ПЛЕВЕН - 126

• 25 324
  • 754
  •   1
Отговори
# 345
И аз големи драми правех с тези биби. В множествено число, защото и той си имаше 3-4, пазеше си ги като очите, спеше с поне 3 от тях - една в устата, една под възглавницата и една в ръката. Ефект не постигнах - то беше баба Меца иска да ги вземе за малките мечета, то за едно бебенце, което си няма биби...какво ли не и не ставаше. Един ден, след като обаче се роди Калин, ми каза "Отвори ми терасата да си изхвърля бибите, защото вече съм голям"  Shocked Отворих и наистина ги изхвърли. Най-смешното е, че след половин час поглеждам през терасата и ги няма  Laughing
Така, че Митко мнооого късно се раздели с тях, вече беше направил 3 години.
В новия брой на "Моето бебе" има статия точно за бибите и кога да ги махнем. Интересно ми стана, че пише, че срока е между 2-3 и 4-ри години. Доста широки граници. А и никъде не се спомена за вреда от изкривяване на зъби, а по-скоро за говорни проблеми и такива с общуването, в смисъл, че като им е "запушена" устата не се впускат да приказват. И на няколко пъти се споменава, че има вероятност ако детето не е готово да се откаже от бибата, да си засмуче пръста, което вече си е проблем - изкривява се захапката, деформира се палеца.
Така, че вече съм по-спокойна за Калин. Когато тогава, няма да го насилвам.На морето съм ги виждала и къде-къде по-големи германчета с биби в устата  Laughing

Мира, тази сутрин гледах интервю с редакторката на сп. "9 месеца". Тя каза, че днес в 11.00ч. със жребий ще бъде определено бебе 2010 из между 3 момиченца - Василена от Плевен, едно от Велинград и още едно, забравих от къде. Каза също, че бебето на 14 годишната майка няма да участва, защото се избирало бебе 2010 , а не майка на 2010-та  Laughing
Така, че стискам палци на Василена.
А, и нямало вече да има орисник, както досега, а Приказник. Той щял да се появи в живота на детето когато то навърши една годинка.

90 дневната ще я почвам, решила съм, но кога точно не знам  Laughing Трябва да си направя план на дните и да видя дали водният ми ден, няма да се падне през уикенда, който планираме да сме на разходка из София. Няма да ми се получи просто - да излезем вечерта и аз да жуля една гола вода  Naughty

Косе, и Митко е така, със умъртвен преден зъб. От падане е неговото. По-сив е от другите, но съвсем незначително засега. Само аз си го забелязвам и то на силна дневна светлина. За д-р Попова - и аз ще си запиша координатите й. Заинтригува ме, Бранимира  Grinning

Разписах се подобаващо, като за "Добро утро"  Mr. Green

# 346
 bowuu  Добро утро Simple Smile
Най-накрая видях форум.
Нямам нищо за отбелязване, освен,че се мъча да свикна Свилен с бибата (после ще съжалявам, сигурно), но това висене на мен непрекъснато ми идва в повечко Crazy
А,да ви показвам снимки на сурвакарите, да не остана назад и аз Laughing

# 347
Ева,няма акво да й обяснява доктора на Хриси-тя е много малка,но пък беше много внимателен,тя не гъкна,не плака,разхождаше се из кабинета,а той накрая й подари 2 коледни играчки,че нямал други изненади Laughing Mr. GreenНо на фона на първия преглед при друга лекарка,този беше като на гости на стар познат Peace.Да обадих му се сутринта и той ни записа за следобяд Peace
Вчера нали кръцнах едната биба-ау,голям рев и чудене що не може да я смуче,аз й обяснявам,че я е изяла,че е голяма,ще я дадем на бебе Мико/имаме комшийче над нас на няколко дни/ ама не вдява-продъни ни ушите и легна с друга да спи.Днес ще съм по-твърда и няма да давам биба през деня,мисля да я оставя и пробно да спи без нея,щото знам какво е гадно да имаш криви зъби Mr. Green

# 348
Музе, зора  с махането на бибата е 3-4 дни, поне с Божидар беше така, но след това започна да яде нощем,за да муцка нещо. Та така до 3 години, а бибата я махнах на година и половина. Зъбите са му перфектни, нито криви, здрави са.

По коя рецепта правихте капамата?Аз съм се спряла на тази, утре ще я правя.

А кога се очаква поръчката от Адамс?Като редутските ли е - около 2седм? Нади, пари имам да ти давам  Money
Грета,как мина 1 работен ден?

Дикси,аз а това,дето ти пише на публикациите таман да те питам вчера и ми изчезна форума SunglassesИ какво се оказа?

