Машина за хляб-23 част

  • 52 156
  • 741
  •   1
Отговори
# 225
  • Мнения: 9 785
...Аз изчках цялата програма за тесто, с всичките безкрайни (две) втасвания. Извадих, оформих на топки, пак втасване към полвин час. Получи се хубава, но не е ли много втасването  newsm78

Питката, която правих преди няколко дни, само я оставих да се замеси в машината, след което прехвърлих тестото в по-голяма купа, покрих с кърпа и оставих в микровълновата да втаса. Нарочно не оставих втасването в машината, защото контейнейра ми не е голям и се страхувах, че ще ми излезе тестото. В микровълноват втаса за около половин час. После оформих и оставих да втасва отново във фурната на 50 градуса. Бързо стана.

# 226
  • Мнения: 734
Благодаря

# 227
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Благодаря, че си се сетила Полин_а.
Намерих чудесна питка с кашкавал на Танита.
Опитахме я вече - чудесна е.
Опитвам се да пресметна, обаче - колко общо втасване е нужно. Аз изчках цялата програма за тесто, с всичките безкрайни (две) втасвания. Извадих, оформих на топки, пак втасване към полвин час. Получи се хубава, но не е ли много втасването  newsm78

Предлагам ти тази рецепта,има само едно втасване и то е след оформянето на тестото,спестява цял един час http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg13126239#msg13126239.

# 228
  • в обкръжаващия ме хаос
  • Мнения: 348
Да ви споделя какво ми направи впечатление на моята Мулинекска - като правя хляб на първата (основна) програма става един тъмен и жълтее, а като го правя на бързата или на програмата за френски става много беличък. Чудя се защо така се получава, а правя по една и съща рецепта  newsm78

П.П. Пожелавам на всички ви сполучливи хлебчета и питки днес и весело посрещане на Новата година  Heart Eyes

# 229
  • Мнения: 3 271
Здравейте всички,

Отдавна не съм писала и чела тук, че все едни и същи неща правя, а и времето хич го няма Sad
Сега обаче искам да питам нещо, което може и да е обсъждано и да съм изпуснала.
Ще правя утре питката-звезда. Обаче ще сме на вън до към 4 часа, което значи, че после трябва да се занимавам  с нея до 8, а не ми се иска. Та се чудя за идеи да направя тестото от сутринта или евентуално цялата питка да оформя, да е завия във фолио в хладилника и после да я извадя да си втаса 40-45 мин и да опека.
Мислите ли че ще се получи и как точно да процедирам? Или просто да си я правя като се приберем, пък - когато стане Simple Smile

Благодаря много Simple Smile

# 230
  • София и там където не се пуши
  • Мнения: 12 146
 Millena според мен като се прибереш и когато стане. Поначало според мен е необходима най-рано към 9 (21 )ч.

# 231
  • Мнения: 9 785
Здравейте всички,

Отдавна не съм писала и чела тук, че все едни и същи неща правя, а и времето хич го няма Sad
Сега обаче искам да питам нещо, което може и да е обсъждано и да съм изпуснала.
Ще правя утре питката-звезда. Обаче ще сме на вън до към 4 часа, което значи, че после трябва да се занимавам  с нея до 8, а не ми се иска. Та се чудя за идеи да направя тестото от сутринта или евентуално цялата питка да оформя, да е завия във фолио в хладилника и после да я извадя да си втаса 40-45 мин и да опека.
Мислите ли че ще се получи и как точно да процедирам? Или просто да си я правя като се приберем, пък - когато стане Simple Smile

Благодаря много Simple Smile

Имаше подобно питане скоро. Мисля, че съветът беше да се сложи в хладилника и после да се остави пак да втаса. Даже ставаше въпрос от вечерта за сутринта чак. Не знам какво стана обаче. Дали е имало проблеми. И точно за изцяло оформена пита ставаше въпрос.

# 232
  • Мнения: 762
Да ви питам тези,които печете питките във фурната как постъпвате:месите тестото в машината и после го чакате да втаса или го месите и втасва в машината и го вадите преди да започне да пече?
Голяма съм разсейка,ама мисля пак да направя питка със пара и се чудя дали ще ми стигне времето да втасва извън машината,защото моята кухня е на приземен етаж и е много студена,та втасването става бавно.

