Машина за хляб-23 част

• 51 931
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
Днес реших да направя кейк, но на своя глава вместо 6с.л. захар сложих 10, за да стане по-сладко и освен това реших да сложа и малко Какао. Въпросами е може ли от тези две неща да не стане тестото - изглежда като превтасало.... и мн ме е яд... нещо неможем да се разберем с моята хлебопекарна..?
Моля някои да ми каже дали слага повече от някои съставки и дали е имал такъв проблем?

# 616
Днес реших да направя кейк, но на своя глава вместо 6с.л. захар сложих 10, за да стане по-сладко и освен това реших да сложа и малко Какао. Въпросами е може ли от тези две неща да не стане тестото - изглежда като превтасало.... и мн ме е яд... нещо неможем да се разберем с моята хлебопекарна..?
Моля някои да ми каже дали слага повече от някои съставки и дали е имал такъв проблем?
Хайде пак съм аз на смяна, Joy моето мнение е, че до като не се почувстваш сигурна в печенето не експерементирай. Naughty
След време ще започнеш да усещаш къде и какво можеш да добавиш повече или да съкратиш.
Първо с печката трябва да станете първи дружки.

# 617
  • София

Кейк да превтаса нямам представа какво е, защото набухвателя му е от друг тип на действие. Ако е някаква рецепта на кейк с мая сигурно и това е възможно.

Ето ви една рецепта за кейк, който аз съм приготвял без никакви проблеми, а пък и там има много сполучлива снимка какво представлява готовия продукт.

# 618
  • Някъде в Европа...
Хиляди благодарности на г-жа Стихийно бедствие и дядо хаджия   bouquet

Ето ги нашите как са:
1. pane bianco -  бял хляб; смесен хляб (така е дадено в обяснението)
2. francese -
3.integrale -
4. veloce
5. pane dolce
 6. ultraveloce 1 - програма за френски хляб
7. ultraveloce 2 - програма за френски хляб
8. impasto - хляб за пица
9. marmellata - мармалад
10. dolci - кекс
11. sandwich - хляб за сандвичи  Rolling Eyes
 12. cottura

Така са дадени програмите и превода срещу тях....за някой изобщо няма превод и рецепти  #Cussing out

Сега отивам да съблюдавам и нагласям някак си съвпадения... Rolling Eyes

# 619
Резултата от второто пускане на хлебопекарната- един хляб и един кекс

# 620
  • Разград
RAIP,може и да греша,но си мисля така

1.Основна
2.за френски хляб
3.На тази програма виж времетраенето,прилича ми на хляб със семена(с добавки),с други видове брашна
4.Бърз хляб
5.Сладък хляб
6.Ултра бърза 1
7.Ултра бърза 2,разликата в двете програми може би е грамажа на хляба(мисля нещо такова писа по-напред)
8.----
9.------
10.----------
11.------------
12.Само печене

В моята книжка има превод на много езици,та има и на италиански.Дано съм ти била полезна,само за 4,6,7 не съм сигурна дали е точно така.

Последна редакция: нд, 10 яну 2010, 17:19 от max-mama

# 621
Да си покажа днешният опит за питка-цвете Laughing. Не много успешен, ноооо....доволна съм общо взето. Този път изчаках цялата програма месене + втасване. Контейнерчето ми се изпълни почти догоре.

Снимки.

# 622
Много хубава питка.Поздравления!

# 623
  • София
RAIP,може и да греша,но си мисля така

1.Основна
2.за френски хляб
3.На тази програма виж времетраенето,прилича ми на хляб със семена(с добавки),с други видове брашна
4.Бърз хляб
5.Сладък хляб
6.Ултра бърза 1
7.Ултра бърза 2,разликата в двете програми може би е грамажа на хляба(мисля нещо такова писа по-напред)
8.----
9.------
10.----------
11.------------
12.Това да не би да е само печене?

Значи бай гугъл преводача от италиански ги преведе по следния начин програмите:

1. бял хляб
2. Френски
3. Пълен
4. бърз
5. сладък хляб
6. Ултра 1
7. Ултра 2
8. тесто
9. конфитюр
10. сладък
11. сандвич
12. готвене

И аз съм сигурен, че последната е само за печене, ама защо пък не виждам програма само за месене например и такава за месене и втасване. Вероятно тая осма програма е само за месене, но точно каква не мога да преценя.

# 624
Здравейте момичета, макар да не се включвам често не ви изпускам от очи, за пръв път меся тесто за питка в машината и мисля, че стана добре, доволна съм ето и снимки

Уау, polin_a , поздравления за питката-чудесна е   bouquet

# 625
  • Разград
дядо хаджия,трябва да се види времетраенето на програма 8 и ще стане ясно,но ми се струва,че е месене+втасване.Последната е печене със сигурност.
Полин,браво,чудесна изглежда. Peace  bouquet Само един съвет,следващият път направи тестото малко по-твърдо,че да се открояват отделните пластовете. Hug Идеално си се справила с оформлението.Трудно ли е?И аз мисля да опитам.
Стар,много добре даже изглежда,браво.  bouquet

# 626
  • Някъде в Европа...
Благодаря на всички, че се занимавате с мойте проблеми...
Горе долу ще успея да се ориентирам в програмите, лошото е, че в упътването въобще няма рецепти за 4-5 от тях  Close, а на останалите грамажите са някакъв абсурд... (например за програми "ултра 1" и "ултра 2" са дадени да се използват абсолютно едни и същи грамажи и само машината да се нагласи или на 600 или 900 гр Shocked. Аз не мога да си го обясня... как така при еднакво количество брашно, вода и мая, един път ще стане 600, един път 900 гр хляб, при това за еднакво време.... Rolling Eyes)

Мислех си, че като разбера поне програмите коя за какво е, ще мога да използвам дадените тук рецепти, но явно и това няма да стане, защото няма да знам грамажите на продуктите точно за моята машина Confused

Както и да е...Споделих си мъката...
Още веднъж, благодаря ви от сърце, момичета!   bouquet

# 627
  • Разград
RAIP,ти да не си мислиш,че ние ползваме всичките програми.Аз,основно,ползвам *Месене+втасване*,за френски хляб и бързата.Това е.Важно е да знаеш капацитета на контейнерчето,за какво количество хляб е,моята е за хляб до 1 кг.Това е достатъчно и адаптираш рецептите за твоята машинка.Няма сложно,не се притеснявай,ние ще помагаме.

# 628
polin_ Питката ти  е стахотна.Браво на вас правите страхти неща.Аз смятам скоро да сепробвам с един кекс

# 629
gretacvetina, *Star*,max-mama, благодаря ви Hug!
*Star*, и твоята питка е страхотна, поздравления Peace!
max-mama, приемам съвета Peace. И аз го установих това. Между другото при замесването не ми глътна цялото количество брашно от рецептата /700г/, което ме учуди. Въпреки това добавих още малко, а също и после при премесването, но пак искаше. Не посмях, но трябваше. Както и да е. Оформлението е много лесно. Опитай Peace. Голямо предизвикателство беше за мен Laughing.

denis1906, благодаря ти Hug! Имам доста да гоня оригинала обаче Wink.

Общи условия

Активация на акаунт