Машина за хляб-23 част

• 52 216
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
  • Добрич
Честито на всички с нови машинки!

Ето меденките от вчера и топчетата от днес.

Меденките машината ги омеси, а после с дъщеря ми ги изрязвахме и украсявахме /личи коя украса от кого е  Laughing  /.

На топчетата както вече писах заливката падна отдолу, а беше обилна.  newsm78

# 91
  • София

Skiorche,ти ходи ли на място или по телефона ти го казаха?Ако е по телефона,в понеделник вземаш машинката и директно в магазина отиваш и им казваш какъв е проблема.Те трябва да направят протокол и да ти я приемат,от там нататък те трябва да се задействат.Приказват си ей така и ако мине номера-мине.В закона много ясно си пише,че до две години от закупуването на уреда се търси търговеца,той трябва да се оправя с уреда,който се е провалил.

Абсолютно подкрепям Peace. Носиш машинката в магазина, и никъде другаде. Отивай, и си търси правата.
[/quote]

Ами да, по телефона се обадих и много учтиво ме насочиха към сервиза. Щом казвате, че има шанс да си търся правата директно в магазина така и ще направя. Айде стига сме търпели безропотно да ни правят на маймуни. Само като се замисля как обикалям по кварталите и търся сервиза, за да ми опрвавят чисто новата машина ииии  Sick  #2gunfire Още утре отивам да вдигна един скандал и после ще ви докладвам. Лошото е, че не съм скандалджийка и винаги съм готова да отстъпя ooooh!

# 92
Skiorche, няма да отстъпваш. И никой не те кара да правиш скандали. Най-често с добра дума се постига повече. Просто си отстоявай правата възпитано. И твърдо.

# 93
Polin a,прекрасна питка!  bouquetА на детенце пожелавам крачетата винаги във вярната посока да го водят!
Да попитам нещо - програмата за пълнозърнест хляб -2, защо не започва да меси още в началото?Вече 15 минути откакто е включена машината,а само леко загрява и това е.Така ли трябва или аз нещо съм объркала?

програмата за пълно зърнест   хляб  имат предварително затопляне, и за някой други програми.Виж в книжката  с разбивките на програмите.
Моята машина е Северин и на пълнозърнестата програма имам 37 мин.подгряване на продуктите...Малко множко ми идват,макар че сигурно има някакво значение да са толкова.
Скиорче,успех утре в магазина и да пишеш какво е станало!
Вела,прекрасни меденки!Дъщеря ти е роден творец!  bouquetА какво представляват топчетата?Много апетитно изглеждат.. Simple Smile

# 94
  • София
Полин, Данип, max mama, много благодаря за подкрепата! Дано се разберем културно с Техномаркет и да не ме мотаят. Ще пиша какъв е резултата.
Полин, страхотна погача Flutter

# 95
  • Добрич
Skiorche, успех утре в Техномаркет. Не отстъпвай и ако се наложи им кажи, че си звънила в КЗП и от там са те посъветвали да занесеш машината в магазина. Аз също мисля, че ще бъде най- добре да си защитаваш позицията без да повишаваш тон.

danip, топчетата се правят от каквото тесто искаш с мая/ обикновено хлебно/. Всяко се омазнява добре и се нареждат в тавата. Заливката е от леко затоплено мляко и яйца. Когато удвоят обема си се пекат. Помня, че още в детските ми години баба правеше, но нейната заливка не падаше отдолу. Заливам ги преди да се надигнат и по време на печенето отново.

polin_a, питката ти изглежда разкошно, но когато детето проходи не се ли правеше содена питка, че да станела по-бързо? Всъщност това едва ли има особено значение. Просто се замислих, а не си спомням точно.

# 96
Вела, това е питката с мая, а правих и содена, но не можах да я снимам.
danip, Skiorche, Велаbouquet!

# 97
Ето че и аз се записвам в тази тема Peace Дядо Коледа ни донесе хлебопекарна и вече три хлебчета опекохме Grinning Станаха страхотни  Peace  Ще започна да снимам, за да показвам резултатите, сега чета за хубави рецепти Peace

# 98
Честита Коледа на всички! Да сте живи, здрави и много щастливи вие и вашите семейства!

# 99
  • Стара Загора
И аз се записвам, от вчера сме с Мулинекс 5000, купена от магазин Зора, но без ръководство. Мъжът ми щеше да ходи днес, но има и друга работа,дано успее в работно време. Изпекох един хляб вчера, сега пак я заредих машинката.
Горе долу разгадах програмите, без някои от последните, дано му дадат ръководство.
Преди година и половина след непечене 2 м. на хляб си загубих бъркалките на старата машина. И сега си имам една неизползваема в килера.

# 100
И аз да се похваля с новата машинка.Марката е QUIGG-абсолютно неизвестна за мен,но за сега съм страшно доволна.Само че и аз нямам ръководство и до сега търсих из рецептите рецепта за мармалад,за да се ориентирам как се прави.Можете ли да ми помогнете?
Също така се чудя дали някоя от вас използва натурална закваска и как разбирате колко да сложите?

# 101
И аз да се похваля с новата машинка.Марката е QUIGG-абсолютно неизвестна за мен,но за сега съм страшно доволна.Само че и аз нямам ръководство и до сега търсих из рецептите рецепта за мармалад,за да се ориентирам как се прави.Можете ли да ми помогнете?
Също така се чудя дали някоя от вас използва натурална закваска и как разбирате колко да сложите?
И мойта е същата марка, от Германия я взех

# 102
  • София
...

Дали да не уточним какво разбирате под натурална закваска ?  newsm78

# 103
  • софия
Здравейте дами чета темата ви с интерес.Толкова много молих Дядо Коледа за хлебопекарна ама не и не.Очевидно ще си я купувам сама.Само имам един въпрос тези бъркалки остават вътре така ли?След като го опечете ги вадите нали,аз поне така разбрах от това което четох.

# 104
  • Добрич
magi mei, правилно си разбрала. Могат да се извадят и след последното месене. След печенето също. Аз ги вадя тогава. Отдолу на хляба се получават два отвора от бъркалките. Мен лично не ме притесняват изобщо.

Общи условия

Активация на акаунт