Машина за хляб-23 част

• 52 179
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
PURE не се притеснявай.
Преди да си взема машинката не знаех изобщо как се меси  #Crazy/като има кой-мама/а след това благодарение на всички тук докато се меси и пече хляба омесвам и разни други на ръка.Няма време и така свикнах.Между другото да кажа,че по рецептата за тутманика ще пробвам да направя питка...пък каквото излезе...все ще се хапне.
Утре ще правя хляба по рецептата на Поли с трици/купех си пшенични и овесени/ Абе щях да си купувам нова машинка...ама тази работи...като трактор.Е направих си един подарък уред за готвене на пара/взех го ама има да стои/.
Искам да попитам за пълнозърнестото брашно тип 1850-18% за някаква марка.От Била дали е добро?

# 211
  • Добрич
Ето рецептата:

ХЛЯБ С ИЗВАРА И ПОДПРАВКИ  

1 яйце
150 мл. к.мляко
200 мл. вода
4 с.л. олио
2 ч.л. захар
14 г. жива мая
1/4 ч.л. лимонтозу
1 с.л. сол
750 гр. брашно
След звуковия сигнал:
200г. извара
Подправки /индийско къри, чубрица, червен пипер и сусам/

Машината ми е Мулинекс 5000. Хлябът пекох на основната програма за 1,5 кг.

polin_a, използвах твоята рецепта с лимонтозу за основа, но я промених според нашите предпочитания.

megans, аз харесвам това брашно  

Последна редакция: ср, 30 дек 2009, 20:48 от Вела

# 212
  • София
Здравейте момичета, имам проблем. Правя багети, но нещо коричката отгоре ми става много твърда, имам чувството, че ще се счупя зъбите. Ако някоя от вас е правила и е имала същият проблем или имате идея защо се получава така нека сподели.

На мулинекса това му е традиция. Остави ги да престоят малко и ще омекнат.

# 213
amarinova, каква ти е машината? Наистина ли няма програма, която отначало просто да си меси? Основната? Трябват ти 10 минути само. Че и по-малко.
може би да използвам бързата или експресната, където предварителното затопляне е само 5 мин Peace
Иначе машината е Бифинет, от ТСМ Peace

# 214
здравейте момичета.
меганс страхотен тутманик ,може ли рецептата.
Веластрахотни хлебчета.

PURE ELIXIR,и аз като теб не бях месила тесто никога виждаше ми се недостижимо.А сега след като си взех машинката не спирам да правя погачи.
За да не съм голословна ето една която правих вчера за курбан,месена в машинката на програмата за тесто-15мин.

# 215
  • София, родом- Силистра
Благодаря зя бързите отговори, Пекох ги на средно препичане, първите четири оставих да изстинат на пълно, а вторите четири ги сложих веднага  в плик уж да се задушат и омекват, но нищо не става. След малко като направя другите четири ще ги сложа на слабо препичане и ще види ме. Яд ме е защото щерката искаше питка с късмети, а аз реших нещо по-различно, като багети с късмети. Ако не станат и те, само ще си разглеждаме късметите, а за хапване ще си направя хляб друг хляб. Grinning

# 216
може би да използвам бързата или експресната, където предварителното затопляне е само 5 мин Peace
Иначе машината е Бифинет, от ТСМ Peace

Има голяма вероятност да "излезе" мазнината. Нямаш ли програма само месене, или месене + втасване, където да използваш само първите 10 минути от месенето?

ditsan, хубава питка !

denizaet, загъвай в кърпа. В плик ще се изпотят и подмокрят. И явно трябва да печеш на най-слабото изпичане.

# 217
Благодаря Вела.
Хлебчето ти е разкошно,записах си рецептата на ще намаля малко грамажа и ще го пробвам.
Но сега ще пробвам френски хляб Грахам на Лагард от Била,че мъжо все него хапва...трябва и аз да го направя.На етикета пише рецептата ....и подобрител.А бе то,че всичко е химия ама домашното си е по хубаво.

# 218
  • Добрич
denizaet, пробвай да ги намажеш отгоре с маргарин или краве масло. Когато правя питка във фурната я мажа така по време на печенето и непосредствено след като се опече. Коричката леко омеква. Чувала съм, че става и с майонеза.

ditsan, разкошна питка.

# 219
  • Географският център на България-Габрово
Благодаря зя бързите отговори, Пекох ги на средно препичане, първите четири оставих да изстинат на пълно, а вторите четири ги сложих веднага  в плик уж да се задушат и омекват, но нищо не става. След малко като направя другите четири ще ги сложа на слабо препичане и ще види ме. Яд ме е защото щерката искаше питка с късмети, а аз реших нещо по-различно, като багети с късмети. Ако не станат и те, само ще си разглеждаме късметите, а за хапване ще си направя хляб друг хляб. Grinning

След като извадиш багетите от машинката ги увий в някаква чиста кърпа специално пригодена за това и заедно с кърпата ги сложи в найлонов плик..Това се прави за да омекнат и  и кърпата да попие  влагата от изпичането.Подръж ги така няколко часа и дано поомекне малко коричката

# 220
ditsan великолепна питка. Hug
За рецептата има линк на 13стр.
Момичета ще трябва май да прибера голямата ел.везна в кутията заради вас. newsm51

# 221
  • София, родом- Силистра
Благодаря много, всичко ще направя ще ги намажа, увия и прибера. Ще докладвам после.

# 222
Бавната е 5  Party
Не смея още да пробвам хляба от час и половина.Струва ми се,че времето за втасване е малко.

Ужас. Ама не се учудвам, щото тук има една мацка, чиято машина има и 6-часови програми. Е нямам нерви аз да чакам толкова Rolling Eyes. То хляба излезе златен после.
Тамън да напиша, че и при мен пълнозърнест е 3 кратка и 5 дълга, и се споменават и 6 часовите ми програми  Laughing То какво да чакаш, лягаш и на сутринта е готов Simple Smile Мъжът ми само ми мрънка да правя 6 часов, че най-много му харесва Simple Smile

И аз мисля да направя една питка за утре. Само трябва да си харесам рецепта..

# 223
Жени, точно за теб се сетих Laughing.
За питката: хващай първата за ушите, и готово. Аз так направих Laughing.

# 224
Благодаря, че си се сетила Полин_а.
Намерих чудесна питка с кашкавал на Танита.
Опитахме я вече - чудесна е.
Опитвам се да пресметна, обаче - колко общо втасване е нужно. Аз изчках цялата програма за тесто, с всичките безкрайни (две) втасвания. Извадих, оформих на топки, пак втасване към полвин час. Получи се хубава, но не е ли много втасването  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт