Машина за хляб-23 част

  • 52 111
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
  • Мнения: 1 741
Ха сега де?!! newsm78 130-150-160?...
Вела,знам,че е относително,но реших да попитам.До колкото четох няма голяма разлика в хляб с пресято и непресято брашно,та си я спестявам тая процедура. Mr. Green
Ми сложих сега един традиционен бял хляб и смятах мерителната чашка (220мл.) за 150,пък ще видим.Струва ми се,че е малко,но вече беше късно да сложа още. Rolling EyesДано стане.
dunia53 ,много добре изглежда.Браво!  bouquet

# 571
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Ха сега де?!! newsm78 130-150-160?...
Вела,знам,че е относително,но реших да попитам.До колкото четох няма голяма разлика в хляб с пресято и непресято брашно,та си я спестявам тая процедура. Mr. Green
Ми сложих сега един традиционен бял хляб и смятах мерителната чашка (220мл.) за 150,пък ще видим.Струва ми се,че е малко,но вече беше късно да сложа още. Rolling EyesДано стане.
dunia53 ,много добре изглежда.Браво!  bouquet

Благодаря за което.Но защо ти е необходимо точното количество.Сложи си една чаена чаша брашно и ако все още тестото е меко и отпуснато,за да стане хубава стегната топка си добавяш брашно.Не е задължително да имаш точният грамаж.Нямаш ли чашка от самата машина

# 572
  • София
  • Мнения: 8 497
А пък аз тук разказвам как правих днес козунак.

# 573
  • Мнения: 1 741
dunia53 ,имам чашка и точно с нея меря,но в рецептите не пише колко чашки,а пише грамове! Simple Smile За това се чудя.Е,ще съм на принципа проба-грешка до като си купя везна явно. Laughing
А на един козунак как му се точа... Crazy Ще видим утре ще смогна ли да го забъркам!

# 574
  • Мнения: 767
Здравейте,ето и отмен една питка цвете месена в машинката която малко и дойде в повече та и помагах ,ама тестото беше с брашно 1,200.Стана супер вкусна.


 PURE ELIXIR страхотен хляб може ли рецептата.  bouquet
Страхотна питка  bouquet Каква е технологията на оформлението?

# 575
  • Мнения: 148
Petu6ka63,ето ти линк стъпка по стъпка за оформлението:
http://gourmandine.ro/aluaturi-sarate/paine-floarea-soarelui/
аз я правих с друго тесто а не с това от линка.

# 576
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 758
Да се оплача, че след 3 несполучливи хляба,  днес машината въобще не тръгна. Сега мъжът ми отиде до Зора да видим каков ще кажат. Преди 2 седмици я купихме МУлинекс 5000

# 577
  • Мнения: 767
ditsan , много ти благодаря!  bouquet Страхотни идеи и рецепти дават братята румънци!

# 578
# 579
  • Мнения: X
Шани,Дитсан,благодаря и на вас ,момичета,радвам се,че ви харесва.
Пак подчертавам,че не съм записила източника на рецептата,който си я познае получава благодарности от мен,ето я:

Основа за хляб с добавки

350 гр. брашно
210 мл. мляко/мляко+вода/
или 290 мл. ако не се сложи яйце
1 яйце
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
50 гр. масло
1/2 кубче прясна или 5 гр. суха мая /аз сложих 1/4+още 1/3 от другата 1/4  кубче/

Към тази основа  могат да се сложат различни добавки по желание-сирене,настърган кашкавал,маслини,орехи,семки,сусам,мащерка,розмарин,босилек и т.н. Аз сложих печен пипер-1 бр. средна пиперка,като се изпече хляба пипера се вижда тук-там,не е натрапчиво,но е много ароматно.
След като  сложих пипера,макар и отцеден, тестото малко се разлигави,та добавих още малко брашно.

  Пебс,аз имам аналогова везна,и както бях чела тук,че трябва рецептите да се спазват точно до грам мислех,че ще трябва да купувам нова електронна.Добре,че дядо хаджия ми даде кураж,че не е чак толкова наложително.И така и се оказа.Откакто правих рецептата на макс-мама,където брашното е дадено колкото поеме ща не ща зяпах над контейнера и следих какво става и добявах,докато не спре да лепне по стените и бъркалките.Така че,не е чак толкова фатално как ще го премериш,стига да си край машината,докато меси.Ако обаче ще ползваш отложеният старт тогава сигурно е наложително да се измери всичко точно.


Относно рязането на топъл хляб,ние все още не сме имали това удоволствие,правя го от вечерта за сутринта,но пък се реже перфектно и тънко.
Наистина този хляб засища по-бързо от купешкия хляб.
Лека вечер,момичета!    bouquet

# 580
  • Мнения: 202
Браво на всички. newsm51
ditsan питката ти е прекрасна
dunia чудесни кексчета...още не съм пробвала но някой ден ще опитам
г-жа Стихиино бедствие и дядо хаджи бързате към великден...вкусни козунаци сте направили/за това се иска повече умение и сръчност.  smile3501

Днес правих пак хляб,че имах гости и пак в бързината слагам подред и чак като пуснах машината  започнах да пиша рецептата на гостите ми се усетих,че не съм сложила 100мл.вода?И вчерашния хляб също...само с киселото мляко и едно яйце!
Но днес вместо олио сложих 4 мер.лъж.разтопено масло.
Ето резултата...изумително мах-мама.Рецептата е супер.





Разрязан е още топъл...нямаше време

PUR писали сме заедно.Копнах си рецептата...малко ще намаля грамажите и ще пробвам.  bouquet

Последна редакция: сб, 09 яну 2010, 19:55 от megans

# 581
  • Мнения: 978
Здравейте. Пиша за да изкажа специални благодарности за рецептата на max mama за питката с кисело мляко. Наистина е много сполучлива. Peace Аз я правих пробно, защото скоро ще имам рожден ден и вече знам, че със сигурност ще я направя. Още веднъж- благодаря   bouquet Ето я и нея:
http://greta4wpetrova.snimka.bg/cooking/hrana.309982.16848355
http://greta4wpetrova.snimka.bg/cooking/hrana.309982.16848360
http://greta4wpetrova.snimka.bg/cooking/hrana.309982.16848363

# 582
  • Мнения: 1 741
PURE ELIXIR ,аз съм около машината,да,но все пак ми се ще да спазвам до някъде пропорциите.Е,и днес стана хлебчето,даже по-добре от вчерашното! Party Явно добре съм се ориентирала с грамовете брашно!Още топъл го рязахме,мазахме маргарин и сирене дунавя... Crazy Мале,ще стана 100 кила!Трябва някакви диетични хлебчета да намеря,щото... Crazy
И също мисля,че като свикна след някой и друг ден,може да и не ми трябва везна,но ще видим! Wink

# 583
# 584
  • Мнения: X
Меганс,  bouquet
И аз пропуснах 100 мл. вода,като правих този хляб,като твоя,но и така стана муцка,изяде се до троха. Grinning

gretacvetina ,Дитсан,питките ви са страхотни и вЕрвайте ми ще взема да го забъркам това тесто най-после и да се престраша да врътна една питка и аз.И стане ли,пак вЕрвайте ми,ще я омахам половината,така ми се е прияла  питка със сиренце:liplick:  Yum  Yum

Тази вечер мислех да не вечерям,ама то може ли да се удържи човек при тези вкусотии,ще ида да си резна една филийка от хлебчето май newsm78 Embarassed

Г-жа стихийно бедствие,с този козунак както се е лъснал на снимката огладнях безвъзвратно и неустоимо. Peace

Пебс,аз за това го пека по късна доба хляба,щото иначе нали се сещаш-ще ни се огънат цървулите с тоя топъл,мек, ухаещ хляб.А на сутринта страстите вече са уталожени,а и се реже тъничко Mr. Green.

Общи условия

Активация на акаунт