Машина за хляб-23 част

  • 52 116
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
  • Мнения: 9 785
Сигурно е обсъждано,но тъй като съм от скоро в темата ,кажете ми как оставяте хляба да изстине?Знам че врял не се реже,но ми казаха че трябвало да изстива бавно и покрит с кърпа.Тъй като ние естествено нямаме търпение ,не го чакаме много много-признавам си и хляба стои малко лепкав вътре.Не знам дали ме разбирате,изпечен се добре,но някак си не  въздушен.Мислите ли,че за това има отношение и изстиването след печене?
Другия ми въпрос е :ако сложа по-малко захар дали ще се активизира мята,че с дозата посочена в книжката доста сладни?

Като го извадиш от контейнера, покривай с кърпа и да постои поне половин час. А захарта от рецептата слагай в маята Peace.

PURE ELIXIR, и ние му викаме пипер, но все си мислех за оня на прах Laughing.

# 556
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 143
Шани, пускам бързата програма /примерно 6/, и като спре месенето, спирам програмата, и пускам отначало. И така 2-3 пъти. Мога обаче да кажа, че скоро не съм постигала добри резултати по този начин. Дали от брашната, дали от сезона, не знам. Карам си на 3-часовите.

аааааааа, гадно.
Аз също понякога пробвам някоя различна програма. Но се провалям и си карам само на 1-ва. Наблюдавам само първите 10-ина мин., когато добавям по малко брашно. И след това чакам да изтече времето.
Не знам... аз съм доволна от 3-часовата. И без това не ядем днешен хляб, така че не ми пречат часовете. Но съм сигурна в крайния резултат.  Grinning

PURE ELIXIR - разкош  Hug

# 557
  • Мнения: 62
Хоп и аз да се запиша в темата, че от скоро и аз съм горд притежател на машина за хляб Severin Wink

# 558
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Момичета един бърз въпрос.Някой правил ли е този кекс на Танита в машината за хляб.Как да разбирам кога да се сложи карамела.Моля за обясниение.

http://tanitaang.blogspot.com/2009/05/blog-post_14.html

# 559
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Момичета един бърз въпрос.Някой правил ли е този кекс на Танита в машината за хляб.Как да разбирам кога да се сложи карамела.Моля за обясниение.

http://tanitaang.blogspot.com/2009/05/blog-post_14.html

Първо се изпича кекса,изважда се върху решетка и тогава се залива с карамела.

# 560
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Момичета един бърз въпрос.Някой правил ли е този кекс на Танита в машината за хляб.Как да разбирам кога да се сложи карамела.Моля за обясниение.

http://tanitaang.blogspot.com/2009/05/blog-post_14.html

Първо се изпича кекса,изважда се върху решетка и тогава се залива с карамела.

И аз така си помислих,но още едно мнение не излишно.Благодаря ти за бързият отговор.

# 561
  • София
  • Мнения: 388
petya_z аз го завивам в кърпа след като го извадя и така стои, докато напълно изстине. После го слагам в найлонова торба да поомекне. Обикновено го ядем чак на следващия ден , рядко 5-6 часа след като се е опекъл. Само веднъж рязах топъл хляб и се "мажеше" с ножа, оттогава го чакам напълно да изстине.

# 562
  • София
  • Мнения: 1 231
"ами ако не ти се дават много пари, купи си bifinet от магазини TCM. Ние взехме за Коледа на майка ми и сестра ми и за сега са много доволни. Същите пари като Аляска са, но са с две бъркалки и до 1250гр. Аз съм с Мулинекс 5000 и нямам никаква забележка."

Благодаря за бързия отговор,не съм поглеждала в тези магазини,ще ги разгледам и ако се наложи пак ще питам.Съжалявам че ви тормозя и благодаря за помощта.

# 563
  • Мнения: 1 741
Да се похваля-първия ми опит беше сполучлив! Party Много съм хепи,щото бях умалила брашното,но сложих още и стана,а се съмнявах! Laughing
Сега имам една голяма молба-някоя мацка дали може да премери с везна приблизително колко грама е брашното,което събира мерителна чашка от 200мл. ?По мои изчисления е към 130 грама,но... Thinking Трябва в най-скоро време да си купя везна. ooooh!

# 564
  • Мнения: 100
Да се похваля-първия ми опит беше сполучлив! Party Много съм хепи,щото бях умалила брашното,но сложих още и стана,а се съмнявах! Laughing
Сега имам една голяма молба-някоя мацка дали може да премери с везна приблизително колко грама е брашното,което събира мерителна чашка от 200мл. ?По мои изчисления е към 130 грама,но... Thinking Трябва в най-скоро време да си купя везна. ooooh!

150-160 гр. пълна и равна чаша.

# 565
  • Добрич
  • Мнения: 6 217
Много е относително, защото зависи дали брашното е пресято и т.н.

pebs, признавам си, че ме домързя да отида до кухнята и да претегля, но според таблицата в едната ми книжка 220 мл. брашно са 130 г.

# 566
  • Мнения: 148
Здравейте,ето и отмен една питка цвете месена в машинката която малко и дойде в повече та и помагах ,ама тестото беше с брашно 1,200.Стана супер вкусна.


 PURE ELIXIR страхотен хляб може ли рецептата.  bouquet

# 567
  • София
  • Мнения: 2 974
Привет на всички "колежки"... от 2 седмици и аз съм горда собственичка на хлебопекарна Мулинекс OW2000. Преди 4 дена правих сладко в машинката на съответната програма. Снощи като я пуснах , за да прави хляб, през цялото време на месене издаваше един странен виещ звук, като че ли двигателят й се мъчи да работи и нещо му пречи. Прочетох във форума, че доста от вас са имали проблем с машините си след приготвянето на сладко. Огледах й дъното на контейнера около оста на перката, огледах и дъното на самата машина, но всичко си беше чистичко и новичко както при закупуването й. Имала ли е някоя от вас подобен пробле и на какво може да се дължи това? С такова желание си я взех и толкова й се радвах, че ако вземе че се прецака..... Благодаря ви предварилно и успешна 2010 година!

Здравей, моята машина в момента е на сервиз със същия проблем - като че свисти, вие дере #Cussing out Случи се на второто печене - нова - новеничка Мулинекс OW5000

# 568
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Представям ви кекса на Танита с карамелената заливка,направен в моята хлебопекарна.Изпече се и стана много добре.Направих 2 доза.И сложих от брашното което набухва само.

 

# 569
  • Мнения: 51
някой ползвал ли е вече хлебарка Ронсон

Общи условия

Активация на акаунт