Машина за хляб-23 част

  • 52 140
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
  • Мнения: 237
Здравейте, снощи не пуснах моята хлебопекарна за рекламация в Технополис,а изчаках първо да говоря със сервиза , по ваш съвет.
Преди малко се обадих в сервиза ,оказа се ,че контейнера на хлебопекарната настина се води консуматив и не подлежи на гаранция. Но тъй като машината е нова, купувана преди месец и половина, ме посъветваха да отида на место в сервиза с машината. Техниците да преценят дали е фабричен дефект и ако е такъв , можело да ми подменят казанчето или да го оправят. Ако не ,мога да си закупя от тях нов контейнер за цена около 35лв.
Това са двата варианта,които ми посочи господина с който разговарях. Между другото беше много любезен и подробен,а не като персонала в Технополис.
Това е за сега ,утре мъжът ми ще ходи до Варна.

# 466
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 143
дами, привет!  Hug

Аз, която се оплаквах от липса на втасване... В момента целия капак е в тесто. Отгребах и изхвърлих част от него, но пак се надигна и удари в капака... Ох, дано поне надолу се опече, че имам Иван днес  Praynig Остават около 30 мин. Мислите ли, че няма да се изложа баш на днешния ден пред гостите?

# 467
  • София
  • Мнения: 8 497
дами, привет!  Hug

Аз, която се оплаквах от липса на втасване... В момента целия капак е в тесто. Отгребах и изхвърлих част от него, но пак се надигна и удари в капака... Ох, дано поне надолу се опече, че имам Иван днес  Praynig Остават около 30 мин. Мислите ли, че няма да се изложа баш на днешния ден пред гостите?

Първо честито на вашия именик.

Искам да попитам, когато видите, че имате надвишено втасване на тестото, защо не го прехвърлите в една тавичка и не го изпечете в във фурната на печката.

Иначе си мисля, че хлябът ще си се изпече нормално.

# 468
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 143
дядо хаджия - мерси за честитката  Hug
Нали ви казвам - имам именник и бързам да сколасам с 1000 неща.  ooooh! Tired  И от време на време поглеждам какво става в кухнята и в хлебопекарната. И тогава видях, че прелива...Пък и съвсем до скоро се оплаквах от ненадигащи се хлябове... Въобще не предполагах, че чак ще прелее.  Rolling Eyes

Ако ми позволите, бих искала да споделя НЕЩО много ВАЖНО за хлебопекарна Аляска:
1. Не втасва добре хлябът, ако се прекали с количеството на смеските на Техра. Максимум 1:3 трябва да са те, в сравнение с бялото брашно.
2. В студени помещения (неотоплявани зимата) хляба не втасва.

Съветите са проверени и изпитани. Затова си позволявам да ги споделя  Hug

# 469
  • Мнения: 9 785
Шани, жив и здрав да ти е именника!  bouquet

Я кажи сега по коя рецепта направи хляба, че толкоз много бухна. Или когато имаш време. Hug

# 470
  • Мнения: 161
Шани да ти е жив и здрав именика и дано стане страхотен хляба.Аз имам пекарна от скоро и изкам да попитам някои дали и правил хляб с прясна мая а не с тази сухата

# 471
  • Мнения: 9 785
.... изкам да попитам някои дали и правил хляб с прясна мая а не с тази сухата

Ъхъм. Няколко поста преди твоя една мацка е писала, че ползва.

# 472
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 143
Я кажи сега по коя рецепта направи хляба, че толкоз много бухна. Или когато имаш време. Hug

по една, моя си...
Която вече я владея и не смея да я сменя с нищо друго  Joy
Позвах прясна мая Виво (половин кубче). Сипвам в една чаша пр. мляко, която малко загрявам във МВ фурна. Слагам маята и малко захар и оставям да постои малко. Като стане хомогенно всичко, го изсипвам в кошницата. Слагам и едно яйце (пак затоплено малко), зехтин, сол.
Всичко това е на дъното. Отгоре задължително 1-вия слой брашно е бяло. После смеската на Техра (за многозърнест). Затварям и пускам. Добавям по малко брашно при нужда. Мисля, че понеже всичко е на око, прекалявам с количеството, зададено по дифолт за моята Аляска. И явно затова преля.
И да се застраховам от студената си кухня.. Машината за хляб беше поставена в/у миялнята. Последната също работеше и отдаваше активно своята топлина. И това оказа влияние, както вече споделих по-горе.  Laughing
Мерси, Поли за поздрава   bouquet

