Машина за хляб-23 част

• 52 093
  • 741
  •   1
Отговори
# 390
Честита Нова 2010 Година на всички. Пожелавам много здраве, любов и късмет през Новата година.
Да се похваля и аз - правих 3 питки по рецептата с едно втасване - станаха чудесни. Даже на 3.01. мъжа ми вика "Абе няма да ти се разсърдя ако пак направиш питка, а не хляб".
Благодаря на всички за хубавите рецепти!

# 391
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
  Здравейте момичета и тук-там момчета !!!

Преди всичко искам да благодаря на Рolin_a, за това, че много ми помогна да навляза в темата. Както разбирате и аз  си получих подаръка от дядо Коледа. За това благодаря и на всички останали, защото си отговорих на доста въпроси, които имах, но това не значи че ще се отървете лесно.... като му дойде времето за питанки... newsm78

Сега да ви покажа какво сътворих вчера. Не знам как да си нарека произведението, в което има парченца ябълки и отгоре лимонова глазура. Сместта разбих с миксера, а печенето поверих на машината за хляб, ей така да видя какво ще стане. Резултата е изненадващо добър и нищо не оставиха моите "дзверове". Ето за това говоря

и разрез

за сега провали с хляба нямам, а за Нова година замесих тестото без втасване на max mama, под ръководсвото на Поли /благодаря още веднъж/ и останахме много доволни. Беше много вкусна питка.

# 392
Норче, страхотно удовлетворение, нали Hug?
Радвам се, че помогнах Hug. Продължавай все така Peace.
Сладкишчето е супер Peace.

# 393
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
Норче, страхотно удовлетворение, нали Hug?
Радвам се, че помогнах Hug. Продължавай все така Peace.
Сладкишчето е супер Peace.

Благодаря ти Поли.  smile3525
    Драго му става на човек като направи нещо и то се получи. Продължавам с опитите. Имам 
    много да уча още, но с ваша помощ вярвам че ще успея.

# 394
  • Географският център на България-Габрово
Тутулина добре дошла при нас в нашата темичка.Само вкусни неща да сътворяваш с твоята машинка.Ако обичаш,напиши рецептичката за това изкушение в темата за рецептите,за да може и ние някой път да го направим.

# 395
Здравейте! От вчера и ние вкъщи имаме Мулинекс 5000.Днес направих първия хляб и ето го резултата

Мъжа ми много гохареса, вече е наполовина, а го изкарах преди 10 мин.

# 396
  • с/у ОколоМръсТното
Преди всичко искам да благодаря на Рolin_a,

и на макс-мама и на дядо Хаджия и на Ердинч и на Мама Цоци (честит й пореден син  Hug) и на аргунче и на още много други велики майсторки   bouquet
ЧНГ, милчки и нека има хубав хляб на трапезите ни и нека да има повече майсторки  Heart Eyes  bouquet Grinning

Последна редакция: вт, 05 яну 2010, 15:20 от Шани

# 397
  • с/у ОколоМръсТното
за да не "съсипвам" поздравително-благодарствения си горен пост, правя 2-ри  Joy

Има ли някой усещането, че смеските на Техра "прецакват" втасването? Че именно те са отговорни, да не бухва много хлябът? А може и аз да прекалявам с тях... Мисля, че 2:3 в полза на смеските е много. Затова сега преминах на 1:3 в полза на бялото брашно. И си пека в хола на топло  Laughing Та нещата взеха да си идват по местата, но все пак вече нямам преливащ от кошницата хляб...  Rolling Eyes

# 398
Тутулина,Нина...домашно,вкусно е нали...
И аз едни питки на Лабрех/мах мама недостижима си/но като за първи опит мекички и вкусни.
Тестото разделих на две и едни кифлички със сирене.

# 399
  • Разград
Тутулина,чудесно кексче  Peace .И аз така съм правила,бъркам сместа с миксера,а машинката само пече.
Нина,браво,много добре изглежда. Peace
Меганс,много са ти хубави и питкте,и кифличките. Peace

Момичета,благодаря ви   bouquet Hug ,много ме хвалите  Embarassed ,незнам дали заслужавам толкова много.Всички се справяте много добре.   bouquet

# 400
max-mama , фактите за тестяния ти талант са достатъчно красноречиви! smile3521 Благодаря ти за разяснението, ще се опитам следващия път да изчакам тестото да втаса повече.  bouquet
Дядо хаджия, по принцип си прав, но вярната ми стара фурничка загина и се наложи да ползвам вградената, дето май е повече за красота. И тя не желае да се опознаем. Ама поне имам оправдание като не успея с нещо Laughing

# 401
Аз нямам много опит.Пускала съм машината си 3,4 пъти и ме гложди един въпрос.А бе много шумна ми се вижда,дали е нормално това поведение?Цялото контейнерче се люшка и прискърцва по време на месене,все едно съм пуснала центрофугата на пералнята.Споделете моля ,вашите машини държат ли се така все едно ще тръгват на някъде! Joy

# 402
  • София
Здравейте ентусиасти и ентусиастки,
Честита Нова Година и от мен с искрени  пожелания за здраве и благоденствие.
На мен дядо Коледа ми донесе Мулинекс 3000, пробвах вече някои от рецептите тук (сърдечни благодарности). Засега се справям, но имам един въпрос: ако искате да поръсите хляба отгоре примерно със сусам, на кой етап го поставяте - след втасване, по време на печене и има ли някаква технология.
Благодаря предварително за отзивчивостта.

# 403
  • Стара Загора
Има вибрации някакви, но не е тръгнала за никъде машината Simple Smile
Аз пека козунака на Мариета, но май изпадна от захарта върху реотана и сега мирише на изгоряло вкъщи, а има да се пече още 40 мин.

# 404
  • Разград
Петя з,чак толкова не е,при месенето леко се измества на една страна,но много леко.Затворя ли вратата на кухнята и нищо не чувам,но пък два телевизора работят+1 компютър,та може и от това да е,но не бех казала,че е като центрофуга.
Станислава,същият Мулинекс имам и аз,много съм доволна.Досега семена не съм поръсвала върху хляб в машината,но тук имаше мами,които го правеха,май беше след втасването и преди печенето,като първо се маже тестото с разбит белтък или жълтък,за да залепнат семената.

Последна редакция: вт, 05 яну 2010, 16:50 от max-mama

Общи условия

Активация на акаунт