Май-чета и Май-ки

• 28 737
  • 751
  •   1
Отговори
# 735
Честит рожденник на патерица на Майчето  bouquet и отново благодаря за виртуалната разходка Grinning
Честито на новата бременлийка Hug

Мила пък не е приета на градина Sad, то верно, че две години ще съм вкъщи и няма да ми е проблем да си я гледам, но е хубаво да се събира и с други деца. Вкъщи с бебока едва ли ще успея да я занимавам разнообразно и поучително. Тате още е без работа и сме с една точка по-малко......

# 736
  • България
То хубаво Коко е приет наградина, но снощи ми сервираха, а тази сутрин потвърдиха, че детето от първи юни е аут от детската ясла  #2gunfire Попитах дали има смисъл да моля директорката да го оставят поне юни в яслата - отговорът беше категоричен "НЕ". Той и още две деца, който били родени в първата полвина на годината трябва да се отпишат веднага, а аза знам в неговата група още няколко деца, родени съответно две през януари и едно през март месец, които не бяха цитирана за "изгонване".
Та така ще трябва да се лиша от детето си за почти четири месеца - тъй като единстевният ми шанс е да го командировам в Силистра - т. е. отново да изживея ужаса от миналато лято.... Вчера една майка, която вече си е подала документи в детксата градина са и казали, че началото на учебната година ще започне от 01. октомври....
Търся вариант за отглеждане на детето поне през юни и юли в Сф... В частна детска ясла няма да го вземват да един два месеца... Тревожна съм... исках да споделя

# 737
Защо да не го вземат за 1-2 месеца? Според мен не би трябвало да има проблем. Други варианти са жена да го гледа или пък някоя лятна занималня(те поне са много).
На мен майка ми предлагаше да запиша Ники от септември да ходи в Ловеч на градина, защото тук не е приет, ама не мога да се подложа на това. Ако трябва само за градината му ще работя.

# 738
Сега си отговарям защо снощи са разпитвали настойчиво за градината, дали е приета Мила, дори са проверили коя подред при чакащите е. Няма да се учудя и на нас да ни го сервират.  #Cussing out
А за градината в Ловеч, ще е добре за детето, но не и за майка му и баща му- и аз не бих се подложила на подобно нещо. Бих предпочела таткото да не работи още малко докато аз изляза в майчинство, но да си е при нас.

# 739
  • България
ами някой ако има кординати на детски занимални за през лятото, моля да свирка - само че нали се сещате, че нашите мишоци са още бебета - и там все някой трабва да си ги допохрани, да ги приспи на обяд и все такива работи, които в детската ясла или градини ги правят лелките. Чувала съм за такива занимални, но за по - големи дечица. Та някой ако чуе нещо, моля да сподели, пък и за цена горе - долу.
 Hug

# 740
  • Перник
Ох, с тия градини...гадна работа...  #Cussing out
Ние пък още не сме решили къде ще пускаме Калоян - в нашия квартал, в този на родителите ми, или посредата  Crazy

Между другото, тази година ще правим ли общ рожден ден?

# 741
аз съм ЗА общи рожден ден, идеи? пак клубчета или на открито? времето е страхотно

# 742
supermama, Лора ходи в лятната джунгла на Оксиния като беше на 3,5г. за 1 месец. Но на вас ви е далеко май.
Иначе намерих и тези:
http://www.moetogardze.com/summer_school.htm
http://www.maxinfo.bg/bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%B8%D0%BB/%D … %D1%82%D0%B0.html
http://www.samotaka.com/ad/view/493312
Сигурна съм, че има и много други варианти.
SvetlaK , ти се радвай, че имаш избор! Аз бих се поинтересувала от госпожите дето ще гледат децата и ще избирам според тях...

# 743
  • Перник
SvetlaK , ти се радвай, че имаш избор! Аз бих се поинтересувала от госпожите дето ще гледат децата и ще избирам според тях...

Да, и аз се интересувам от тях. За кварталната градина отзивите са крайни - има много доволни и крайно недоволни  Confused

Хай, аз предпочитам да направим общия рожден ден в клубче - може да ни излезе малко по-скъпо, но ще е по-лесно, отколкото някъде на открито.  Peace

# 744
  Много неприятно това с градините.Тук няма такова нещо.Всяка градина си има определен период в който затваря лятото ,но друга градина поема децата.А и да започва на 1 октомври Shocked това е направо нереално според мен.Супермама дано намерите вариант Коко да си е при вас.

# 745
  • България
KSI много благодаря, наистина това в Младост не ме устройва - трябва набързичко сутрин да пообиколя цяла софия - ще помисля за тази зад Музикалната академия- ама веднага чух негативни отзиви за нея от една колежка - каза че било приземен етаж от къща, естествено без двор и на обяд децата не спяли .... Thinking
Хайде РД-то да е в края на май или съвсем в началото на юни, поради факта, че Кокито може и да го командираваме на Сс...

# 746
100 имаш квартални клубчета, в които гледат деца с преспиване, а ако е за цял ден е и по-евтино Peace пусни в нета търсачка, във форума тъсачка или тема, може и жена да си вземете Hug

аз съм за рд, но нз къде Crazy

честито на приетите ясленчета, т.е. дг-чета... особено на джули, както беше супер невярваща Grinning

аз съм на нова работа, не точно идеята ми, но съм доволна пупу Flutter

мира одз-то ще почива цялото август, заради кухнята... незнам какво ще се прави, но може и да ощастливя бабата за седмица... все пак вече ще са на по 3 годинки живот и здраве, мжое да им е време вече да поседят без нас при баби и т.н. newsm78

# 747
  • Пловдив
Майчета искам да ви питам на 3 годишна възраст дечицата ви колко пъти седмично ходят по голяма нужда?
Ради определено не ходи редовно ,през два,три я понякога и 4 дни.не го боли корема,просто когато му се доаака казва,сваляме гащите и се изаква,без оплаквания.Но изпражненията му са все големи и доста дебели,с извинение за обясненията,но се чудя доколко са нормални?почнах едно хомеопатично сега да видим дали ще зачестят акитата.

# 748
преди лекарства пробвай с храни/напитки, напр. сутрин на гладно топла вода или сок, после плод или пюре сини сливи/круши, овесени ядки давай Peace

чувала съм, че е нормално да се ходи всеки ден Peace

# 749
  • Пловдив
ами много е трудно да му давам каквото аз искам,защото той вече има такива претенции за всичко.
спорим какво да облече,какво да обуе,като някоя мома е.
а пък за храна и напитки още по-трудно -има си предпочитания и там не мога да се наложа.Плодове не иска да яде,много трудо успявам да му дам.Обича филийки снещо намазани,маджите и тях не винаги ги яде,за супи да не говорим-не иска.

Общи условия

Активация на акаунт