Машина за хляб-23 част

• 52 141
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
Благодаря мах мама...имам добри учители като вас. newsm51
Само сложих едно яйце и киселото мляко е от Била clever 3.6% и това брашно на фирма"Бо Ме Ст"гр.Шумен.Може би и продуктите бяха с добро качество.
Не мога да те стигна с питките...но се старая и пробвам.

# 541
  • Разград
Благодаря мах мама...имам добри учители като вас. newsm51
Само сложих едно яйце и киселото мляко е от Била clever 3.6% и това брашно на фирма"Бо Ме Ст"гр.Шумен.Може би и продуктите бяха с добро качество.
Не мога да те стигна с питките...но се старая и пробвам.

Тъкмо си правех сметки на ум,кое по колко ще сложа в моята машинка,че е до 1 кг.Познато ми звучи това брашно,ще го потърся.
Справяш се отлично.  bouquet Hug

# 542
Моята машина няма прозорче и изобщо не виждам къде е минуса Simple Smile При нужда си отварям и поглеждам. Има си температурен датчик така, че машинката си поддържа необходимата и температура.

# 543
Ако мога да помогна това е брашното.

И понеже слагам на око попремерих го наполовина и това което изсипах в контейнера не добавих повече.Стори ми се,че е по плътно...не като прах.

# 544
  • Разград
Ако мога да помогна това е брашното.

.................
И понеже слагам на око попремерих го наполовина и това което изсипах в контейнера не добавих повече.Стори ми се,че е по плътно...не като прах.

Благодаря   bouquet .

# 545
Меганс,много пухкаво се е получило хлебчето и при теб Hug!
Ето обещаните снимки на моя хляб с добавка печен пипер:

# 546
  • Разград
PURE ELIXIR ,чудесен е станал,браво,много красив. Peace  bouquet

# 547
Мег, чудесен ти е хлябът Peace.

Аз днес правих един, който напук на всички правила стана разкошен.
Първо: освен бяло, добавих една доста попрепълнена дървена лъжица с връх типово брашно.
Второ: добавих почти три лъжици овесени трици.
Трето: реших да използвам четвъртинка жива мая, която така и не шупна.
И за капак: правих го без всякакво настроение.

Обаче се издигна до максимума /под капака/, опече се превъзходно, стана супер мекичък, абе душичка. Нямам снимка, защото трябваше да го ядем, но мисълта ми беше друга. Той дори не беше сбит, както е нормално за един такъв хляб. Супер разтърсен и т.н. Нямам обяснение Rolling Eyes.

Уау Laughing! PURE ELIXIR, страхотно изглежда Peace. Какво ще рече печен пипер Thinking? Чушки?

# 548
PUR,Поли мерси. Hug
PUR  приказен е.Контейнерът ти е по голям и излиза като козунак а моят е за 750гр.и на вид е като тип "селски".Преди ме дразнеше и все мисля да си купувам нова машинка. newsm78Все пак по голямата става и за малко и много.Но ще почакам важното е да ни върши работа.
Поли много ми харесва твоята комбинация...от всичко по малко.
Доста често и аз сипвам от няколко вида брашно.Само гледам бялото 500 да е около 1/2 и ръся от другите.А триците овесени и пшенични по една лъжица.Малко със семената съм заплес...все забравям да добавя.  bouquet

# 549
max-mama искам да направя питката ти с едно втасване, но имам само суха мая. Ще стане ли с нея и колко да сложа?

# 550
  • Разград
max-mama искам да направя питката ти с едно втасване, но имам само суха мая. Ще стане ли с нея и колко да сложа?

Трябва да стане.Половин кубче жива мая се равнява на 7 гр суха.Не забравяй да я активираш в топлата вода+мъничко захар.

# 551

Трябва да стане.Половин кубче жива мая се равнява на 7 гр суха.Не забравяй да я активираш в топлата вода+мъничко захар.
Мерси  Hug После ще кажа какво е станало Simple Smile

# 552
max-mama,polin_a ,megans ,Благодаря,много сте мили! Hug
То добре,че вие ми помагате и ме съветвате Heart Eyes!
Поли,печен белен пипер или чушка/зависи в кой край как му казват Grinning/,сложих една,нарязана на дребно,мислех да добавя и сиренце,но следващия път.Пробвайте,придава страхотен аромат на хляба не само докато се пече,а и след това,ето тази сутрин е вече почти на два дни хляба и пак е ароматен и мекичък.А толкова голям и аз не очаквах,че ще стане,по рецепта трябваше да сложа 1/2 кубче мая,а аз сложих малко повече от 1/4 и въпреки това се изду много.За първи път пробвах с жива мая.

# 553

Живата не я активирам направо я начупвам отгоре на брашното  и пускам машината предполагам и със сухата ще може без да се активира.

# 554
Сигурно е обсъждано,но тъй като съм от скоро в темата ,кажете ми как оставяте хляба да изстине?Знам че врял не се реже,но ми казаха че трябвало да изстива бавно и покрит с кърпа.Тъй като ние естествено нямаме търпение ,не го чакаме много много-признавам си и хляба стои малко лепкав вътре.Не знам дали ме разбирате,изпечен се добре,но някак си не  въздушен.Мислите ли,че за това има отношение и изстиването след печене?
Другия ми въпрос е :ако сложа по-малко захар дали ще се активизира мята,че с дозата посочена в книжката доста сладни?

Общи условия

Активация на акаунт