Машина за хляб-23 част

• 52 218
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
Извинявай Полин а,объркала съм се.Имах предвид Вела.Извинявай пак Praynig

Разбрахме се Peace.

Skiorche,ти ходи ли на място или по телефона ти го казаха?Ако е по телефона,в понеделник вземаш машинката и директно в магазина отиваш и им казваш какъв е проблема.Те трябва да направят протокол и да ти я приемат,от там нататък те трябва да се задействат.Приказват си ей така и ако мине номера-мине.В закона много ясно си пише,че до две години от закупуването на уреда се търси търговеца,той трябва да се оправя с уреда,който се е провалил.

Абсолютно подкрепям Peace. Носиш машинката в магазина, и никъде другаде. Отивай, и си търси правата.

# 76
Да попитам нещо - програмата за пълнозърнест хляб -2, защо не започва да меси още в началото?Вече 15 минути откакто е включена машината,а само леко загрява и това е.Така ли трябва или аз нещо съм объркала?

# 77
Момичета, вчера ви се похвалих с новата си машинка Мулинекс 5000, а днес претърпях пълно разочарование Cry Бях споменала за стържещият звук, който се чу при първото месене. Днес напълних казанчето да меся погача за Стефанов ден, чу се само някакво изръмжаване и боботене и бъркалките отказаха да се завъртят. Вдигнах казанчето, за да проверя дали турбинките ще се заработят без него - не стана Cry Confused Само бръмчи. Много ми е гадно и мъчно, защото баща ми ми я подари с такова желание и обич за Коледа, а естествено аз си я избрах. ..И ето сега ми казаха от Техномаркет да я нося в сервиз - нищо че от самото начало си е развалена - щом не е купена вчера значи съм я развалила аз #Cussing out
Сега едва ли ще правя домашен хляб и питки скоро... Днешната питка я измесих на ръка, а ми идеше от тефлоновото казанче да я излея директо във WC-то.
И аз съм  за магазина.Кажи,че отсамото начало е дала проблем .Аз имах проблем с 2000,подмениха ми я без много обяснения.Но ги подозирам,че и сложиха тиксо и на рафта.Огледаха я да ли е измита перфектно.

# 78

Ами ние нали затова сме тука в тоя форум.
Ти питаш ние отговаряме.
После ти правиш вкусни хлябове и ние ги опитваме и готово.  Laughing
първо ще се постарая да попрочета колкото мога темите назад,после ще питам,че бая въпроси се родиха в главата ми,но засега си трая.Заредих машинката сосновен бял хляб,мерих брашното с чаши,пуснах я,и ще чакам.Докато се месеше тестото,гледах вътре,ама какво ли виждам,тесто като тесто Laughing,накрая ще гледам,дали става за ядене и ще показвам.Но за опитването до Бургас трябва да се дойде за проба. : Wink.

# 79
Светулчице,
Вижте дали има фаза pre heating. Моята машина има такава и на значителна част от програмите първоначално чака да се стоплят (лекичко подгряване) продуктите Най-дълга е фазата на програмата за пълнозърнест хляб.

# 80
Да попитам нещо - програмата за пълнозърнест хляб -2, защо не започва да меси още в началото?Вече 15 минути откакто е включена машината,а само леко загрява и това е.Така ли трябва или аз нещо съм объркала?

програмата за пълно зърнест   хляб  имат предварително затопляне, и за някой други програми.Виж в книжката  с разбивките на програмите.

# 81
Мерси за отговорите, май наистина има затопляне в началото.За втори път я пускам (коледен подарък ми е) и защо се забих с тая програма.......Машината е Taurus ,но в книжката почти нищо не пише - само програмите,коя за какъв хляб е и съответно такава рецепта .

# 82
  • Добрич
svetul4ica, при мен за пълнозърнестия хляб месенето започва веднага, но явно при различните машини е различно. Трябва да ти отговори някой, който има като твоята.

Днес правих топчета. Някой ще ми каже ли как да правя заливката, че да не пада на дъното?  Praynig

След малко ще покажа снимка.

# 83
Здравейте от 3 дни имам машинка за хляб ARIETTE има ли някой друг такава споделете опит ,че нещо не ми се получават нещата първо правих хляб стана много тиклав после правих кекс като омеси тестото и машинката спря, аз чакам да се пече ,а то не се пече та се наложи ръчно да преместя на програма за печене така ли трябва? Моля споделете!  ехооо ще ми отговори ли някой моля ви помогнете това са италиянски машинки - ARITTE все някой трябва да има опит с тях

# 84
  • Разград
Здравейте от 3 дни имам машинка за хляб ARIETTE има ли някой друг такава споделете опит ,че нещо не ми се получават нещата първо правих хляб стана много тиклав после правих кекс като омеси тестото и машинката спря, аз чакам да се пече ,а то не се пече та се наложи ръчно да преместя на програма за печене така ли трябва? Моля споделете!  ехооо ще ми отговори ли някой моля ви помогнете това са италиянски машинки - ARITTE все някой трябва да има опит с тях

За хляба,има много съвети за добър резултат на първа страница от темата.За кекса,ако изобщо направя в машината,то ще е само да го опека там,другото на ръка с миксера.

# 85
  • София

Тая машина книжка няма ли си ? Ако има разкажи ти какво е разделението на времето на отделните програми, които си ползвала ?

# 86
Да си покажа питката с мая от днешният прощъпулник на сина ми:

Правих и содена, но пак не можах да я снимам.
Да ми е жива и здрава машинката. Омеси си тестото с кило и отгоре брашно без никакъв проблем. Пък колко време ми спести...

# 87
  • Разград
Полин,много хубава питка,а повода е още по-хубав.  bouquet Да ти е жив и здрав синковеца,здрави и бързи крачета му пожелавам.

# 88
  • Там, където мечтите се сбъдват
Днес си купихме Мулинекс 5000 и вече изпокох белия хляб. Стана чудесен!

# 89
  • София
Днес си купихме Мулинекс 5000 и вече изпокох белия хляб. Стана чудесен!

Ади да си я ползвате със здраве, па да почерпите фотографския някой път.

Общи условия

Активация на акаунт