Май-чета и Май-ки

• 28 838
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
преди 3 седмици извадих тава от фурната с гола ръка. това от много мозък - да не помислите, че съм батман  Mr. Green та цялата ми длан + 4 пръста бяха на мехури. дефламолът оправи пулсирането за 2-3 часа, а след 2 дни нямах болка. така че аз залагам на дефламол  Peace

януш
- по план козунаците са за вторник, така че има време  Peace
днес са медените кошнички, пълни с яйчица (вече опечени) + цветните амонячни сладки; 
утре ще рисуваме въпросните сладки с децата - и без това ще вали по прогнози и ни трябват тихи домашни игри.
в понеделник ще правя някакви сладки на клечка - харесаха ми картинките;
във вторник - козунаците, в сряда фунийки с крем, а в четвъртък ще разнасяме стоката из роднините по страната.
ама и страхотен план имам, а  Mr. Green

# 601
аууу,как обичам фунийки с крем,ам ам ам.

# 602
Майче, да вземеш да отвориш една сладкарница  Laughing.
Имам такива планове (но майка ми е сладкаря-майстор) и се опъва, не иска  Mr. Green.

# 603
мислех си го, ама за русе, че там не съм намирала подобни 'бутикови' сладки, които се харчат покрай всякаква порода деца. обаче не мога да разчитам на непрекъсната мотивация и желание за работа - аз си чакам музата, а то само с муза бизнес не се прави  Peace

честит празник на всички цветя и дървета, и особено на лори-те - тази година те са моята изненада - до тоя момент не знаех, че 'лора' идва от laureate, което било лавров венец. да са здрави и красиви като имената си  Hug

# 604
Честит имен ден на именниците!

Рецепта за козунак:

7 яйца
1 кг. брашно
250 гр. захар
250 мил. прясно мляко
125 гр. масло
100 гр. мас
1 мая
1 лимонова кора
1 ванилия

1. Маята се разбърква с половината леко затоплено прясно мляко+1 с.л. захр+ 2 с.л. брашно
2. Разбийте яйцата и захарта. Прибавяте половината мазнина(разтопена и разбъркана)+ останалото прясно мляко+ лимоновата кора+ бухналата мая
3. в 2, 3 пъти пресятото брашно направете кладенче, изсипете сместта и замесете тесто.
4. Месете го с ръце, намазнени с мазнина. Намажете тестото с мазнина и го поставете в по-голям найлонов плик. Когато увеличи двойно обема си, го разделете на три части.
5. Разточете ги с дебелина 1 пръст, поръсете със стафиди, сложете плънка и увийте на руло. Преди да сложете козунака във фурната го намажете с 1 жълтък, размит с 1 с.л. олио. Поръсете със захар и украсете с орехи.

Плънка:1 к. ч. пр. мляко
1 к.ч.  орехи
2 с. л. захар
2 с.л. какао
2 с.л. ром
50 гр. стафиди
1 жълтък

Тънкостите( според мен)- 1. Брашното да е пресято поне 2,3 пъти, за да се напои с кослород 2. Блъскане или незнам как точно се казва в масата поне 40 пъти. Иначе ако се меси на мсата само с брашно,поема много брашно и тестото става твърдо,а  така не се налага брашно и става меко и пухкоаво тесто. 3. Да стои в топла стая, за да удвои или утрои обема си.

# 605
Ето ни и нас!!!!!! Hug
Както,Майчето е писала,приключихме 2 курс,ХТ успешно
Да наистина има моменти на МУЗа,че от време на време се губи,желание за всичко
Накратко,та Ви е споделила,че на моменти изпитвам носталгия,към това което обичам да правя,а то еточно това,че не виждам вече светлина в тунела
Работила съм повече от 10год в сферата на туризма,за мен е призвание да рекламирам и предлагам,уют на хората
Това ме кара да си мисля,че от момента,когато Йони се разболя,аз трябва да съм до нея,а моето хоби си иска присъствие,та това ме накара да се чувствам безполезна,звънят ми хора от различни градове и аз  Blush

Но това е период,който ще го преодолея,по скоро ще мисля друго,това е което ме мъчеше

Рени,как е ръката ти,аз бих ти препоръчала ЙОда септ,много помага!! Peace

И преди Великден,сме в нас,така че съм се наточила да се вих-ря в кухнята!!!
На всички им пожелавам много здраве,по малко,грижи,по вече безгрижие и здрави деца!!!!!!!!!!! Hug  bouquet

