Машина за хляб-23 част

  • 51 978
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
  • Мнения: 515

VIKI_I, в една рецепта пише, че ако искаме хлупкави корички, 5 минути преди да са готови, се напръскват със солена вода.


Ще пробвам   bouquet, други идеи за хрупкава коричка ,като на франзелките  newsm78

# 376
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Петушка,за питките искам да ти кажа.Щом се напукват значи,или че тестото не е втасало достатъчно,или че печеш на високи градуси и питките ти се изпичат отвън,а тестото отвътре все още втасва и пропуква коричката.

# 377
  • София
  • Мнения: 2 649
Момичета, моля за съвет за подходяща рецепта за хляб от ръжено брашно.
ето тази на natalyna е страхотна.  Peace

# 378
  • Мнения: X
PURE ELIXIR ,може,само трябва да съобразиш количеството на продуктите с капацитета на контейнерчето на машинката ти.Ако е до хляб до 1,500 кг -ще стане без проблем.За коричката,след изпичането с мокра ръка минаваш хляба и го завиваш в кърпа и готово.Ако фурната ти е от по-старите,можеш да сложиш чашка с вода отстрани,до тавата,да навлажнява въздуха във фурната.
 Да фурната ми е стара Мечта,но понеже съм й свикнала и не искам да я сменям с нова.Поне за сега.Значи в моя тип фурна мога да пека на най-долния ред,нали?Аз баници,кексове,содена питка пека така-на долния ред,добре ми стават.Би трябвало и хляб или пита с мая да се пече по същия начин. Thinking
Хлебопекарната ми е Мулинекс 5000,събира 1,5 кг.,имам и инстантно картофено пюре,та ще пробвам по-нататък и тази рецепта Laughing.
Аз хляба и сега го завивам в кърпа,защото го пека вечерта за сутринта,за да може да се реже тънко,но не съм се сещала да навлажня така коричката,непременно ще пробвам. Peace
И още едно въпросче-как разбирате,че тестото е превтасало?За втасалото знам-удвоява обема си,с какво се отличава превтасалото?  newsm78

# 379
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Ако пре втасването тестото превтаса,като го намазваш с нещо си е много меко и се свива.Ако превтаса при печенето,формите се разливат и почти се изгубват или си личат,но леко.

# 380
  • Мнения: X
Ако при втасването тестото превтаса,като го намазваш с нещо си е много меко и се свива.Ако превтаса при печенето,формите се разливат и почти се изгубват или си личат,но леко.
Разбрах го на теория,остава да ми се случи и на практика/не дай боже Mr. Green/

# 381
  • Мнения: 132
Petia_tag, много ти блатодаря, но не мога да видя рецептата.

# 382
  • Мнения: 41
Момичета ,отдавна следя темата и не мога да реша каква хлебопекарна да си купя.Моят мъж решил да ми направи изненада и ми поръчал френска марката и е vaova,но на мен нищо не ми говори и затова реших да се допитам до вас ако някой я има дали си заслужава.

# 383
  • Мнения: 353
Момичета, тая вечер си съсипахме бъркалката - понарязахме я с ножа. Много ме е яд. Дали ще намерим нова или просто дотук бяха моите изпълнения с машината newsm78 Нашата машинка е Зелмер...

# 384
  • Мнения: 9 785
Момичета, тая вечер си съсипахме бъркалката - понарязахме я с ножа. Много ме е яд. Дали ще намерим нова или просто дотук бяха моите изпълнения с машината newsm78 Нашата машинка е Зелмер...

Имало е случаи, когато опитвах да си срежа хляба директно с бъркалката в него Laughing. Еми и досега си я ползвам.

# 385
  • Мнения: 353
Полина, благодаря ти   bouquet
според съпругът ми е само надраскана (може би, защото той я наряза), а пък аз си мисля да не би сега това покритие да е отровно и да се отделя като е наранена. Утре ще опитам да поръчам нова.

# 386
  • Мнения: 383
Полина, благодаря ти   bouquet
според съпругът ми е само надраскана (може би, защото той я наряза), а пък аз си мисля да не би сега това покритие да е отровно и да се отделя като е наранена. Утре ще опитам да поръчам нова.

tinta  най добре си смени бъркалката, не е скъпа на цена, с надраскан тефлон шега не бива, не дай боже но не се знае кога ще те "ухапа"

 Hug

# 387
  • Пловдив
  • Мнения: 2 103
От няколко дни съм се развихрила с моята машина. Имам вече три хляба налице и все още нямам провал. Много ми помогнаха вашите темички. Продължавам да следя.
Благодаря ви!   bouquet

# 388
  • Мнения: 202
Браво за всички.Много сте упорити и старателни. newsm51
Благодаря и за чудесната информация от всички вас.
Мах мама ...пак си "отличничка"
Поли благодаря за милите думи. Hug
Честито на всички с новите машинки.Ползвайте си ги с удоволствие и наслада.
danip-ето рецептата на мах мама е
3 с.л.олио/разтопен маргарин или кр.масло/
300 мл.затоплено пр.мляко
2 непълни суп.л.захар
2ч.л.сол.
500гр.брашно/клеар на Била/
1 пакетче суха мая 7гр.
слагам ги в тази последователност/добавям леко брашно при месенето-зависи от пр.мляко до мека топка и пека на програма за френски хляб при мен.След като започне да хваща кафеникава коричка отгоре,изключвам и го оставям до 5-7 мин в машината.
Дано съм ти била полезна ако нещо греша мах мама да ме допълни.
petu6ka недей да се отчайваш  а чети и записвай.
Дядо хаджия...много полезни са съветите ти.
Много ме изкушавате,че може и да сътворя нещо днес newsm78

# 389
  • Мнения: 344
здравейте!

следя ви постоянно от както се записах тук - има няма близо две седмици.
благодаря ви за страхотните рецепти  bouquet
на машинката не й даваме да си отдъхне, средно по 1,5-2 пече на ден Laughing
провали за сега нямаме и ядем всеки ден различен хляб, от хубав по-хубав Heart Eyes
правих пита роза на Butterfly за НГ, стана страхотна! на следващия ден правих погачата на макс мама с едно втасване - фаворит ми е за сега, стана уникална, мерси Hug
...иначе и ние нарязахме бъркалките - мъж ми едната, аз другата Rolling Eyes и контейнера изтървахме та се поогъна лекинко...

Общи условия

Активация на акаунт