Иначе се справям чудесно с машината благодарение на вас и подробните ви обяснения.Вече напълно захвърлих рецепти и мерене-просто следвам вашите препоръки и дозирам тесто по външния му вид.Благодаря ви!  bouquet

# 233
  • Мнения: 3 271
Меся в машината на програма за тесто, втасва до край, вадя, оформям, втасва още 40 мин, най-добре в топла фурна и после пека.

И аз мислех, че най-добре като се върнем. Не ми се рискува да не втаса добре.
Благодаря. Знаех си, че не може да не е обсъждано, ама щом не е споделен резултата, не се брои Simple Smile

# 234
  • Мнения: 9 785
Да ви питам тези,които печете питките във фурната как постъпвате:месите тестото в машината и после го чакате да втаса или го месите и втасва в машината и го вадите преди да започне да пече?
Голяма съм разсейка,ама мисля пак да направя питка със пара и се чудя дали ще ми стигне времето да втасва извън машината,защото моята кухня е на приземен етаж и е много студена,та втасването става бавно.

Иначе се справям чудесно с машината благодарение на вас и подробните ви обяснения.Вече напълно захвърлих рецепти и мерене-просто следвам вашите препоръки и дозирам тесто по външния му вид.Благодаря ви!  bouquet

Питката, която правих преди няколко дни, само я оставих да се замеси в машината, след което прехвърлих тестото в по-голяма купа, покрих с кърпа и оставих в микровълновата да втаса. Нарочно не оставих втасването в машината, защото контейнейра ми не е голям и се страхувах, че ще ми излезе тестото. В микровълноват втаса за около половин час. После оформих и оставих да втасва отново във фурната на 50 градуса. Бързо стана.

... Знаех си, че не може да не е обсъждано, ама щом не е споделен резултата, не се брои Simple Smile

Може и да е споделен резултата, но беше в друга тема, и явно не съм я проследила Wink.

# 235
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Здравейте всички,

Отдавна не съм писала и чела тук, че все едни и същи неща правя, а и времето хич го няма Sad
Сега обаче искам да питам нещо, което може и да е обсъждано и да съм изпуснала.
Ще правя утре питката-звезда. Обаче ще сме на вън до към 4 часа, което значи, че после трябва да се занимавам  с нея до 8, а не ми се иска. Та се чудя за идеи да направя тестото от сутринта или евентуално цялата питка да оформя, да е завия във фолио в хладилника и после да я извадя да си втаса 40-45 мин и да опека.
Мислите ли че ще се получи и как точно да процедирам? Или просто да си я правя като се приберем, пък - когато стане Simple Smile

Благодаря много Simple Smile

Тестото дори и в хладилник,то пак си втасва.Така,че според мен си направи питката по късно но поне ще знаеш,че ще бъде както трябва,защото иначе ще превтаса и няма да ти стане въобще хубава питка.

# 236
  • Добрич
  • Мнения: 6 217
...
Тестото дори и в хладилник,то пак си втасва.Така,че според мен си направи питката по късно но поне ще знаеш,че ще бъде както трябва,защото иначе ще превтаса и няма да ти стане въобще хубава питка.

Това мога да го кажа и от личен опит. Дори в хладилник, тестото втасва, но по-бавно. Преди правех едно специално хладилно тесто, което може да стои в хладилника с дни без да втаса. Рецептата беше в огромно количество и после в продължение на няколко дни правех тестени изделия - питки, пици, кифли.... Но с обикновено тесто, мисля, че не бива да рискуваш. Дори купеното от магазина тесто, ако се остави в хладилника втасва.

# 237
  • Мнения: 3 271
Да, няма да рискувам, решено е вече. Питах за всеки случай, ако има някоя изпробвана хитрина Simple Smile

# 238
  • Мнения: 734
Благодаря, Макс-мама, тази питка си я набелязах и вероятно днес ще я пробваме.

# 239
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Да ви покажа двете си питки от днес





И двете питки са от тестото с кисело мляко,само с едно втасване.

Общи условия

Активация на акаунт