Машина за хляб-23 част

• 52 141
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
...Искам да ви питам мога ли да правя рецепти,които
чета тук и дали ще станат сполучливи? newsm78

Разбира се Peace.

Шани, хич не се впрягай. Добре си изглежда хляба. Като се нареже на филии, и почне да се яде, още повече Laughing.

# 481
  • Стара Загора
Небе, и аз съм със същата машина,но нямам книга с рецепти. Правя тези от темата с рецепти.
За обяд месих тестото за пица в машината, хубава стана.

Последно правих по тази много ми хареса:

Рецептите на Biridonchella
източник: "Bread Machine, How to bake a perfect loaf"
за среден хляб  ~ 750 гр
1 яйце + 1 жълтък
вода
1 яйцо плюс 1 яичный желток
вода (виж упътването)
500 гр (4 1/2 чашка) брашно
2 ч л захар
1 1/2 ч л сол
2 ст л масло
1 ч л суха мая
брашно колко да се поръси отгоре хляба

За голям хляб ~ 1000 гр
1 яйцо
вода (виж упътването)
675 гр (6 чаши)брашно
1 с л захар
2 ч л сол
2 ч л масло
1 1/2 ч л суха мая
Упътването:Яйцето дава на обикновения хляб  по богат вкус  и красива златиста коричка 

В рецептата са посочени съставки за три хляба с различно тегло, които са предвидени за различни видове машини за хляб.Също така грамажа на продуктите са дадени с различни мерки, затова въдете внимателни и ползвайте само един вид.

1. Сложете яйцето в мерителна кана и добавете количество вода толкова ,че да се получи :
 240 мл вода ( 1 чаша ) за 500 гр
 300 мл (1 1/3 чаша) за 750 гр
 430 мл (1 7/8) за 1000 гр

# 482
  • с/у ОколоМръсТното
Като се нареже на филии, и почне да се яде, още повече Laughing.

мисля да приложа твоя метод, с "отрязания калпак".  Peace   bouquet

# 483
Момичета,аз съм с Мулинекс 5000 и си правя вече
успешно хляб от рецептите в книжката.
Искам да ви питам мога ли да правя рецепти,които
Моята пекарна е Elta но правих хляб от рецептите на Мулинекс и стана страхотен така че предполагам и при теб нещата ще се получат.УСПЕХ Hug

# 484
мисля да приложа твоя метод, с "отрязания калпак".  Peace   bouquet

Peace
Отрежи го като те дразни, после на две по височина и после легнал - на филийки всяка половина Peace. Никой няма да разбере как е бил отгоре.

# 485
Моята пекарна е Elta но правих хляб от рецептите на Мулинекс и стана страхотен така че предполагам и при теб нещата ще се получат.УСПЕХ Hug
И аз съм с Мулинекс и хич не гледам за коя марка става рецептата, правя това което ми харесва.

# 486
И аз съм с Мулинекс и хич не гледам за коя марка става рецептата, правя това което ми харесва.

Аз пък що си мисля, че рецептите са за хляб, а не за машини Thinking. По принцип когато някой постваше рецепта преди, пишеше марката машина, на коя програма, на каква коричка, бла-бла...Според мен абсолютно ненужно. Всяка машина е различна и всеки си познава своята.

# 487
Здравейте, имам нужда от помощ-от повече от две години имам машина за хляб, подарък ми е от един приятел на семейството от Швейцария. Няма марка пише само Аutomatischer Brotbäcker. От известно време уплътнението ми между бъркалката и механизма навътре е много свободно, направо ми течат продуктите - има изметване на контейнера навън.
Та, идеята ми ако някой от вас има машинка, на която контеинера се завърта 1/4 оборот в едната посока, моля да ми дадете марка з-то от известно време се опитвам да открия каквото и да било за този модел, но уви.

Благодаря предварително!

# 488
Здравейте! Вчера си получих хлебопекарната от Ла Редут и днес е изпробвах с рецепта на Raya за бял хляб и ето резултата: http://calgonit.snimka.bg/cooking/hlebopekarna.460981 . От утре започвам експерименти и с други рецепти. Благодаря за рецептата!

# 489
Здравейте! Вчера си получих хлебопекарната от Ла Редут и днес е изпробвах с рецепта на Raya за бял хляб и ето резултата: http://calgonit.snimka.bg/cooking/hlebopekarna.460981 . От утре започвам експерименти и с други рецепти. Благодаря за рецептата!
Ама нали не искаха да пращат от Ларедут електроуреди Shocked

# 490
Така като ти гледам пекарната ми прилича на моята Елта ,ако е такава и имаш нужда от книжка или рецептите от нея
мога да ти ги напиша

# 491
Денис 1906 - не е ли ЕТА машината ти,защото по снимката на Ива 51 аз си разпознах мойта ЕТА SIESTA. newsm78
Ако е така ще те притесня за рецепти,защото нямам книжка на български,а първия ми хляб е от вчера.Съвсем новак съм.

# 492
Машината е тази http://www.laredoute.fr/vente-machine-a-pain-1125-kg-(xbm-538).a … &numberpage=1 . И аз четох, че не пращат електроуреди, но и други има където са я получили. Поръчах я от нов акаунт с код за БД и подарък. Подаръка идва на поща, а машината на митница-8.610 кг. Нямам книжка, снощи по нощите се рових във френските форуми и намерих някакви рецепти точно за нея, ще ги пробвам и тях . Денис 1906, ще съм ти благодарна, ако ми дадеш рецепти.

# 493
 Здравейте,мили мами!  Hug
Рядко пиша,но редовно ви чета.Наистина сътворявате страхотни вкусотийки.
На свои ред и аз имам въпрос - тези дни правих козунак на моята Мулинекс,но не успях да се справя с оплитането му.Та искам да попитам как точно сплитате козунака,за да стане толкова хубав?Казанчето ли се вади след края на втасването или как?   newsm78
Предварително ви благодаря за отделеното време!    bouquet

# 494
  • София
Здравейте,мили мами!  Hug
Рядко пиша,но редовно ви чета.Наистина сътворявате страхотни вкусотийки.
На свои ред и аз имам въпрос - тези дни правих козунак на моята Мулинекс,но не успях да се справя с оплитането му.Та искам да попитам как точно сплитате козунака,за да стане толкова хубав?Казанчето ли се вади след края на втасването или как?   newsm78
Предварително ви благодаря за отделеното време!    bouquet

Изваждаш си тестото след първото втасване, оплиташ го и го връщаш обратно в казанчето за второто втасване и изпичане. Ама ако ме питаш дали има такива програми дето го позволяват това - ще ти отговоря, че аз не познавам такава.

Досега козунак по готова програма не съм правил.

Общи условия

Активация на акаунт