# 606
  • България
Птичка, как можеш да се мислиш за безполезна като в монета ти си най-полезния човек на света за Йони  Hug Hug Hug
 как се чувства тя след 2-та ХТ?
А иначе аз си изгорих крака , но това е бял кахър Simple Smile Вече е на мехури , но почти не боли, явно маста с кафе си свърши добре работата  Wink

# 607
върнах се - бях в Хелзинки, Куопио (Финландия), отскочих с ферибота и до Талин (Естония). Работа и удоволствие в едно. Там си е още истинска зима и от ботушите, тук скочихме в сандалите. Народа се беше натъжил за мен, аз също. Всичко вече си е в режим, Калоян си е в къщи защото от време на време кашля. Давам му ряпа и след празниците мисля да го  пускам на ясла. Тази година за първи път сме решили да си спестим роднинските посещения по Великден и днес ще си платим пакета за Пампорово. Дано не ни мине котка път, че всичко в последния момент.  Най-вероятно ще има обидени, ама ...така решихме. Лора е на лагер, и ние също решихме да сме близко да я видим на Великден, така че ще сме само с малкия.

Птичка  Hug, нин - успех с продажбата, майче - кулинарни успехи, рени -  Hug да минава бързо

# 608
Ние пък май ще си останем вкъщи, като никога, днес дори закупих един голяяяям козунак, е нямам ентусиазъм да меся просто.

Вчера взехме заветните изследвания за алергията на Миличка- оказа се алергична от два вида дом.прах, плесени, куче, котка, соя, краве мляко, яйчен белтък и моркови. Почваме три месечен курс на лечение пък да видим резултата какъв ще е. Днес дори написах графика, че то не едно.....Само, че като се замисля, че вече всичко е соя, малко не ми е ясно с какво ще си храня детенце. Но ще се оправим някак.

# 609
  • България
mamamilla  Това за алергията към кучето обаче е ужасно!!! Какво ще правите по въпроса?
Хай добре завърнала се  - очакваме и снимков материал.....
Нин успех в продажбите и от мен!

# 610
Аз съм доста притеснена днес. Хемоглобина на Габи продължава да пада- от 101, 91( преди 2 седмицаи ) и днес 82.  Педито и хомеопатката казват, че по някакъв начин организма и не усвоява желязото от храните( не давах още железен препарат). Гледах да го набави от жълтък, месо, спанак...но няма ефект. Сега за 10 дни ще е на хомеопатично, ако и тогава няма покачване, ще давам малтофер. Никита пък се обрина от шоколад( но тя беше прекалила много с него). Това от нас- нищо интересно и весело.
Мамамила- успех и с вашия курс на лечение. Лошо нещо са алергиите.

# 611
В интерес на истината няма какво да правим, освен да се чисти до полуда. Кой би взел 10 годишен сакат питбул?!?!? Joy

# 612
  • Пловдив
Здравейте ,много рядко пиша и ви чета ,но имах малко тревоги -нали ви бях писала че може да съм бременна,да бременна съм вече в 8 г.с. но чак днес доктора видя сърдечна дейност и аз още не мога да се успокоя,миналата седмица ходих при друг гинеколог и тя ми каза че може да е кухо яйце и д апочакаме още,днес си ходих при моя и така.Още си ми е притеснено ,да мине още 10-ина дена и пак ще видим,а имах и зацапване 4,5 дена почнах дуфастон вече 12 дена го пия.
И за капак на всичко вчера видях една подутина в слабините на малкия над левия тестис и се притесних,наесен нали го оперираха от ингвинална херния дясна,а сега това е от ляво,изпитвам истински ужас като си помисля че може пак да се наложи да изживеем това толкова неприятно и за мен и за малкия преживяване-още си спомням как плачеше като ми го взеха за операцията.ще почакам няколко дена и ако не изчезне ще го водя на преглед,
възможно ли е се чудя да се е ударил и да се е подуло,той постоянно се чекне,натиска се тук и там,иначе казва че не го боли.
Това с алергията е много неприятно-пожелавам успех  Hug
Qnush изпуснала съм но по каква причина изследвахте хемоглобина,какви симптоми ?
птичка  Hug и от мен-ние родителите трябва да сме силни  заради децата,колкото и тежко да е

# 613
сигурно са и онези профилактичните Rolling Eyes

вавка, стискам палци!

мамамила, това чистене за праха - да, но за кучето - тр да е в друга стая, не там, където спи, и много малко, даже изобщо, да не се навира в него Rolling Eyes аз имам алегия към кучета и така бях, кофти е, щото дори и в друга стая хвърчат косми Rolling Eyes ако имате къща newsm78

# 614
вавка - стискам палци всичко да е ОК.
утре ще боядисваме яйца и ще е весело, поне така се надявам.

Общи условия

Активация на акаунт