# 473
  • Мнения: 9 785
Не съм ползвала тези готови смески. Но пък половин кубче мая не е ли много, мила? Thinking Не отговаря ли на обикновената, където за един хляб е достатъчно и четвъртинка? И топлината, и това-онова, и работата преляла Laughing. Опече ли се вече?

# 474
  • Мнения: 161
Благодаря ви за бързите отговори, наистина не съм чела темата от началото.От коледа имам хлебопекарна и си взех една кутия суха мая
но ми се иска да пробвам и с другата мая.
Още веднъж хиляди благодарности newsm51 newsm51 newsm51

# 475
  • Където е сърцето
  • Мнения: 411
Някой поръчвал ли си е такава хлебопекарна.http://tcm.dir.bg/_wm/catalog/item.php?did=143490&df=644779&dflid=3 Моля за отзиви и колко е грамажа,че никъде не е описано.

# 476
  • Мнения: 1 865

Ако ми позволите, бих искала да споделя НЕЩО много ВАЖНО за хлебопекарна Аляска:
1. Не втасва добре хлябът, ако се прекали с количеството на смеските на Техра. Максимум 1:3 трябва да са те, в сравнение с бялото брашно.
2. В студени помещения (неотоплявани зимата) хляба не втасва.

Съветите са проверени и изпитани. Затова си позволявам да ги споделя  Hug

Здравейте, имам машина Аляска от известно време и бих искала много да не съглася с горното. Или може би аз съм късметлийка. Машината ми я пускам всеки ден, понякога и по 2 или 3 пъти е работила. Държа я на балкона в кухнята, не е топло, не е и студено, около 18 -20 градуса. Винаги са ми втасвали хлябовете, никога не съм имала проблем. Работя само със суха мая (всякаква),  слагам 1/2 или 1 пакетче в зависимост от това, което искам - тесто или нещо друго, но напоследък работя с 1/2ка от Юва и е достатъчно за около 600-700 гр от смеските и 1кг за бялото брашно. Не спазвам никакви пропорции, всичко ми е на око. Работя само с програма 1 за хлябовете, които печа в машината - препичане средно.
За смеските на Техра. Пускам ви снимка на последния ми хляб - онзи ден го правих - http://chervenokoska2.snimka.bg/daily/hlyab.460846.16803550 . Много прост хляб, отново правен на око. Малко вода, 2с.л. кис.мляко, щипка сол, щипка захар, 1 яйце, точно половинка от пълнозърнестата смеска на Техра, 1/2 пак. от сухата мая на Юва. При омесването добавих 1с.л. грис, а след сигнала - сурово слънчогледово и тиквено семе. Сами виждате резултата. Не съм добавяла грам бяло брашно - проссто бях решила, че и тухла да стане, ще го ям  Mr. Green Пък взех, че направо се изненадах. Отвътре е като дунапренче, мек и с невероятен аромат.  
Така, че нямам никакви поводи да се оплача.  Peace След миялната машина и сушилнята, това е следващия ми най-любим уред.

# 477
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 143
chervenokoska_2 - не искам дори да се съгласяваш с мен.  Naughty
Казвам го, за да няма някоя буля терзания като мен, че машинката й е с повреда.
Аз повече от 1м. правя опити, та да достигна до тези заключения....

Инак се получи повече от грозна работа.  ooooh! Tired

А това е предното ми творение. С което се гордея  bowuu

# 478
  • Мнения: 111
Благодаря ви за отговорите, момичета Hug
Днес мисля да пробвам да направя някакъв хляб с маслини, после ще споделя резултата  Peace

# 479
  • Мнения: 59
Момичета,аз съм с Мулинекс 5000 и си правя вече
успешно хляб от рецептите в книжката.
Искам да ви питам мога ли да правя рецепти,които
чета тук и дали ще станат сполучливи? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт