Машина за хляб-23 част

• 51 976
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
  • Разград
dunia53,браво за кексчетата,много добре изглеждат. Peace  bouquet
дядо хаджия,много добре си обяснил направата на козунак в машината,ще бъде от полза.
Таня,много неприятно.Постоянно чета за провалили се машинки Мулинекс 5000,какво става? newsm78
г-жа Стихийно бедствие ,чудесно козуначе,много интересно изглежда. Peace  bouquet
Меганс,страхотно хлебче  Peace   bouquet.Толкова ли е мекичко,колкото изглежда?От дефекта е станал ефекта,ще го запомня.
Грета,радвам се,че рецептата ти е допаднала.Питката ти много вкусна изглежда. Peace  bouquet

Ето и моите днешни питчици и кренвиршки

Правени са с тестото за вкусните питки на Карина.

# 586
Аз да се отчета от днес Simple Smile Направих питката, оформих я с нарязани ролца завити със сирене. Всичко много добре, но съм забравила да сложа сол и е малко безвкусна  Grinning

# 587
  • Разград
Аз да се отчета от днес Simple Smile Направих питката, оформих я с нарязани ролца завити със сирене. Всичко много добре, но съм забравила да сложа сол и е малко безвкусна  Grinning

Остава да си поръсвате с шарена сол.А снимчица има ли?

# 588

Остава да си поръсвате с шарена сол.А снимчица има ли?
Мъжът ми от 3 месеца носи апарата на поправка и още не го е занесал.. Close Иначе почти 1/2 се изяде вече Simple Smile

# 589
  • Стара Загора
Пак съм аз, машината е врътнала перките в магазина и мъжът ми се върна, само че пак не пече хубав хляб. Смених брашното, утре ще пробвам и с друга мая. Мисля че нещо не върти както трябва перките, защото на първите хлябове, въобще не оставаше неразбъркано в краищата и ставаха два пъти по надути хлябовете.

http://tanyap.snimka.bg/family/razni2.125524.16850865
http://tanyap.snimka.bg/family/razni2.125524.16850866
http://tanyap.snimka.bg/family/razni2.125524.16850868
http://tanyap.snimka.bg/family/razni2.125524.16850870

Даже си мисля да изкарам и старата машина и с перките от мулинекса да видя какъв хляб ще стане там

# 590
Здравейте момичета!
И аз се присъединявам към вас от днес,като собственик на машинка за хляб.Голям мерак беше,днес импулсивно малко взех решението и си я купих.От евтините е с една бъркалка.Естествено веднага заредих за някакво хлебче,рецепта взех от темата с рецептите.Май сложих повечко брашно(в рецептатат така пишеше де),хлебчето стана доста сбито,но на домашните им хареса.Пекох го на ускорена програма за час и 40 минути.Може и това да е една от причините за не дотам успешният ми първи опит Thinking Изобщо не ми е ясно кога какво прави машината освен че известен брой часове меси,втасва,пече.Кое колко за мен е загадка и в книгата не го пише.
В момента се меси хляб по дословна рецепта от книжката на машината.Ползвах чашката дето си е към нея(проучих че 1oz= 28gr)и всичко добавих според мярката,но първо стана рядко като кексово тесто.Аз нямам вяра много на такива и добавих брашно(незнам дали е редно докато меси да я отварям но го направих.Вече един час откакто работи забелязвам че се е оформило хубаво тесто,дано да стане добре Praynig

Харесах си да пробвам козунака на Пина,но там се казва че когато спре да меси трябва тестото да се извади и оплете и да се постави обратно в машината да се опече.В тази машина има една програма за печене на която се казва че доопича недопечен хляб Thinking Дали това е програмата с която да пека?Аз ли трябва да определя минутите за които да се опече?Охх много съм объркана и малко се поизнервих.Посъветвайте ме ако ви се занимава с един начинаещ хлебопекар Blush
Много неща не са ми ясни и дано не ви досадя много с питанки Embarassed

# 591
  • Разград
Дес,по която и рецепта да правиш,тестото трябва да се оформи на хубава топка още в първите 10-15 минути от началото на програмата.Не трябва да лепне,нито да е много сухо.В началото на темата има снимки как трябва да изглежда тестото.Ако е необходимо прибавяш по мъничко брашно или течност-вода,олио,прясно мляко,докато се оформи добре тестото.
За хляб на бързата трябва половин кубче прясна мая или 7 гр суха.И за по-добър резултат на бързата един съвет-след като минат 10 минути от месенето спри програмата,като натиснеш продължително бутона * старт* и после стартирай пак.И така два-три пъти,като след последният път капакът вече не се отваря,за да не се охлажда машинката.
За сплитането на козунака копирам мнението си от предишните страници-
Преди да започне последното втасване има едно премесване от 10 секунди,поне е така при моя Мулинекс.Та,след тези 10 секунди се изважда тестото(само тестото,без контейнерчето)с намаслени ръце и върху намаслена повърхност.Не се премесва(това вече е направено от машината),разделяш на три парчета,леко разтегляш на фитили,без да се стараеш много(те си се оформят после сами),сплиташ на плитка,леко подгъваш двата края навътре и връщаш в машината да продължи програмата с последното втасване и печене.Цялото занятие отнема от 2 до 3 минути.
През времето,в което сплиташ козунака,капака на машината трябва да е затворен,че да не се охлади.И още,като изваждаш тестото,изваждаш и бъркалката,тя вече няма да трябва.
И за да направиш това трябва да имаш разбивка на програмата,кое по колко минути прави,че да се ориентираш.Или трябва да стоиш до нея и да я следиш.
След като втаса вече оформеното тесто,капака на машината се отваря,намазва се тестото с жълтък,поръсва се със захар,затваря се капака и се оставя да се пече.При мен козунакът в машината се изпича поне 10 минути преди да е приключила програмата.Правя козунак на програма за френски хляб-3,32 часа.

# 592
Златна си,max-mama Hug Hug Hug Изключително мила си да ми отделиш толкова полезни обяснения.Благодаря ти много!
Значи ще следя кога какво прави за да знам.Малко като в мъгла ми е това следене,но се надявам с времето да го науча Grinning

# 593
  • Разград
Златна си,max-mama Hug Hug Hug Изключително мила си да ми отделиш толкова полезни обяснения.Благодаря ти много!
Значи ще следя кога какво прави за да знам.Малко като в мъгла ми е това следене,но се надявам с времето да го науча Grinning

Въпреки,че в книжката на машинката си имам разбивки на програмите пак съм следила специално програмата за френски хляб.Не е трудно,аз докато се въртя в кухнята и готвя,машинката си работи,аз пиша кое-кога и изобщо не усещам кога програмата е свършила.
Та програмата трябва да включва(основно)-месене-5 минути,почивка от 5 минути,месене-20 минути,втасване-30 и няколко минути,междинно премесване от 10 секунди,второ втасване-тук малко повечко,второ междинно премесване от 10секунди и печене.
Вече може да има и други неща,като предварително подгряване на продуктите в началото на програмата.
Това ориентировачно.Ще се справиш,може да не е от първият път,но ще стане.Успех.

# 594
max-mama ,кремвиршките са станали страхотни!Взимам си една. Peace

# 595
Момичета,дайте препратка към някоя пита с сирене,примерно.Ама ще ми е първата,така че ,да не е висша трудност Hug!
Предварително благодаря!!! Peace

# 596
max-mama,още веднъж ти благодаря за подробните обяснения,толкова полезни Hug
Вторият ми хляб стана невероятен.Ще го снимам това което остана от него и ще покажа.То по скоро на питка имаше вкус,мекичко и вкусно.
Сега меся козунака на Пина.Тестото като консистенция го уцелих от раз,че с грамажите на брашното нещо не се справям много.Преди като месех на ръка все на око действах.

А когато искам да е със сирене вътре хляба сиренето още в началото ли се слага?

# 597
...А когато искам да е със сирене вътре хляба сиренето още в началото ли се слага?

Всички добавки се слагат при звуковият сигнал Peace. След първото месене и след почивката.

# 598
  • Разград
След първото месене и след почивката.

Това по-скоро спазвам,че звуковият сигнал я го чуя,я не.

Дес,не ти трябва точен грамаж.Слагаш малко брашно в контейнерчето и после прибавяш,докато се образува хубава топка.Едно кантарче не ти е излишно,де.

max-mama ,кремвиршките са станали страхотни!Взимам си една. Peace

Две си вземи,много са вкусни наистина. Hug

# 599
Цитат
max-mama ,кремвиршките са станали страхотни!Взимам си една.

Цитат
Две си вземи,много са вкусни наистина.

Аз не мога да си взема понеже съм на диета, но ще черпя моите момчета Laughing
Благодаря за хубавите думи на всички, на които им хареса козунака.

Общи условия

Активация на акаунт