ясно, че си има и такива случаи, но специално тя е "мамина и татина принцеса" - та с две думи горко му на младежа, за това, което го чака тепърва  Crazy

# 492
spiritЧестито и от нас  bouquetЛеко бременеене и на финала живо и здраво бебенце Hug

# 493
Привет и от нас Hug
Честит Рожден Ден на Теди!Да расте здрава и щастлива!  bouquet
Аз точно смятах да ви разпитам за храненето,а то се оказа,че вие това дискутирате Wink
Крис се храни добре,но е много трудна със закуската сутрин.Попарата във всичките и варианти я отказа,а когато и направя филия с кашкавал и шунка например,изяжда горната част,а хляба го оставя Mr. Green Кус кус и юфка яде,но не мога все това да и давам.Когато направя кейк го яде и него,но пък аз избягвам да е често,защото има доста захар newsm78.
За обяд,яде каквото съм и направила,но само едно или супа или ядене,никога и двете.Яде данонино за десерт след като е обядвала.
За плодовете,оплаквания нямам никакви.Яде ги почти всички и всеки ден.На ден половин ябълка,две мандарини и един банан.Кивито го яде,но не с кефа с,който яде мандарините и другите плодове.Когато ние вечеряме тя замезва избирателно от масата,а в 21ч.си изпива АМ,без него не ляга.Оня ден я качих на кантара,показа 12800,но с памперси и дрехи.
Говори много,но само ние си я разбираме Joy Важното е,че се опитва да повтори всичко,а и иска да обяснява.Много е смешна.
Ами това е при нас.
Лека вечер и приятни почивни дни Hug

# 494
Спирит, леко бременеене и хубаво и здраво бебче някъде около термин. Вече знаеш ли пола? Гледам, че вързопчето, което носи щъркела на линийката е синьо, ама това пожелателно ли е, или вече е сигурно? Simple Smile

Добре, обсъдихме попарите и плодовете, сега да ви питам какво АМ давате и минахте ли вече на такова за след 2 годинки? Ние сме на Нестле и още не съм давала 2+, но като свърша това, което имам, май вече ще купя от това за по-големи деца.

Общи условия

Активация на акаунт