Машина за хляб-23 част

• 51 916
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
  • Стара Загора
Момичета, взех да се чудя след като занесох машината в магазина за ремонт, аз ли съм малоумна. Не съм я програмирала правилно и затова видите ли не работела. Колежката й предния ден изтрила зададените програми после я включила и машината си работела. Как ги е изтрила, къде е видяла какви грешни програми съм задавала не стана ясно.
Казвам й два пъти врътна и спря, дори и да съм сбъркала програмата ако я спра и задам отново, трябва да почне да си бърка, а не да врътне два пъти и да спре.
Кажете ми вие какво правите, ако сте сбъркали програмата, вместо основна сте пуснали за кекс и сте се усетили след 1 мин примерно.

# 661
Натискам бутона старт-стоп, програмата спира и задавам новата. По принцип така трябва, не ми се е случвало да избера грешна програма.

Алиска, Hug!

# 662
Здравейте на всички Hug   От 10  дни имам хлебопекарна Мулинекс  5000. Досега почти никога не съм месил теста и някои работи са ми неясни. Уча се от всички Вас във форума  bowuu    newsm10    bouquet   Досега съм правил единствено  белият обикновен хляб от книжката с рецепти на Мулинекс и днес направих козунака на Pina. Ето резултатите: 

Имам едно въпросче -за количеството на маята : когато правя обикновен хляб на програма 3:15 ч. по книжка ,там пише ,че трябва да прибавя 1,5 ч.л суха мая за 500 гр. брашно,което е около 4 гр.
Тук във форума съм чел рецепти за бял хляб ,пак на продължителната програма ,където маята е  2 ч.л. (5гр.)   ,както и рецепти с  цяло пакетче от 7 гр.   Аз лично използвам турската  мая на Вили и слагам 5 гр. Въпроса ми е : ще има ли някаква разлика в качеството на хляба ,ако сложа примерно 4 или 7 гр. вместо 5 гр. мая  ?   newsm78

# 663
  • Разград
Момичета, взех да се чудя след като занесох машината в магазина за ремонт, аз ли съм малоумна. Не съм я програмирала правилно и затова видите ли не работела. Колежката й предния ден изтрила зададените програми после я включила и машината си работела. Как ги е изтрила, къде е видяла какви грешни програми съм задавала не стана ясно.
Казвам й два пъти врътна и спря, дори и да съм сбъркала програмата ако я спра и задам отново, трябва да почне да си бърка, а не да врътне два пъти и да спре.
Кажете ми вие какво правите, ако сте сбъркали програмата, вместо основна сте пуснали за кекс и сте се усетили след 1 мин примерно.

Натискам продължително бутона *Старт* и избраната програмата спира,след което настройвам желаната.

# 664
max-mama,мерси за идеята  bouquet,и аз съм фен на пекарската хартия,баница например винаги правя с хартия,кексове и т.н.За питката се чудех да слагам ли,въртях листа насам натам,обаче по краищата ставаше намачкано,понеже е твърдичка.Трябваше да изрежа само за дъното,но пък точно там изобщо не ми беше залепнала.Беше залепнала отстрани,където се е стекло от жълтъка,минах отстрани с един нож и се отлепи.Иначе намазах обилно тавичката с олио,но не съм ръсила брашно.Може да си направя от онази кашичка на Марабу,друг вариант е да сложа един кръг хартия на дъното и една лента по стените,но пък няма да виждам кога се е изпекла отстрани,а това за мен беше много важно за ориентир.Че и без това я пекох 50 мин.Бях я нагласила на 170-180 гр.,но отстрани и отдолу не се запичаше,добре че направих консултация с една приятелка и увеличих на 200 гр. Тогава вече стана.
Ти как процедираш,когато печеш в йена?
Сега остава да се пробвам и на последното стъпало-козунак.

# 665
Не мога да се въздържа, и да не се похваля  Blush от днес съм вече притежател на машина за хляб ... стискайте палци, да направя успешено хлебче днес, още повече, че и повод и гости ще имам ...  Crazy

# 666
  • Разград
PURE ELIXIR ,аз слагам хартията и я нагъвам по стените,натискам хубаво ръбчетата и става работата.След изпичането на питката,заедно с хартията я изваждам от тавата да се охлади върху решетка.
Schmetterling,честита машинка,стискам палците.

# 667
Честита машинка! Да си я ползваш без проблеми. За първото хлебче може да се придържаш към рецепта от книжката за да ти е гарантиран успеха.

# 668
Не мога да се въздържа, и да не се похваля  Blush от днес съм вече притежател на машина за хляб ... стискайте палци, да направя успешено хлебче днес, още повече, че и повод и гости ще имам ...  Crazy
Айде,стискаме,честито и успех! Peace

max-mama,ще пробвам така сл. път. Peace

# 669
  • Пловдив
PURE ELIXIR, честита машина! Със здраве да си я ползваш!
Момичета правили ли сте лютеница с машините? Имам замразени чушки и патладжан и се чудя дали да не се пробвам. Бихте ли ми дали рецепта.   bouquet

# 670
А,мерси,мерси,ползвам я за сега успешно,благодарение на вашите препоръки и идеи! Hug
Дано само не ми създава проблеми като на други момичета,че доста се изкупи от този модел,но и доста проплакаха Tired.

# 671
  • Пловдив
Честитките трябваше да са към Schmetterling  Embarassed PURE ELIXIR извинявай, искрено ти желая успешни печива и на теб   bouquet

# 672
Момичета правили ли сте лютеница с машините? Имам замразени чушки и патладжан и се чудя дали да не се пробвам. Бихте ли ми дали рецепта.   bouquet
Аз не, една приятелка прави и беше много доволна, каза че много вкусна станала и много лесно.

# 673
Правих питките на Pety

Промених състава на брашното и добавих счукано ленено семе - еми страшна вкуснотия! smile3521 newsm68
Утре ще опитам питката слънчоглед, дано да стане! Като гледам какви хубости показвате...

# 674
Честитките трябваше да са към Schmetterling  Embarassed PURE ELIXIR извинявай, искрено ти желая успешни печива и на теб   bouquet
Wink
petu6ka63 ,много апетитни питки,като селски погачки Peace.Тази кухина, ако я напълниш със сиренце и масло,ммммммммм......

Общи условия

Активация на акаунт