Машина за хляб-23 част

• 52 116
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
Липсва ми куката за месене! Shocked Sad Дали ще ми я сменят тия от Метро?Егати и каръка съм! ooooh!

Каква кука newsm78? Бъркалката ли? Пу че каръщина наистина. Дано да ти е близо утре да отидеш.

tasia, перфектно Peace.

# 451
Да,бъркалката (в книжката така го пише-кука).Ми не ми е близо,но сестра ми ходи всеки ден,та сутринта ще й я дам,да видим какво ще стане. Thinking
Според мен някой си я е взел. Rolling EyesЩото другите неща бяха извадени и пуснати вътре...Абе както и да е.Дано я сменят или дадът бъркалка,че иначе... Rolling Eyes

# 452
  • Добрич
tasia, "хлебчето" ти изглежда ОГРОМНО. Добре, че си го преместила във фурната.

pebs, честита ти машинка! Хубави хлебчета да правиш в нея! Куката за вадене на бъркалките ли ти липсва или самата бъркалка?

# 453
Бъркалката!Тя е една и я няма. Confused Много ме е яд,че няма и утре да закуся с топло хлебче,ноо дано поне обядвам! Mr. Green

# 454
Бъркалката!Тя е една и я няма. Confused Много ме е яд,че няма и утре да закуся с топло хлебче,ноо дано поне обядвам! Mr. Green

Със сигурност няма и да обядваш, но дано поне за вечеря сколасаш. Все пак са си три часа хлебоправене. Пък докато отидете до Метро, да свършите работа, да се върнете...

# 455
O,тя сестра ми ходи в 7:30,щото си зареждат магазина и бързат да си дойдат,а пък и аз обядвам късно! Laughing Хайде стига съм спамила!Дано се похваля утре със сполучливо хлебче (макар,че не тая големи надежди,като за първи опит  Mr. Green) !
Лека на всички!  bouquet

# 456
След дълго отсъствие пак се появявам.Успяхме да си поправим чисто нова машина  SIESTA/ имаше фабричен дефект,но нямахме гар.карта и никъде не ни я искат /=Мъжът ми забеляза проблема и го отстрани.И така тази вечер вече опитаме от първия домашен хляб.Няма да се хваля - стана.С масълце и чубричка и...не остана.Дано и занапред така ми се получават рецептите.Смятам да наблегна повече на диетичните хлебчета.
И така групата се увеличи с още една ентусиастка Embarassed
Приятна вечер и до скоро!

# 457
Ето какво сътворих тази вечер по рецептата на   max-mama

парче

Последна редакция: ср, 06 яну 2010, 23:48 от вили55

# 458
  • София
Ето какво сътворих тази вечер по рецептата на   max-mama

Изглежда чудесно и отвън, и отвътре! Peace

# 459
 И аз най-накрая се сдобих с машина  Hug Тази вечер я изпробвах - резултата е страхотен.  Party

Имам въпрос относно маята - само суха ли може да се ползва или може и жива мая на кубчета?

Последна редакция: чт, 07 яну 2010, 14:33 от *°•Роска•°*

# 460
  • Географският център на България-Габрово
И аз най-накрая се сдобих с машина  Hug Тази вечер я изпробвах - резултата е страхотен.  Party

Имам въпрос зотносно маята - само суха ли може да се ползва или може и жива мая на кубчета?

И суха мая в най различна разфасовка ,и жива мая също може да се ползва.Намери време обаче да прочетеш някои от темите и така ще ти е по нагледно как се процедира и работи с маята.

# 461
Правих селски хляб по рецептата на Ердинч, само че го направих по малък (пресметнах рецептата.)
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg11547658#msg115 … 47658#msg11547658
Много хубав хляб стана, Благодаря на автора.

Последна редакция: чт, 07 яну 2010, 09:47 от г-жа Стихийно бедствие

# 462
danip-ето рецептата на мах мама е
3 с.л.олио/разтопен маргарин или кр.масло/
300 мл.затоплено пр.мляко
2 непълни суп.л.захар
2ч.л.сол.
500гр.брашно/клеар на Била/
1 пакетче суха мая 7гр.
слагам ги в тази последователност/добавям леко брашно при месенето-зависи от пр.мляко до мека топка и пека на програма за френски хляб при мен.След като започне да хваща кафеникава коричка отгоре,изключвам и го оставям до 5-7 мин в машината.
Дано съм ти била полезна ако нещо греша мах мама да ме допълни.
Благодаря ти за рецептата,мисля тия дни да я пробвам!

# 463
някой може ли да ми копне рецептата за тестото на pepika,че нещо не мога да го намеря?

# 464
  • Добрич
Роска, да ти е честита машината!

На 1 ч.л. суха мая, слагам 7 г. жива. Установих, че при мен това е оптималното количество. Според книжката, се слагат 9 г. жива мая, но тогава ми идва в повече и хлябовете ми хлътваха по средата. От живата мая съм много доволна и вече използвам само такава.

Общи условия

Активация на акаунт