# 349
Дикси, в темата за 90 дневната съветват да не се кара воден ден, защото после се зацикля със свалянето, препоръчват втори плодов.
Сега като видях сладките сурвакари на Атракция, се сетих, че забравих да кажа колко ме кефи твоят картечар-сурвакар Heart Eyes

Аз заради смучене на пръстите дадох биба може би към 6-7 месец, защото съм виждала изкривени и изтънели смучени пръсти на 12 годишно дете. При нас обаче зъбите са изкочили напред, не знам дали е наследствено, но като се замисля, то вече свършен факт независмо от причината и явно ще се носят скоби.
Аз му говоря, 4е е голям, че е грозна и мръсна биберона(забранено ми е да плаша с баба Меца Simple Smile) ама ми хвърля един поглед, ти сигурна ли си и ги отнася далече от мен Laughing

Айде късмет на Василена, има още шанс.

# 350
Атракция, и аз не съм разбрала още защо така ми пише.
Дивиана, кажи поне ти, знаеш ли? Не ми е проблем, разбира се, чисто любопитство  Wink

Косе, не се коси толкова, де. Ей го 3 годишният бивш потребител на биба - добре са си му зъбите, не са криви  Laughing
http://diksi.multiply.com/photos/hi-res/73/20?xurl=http%3A%2F%2F … 2F73%23photo%3D20
Снимката е от онзи ден, и сивият зъб не се вижда даже  Wink

# 351
  • София
Това и преди съм го виждала на публикациите,май като достигнат някакъв брой известно време пише така,после пак си показва колко са публикациите
.

# 352
Привет ви диетички,
и биберонни специалистки! Laughing
Да ви питам нещо различно - вие на каква дата си получавате майчинството? И знаете ли с какъв срок на забавяне на месеци назад? Щото аз винаги съм имала по карта около 2-3ти от началото на всеки месец пари, а този открих една четвърта част от сумата само и съм объркана. Опитвам да се свържа с НОИ да разбера защо, но нямам успех. Също така в месеците на изравняването между първата и втората година сумата на части ли ви е дошла? И е такива подробности.

# 353
Добър ден и от мен  Hug
Бранимира,ще взема иаз да заведа моите да ги види тази докторка. Засега нямаме оплаквания,но с тия сладки по КОледа и Нова година направо полудях. Тъкмо ги бях отучила малко и сега пак Sad Ще им се налага пак диета  Laughing
А за тези 90 ,100 и не знам си колко дни диета под час и по вид хранене според мен са си само мъчение. Най-правилното и здравословно отслабване за мен е смяна на режима на хранене. Пробвала съм го и върху мен,видяла съм и как майка ми - на 50 г.,отслабна около 20 кг. Също и баща ми,но той не беше толкова пълен.Това го казвам,за да не ме обвините,че аз съм си слаба и затова така говоря.Но между другото на морето като работех в един ресторант бях качила 20 кг  Shocked
Ако някой изобщо ми иска съвета най-добре е да се ограничи хляба и сладкото,както прави Валенцето,също кашкавал,сирене ,сутрин да се хапва мюсли с овесени трици,нашите бяха много доволни от ябълковия пектин. Хляб по 1-2 филийки истински черен,бяло месо и риба, по-малко алкохол ако пиете.Вечер след 6-8 ч.  нищо и най-добре само салати.Изобщо общоизвестни неща. Плодовият ден за мен си е хубав и за слаби хора,но от години не съм го правила Sad Преди всяка седмица бях в неделя на ябълки . Добре се чувства човек след това.
Едната ми колежка сега са й назначили от диетолог диета,защото е пълничка доста,а е на 18 г. и включва горе долу същите неща,почти от всичко яде по малко и за 1 м. свали 4 кг.,но сега като гледам се поотпуска и ще развали работата.Това е,че това е диета за цял живот Sad
Спирам с лекциите Simple Smile
Номадка,аз не мога да ти помогна  Rolling Eyes
И нещо за нашите изпитани готвачки и сладкарки
http://mandja.com/statii/149-konkurs-koledno-novogodishen-specialitet
Конкурс за рецепта с награди Simple Smile

# 354
Да ви питам нещо различно - вие на каква дата си получавате майчинството?
В началото на месеца, първите вторник или четвъртък, зависи как ще се падни. Даже половината ми го преведоха преди НГ, другата половина днес.До сега не са ми го бавили, дано така продължават.

Джина,така и не разбрах какво работиш,задоволи любопитството ми, моля  Crazy

# 355
В една пицария Simple Smile В кухнята. Не казвам коя,че да не откажа някой да ходи там ,като знае кой прави пиците  Wink

# 356
Ааа,трябва да кажеш, да дойдем, да дегустираме  Grinning Може да ни светнеш на някой тарикатлък Peace

# 357
  • Плевен
Тъкмо за следващата сбирка може да се съберем в пицарията и да направиш най-вкусните пици.

Спешна питанка - да сте чували за капки "Живот"? Praynig Били билкови и лекували всичко. Знам, че не е така, разбира се, но баба ми се е хванала като удавник за сламка и иска да й ги купя заради дядо. Гледала е реклама по телевизията.

# 358
Дикси, шега на сисадмина е. Получава се, както са ти казали Валка и Валенцето при достигане на определен брой публикации. Ако се разпишеш в подфорум, който отчита мненията, ще изчезне. Grinning
Сега ще се върна да дочета. Тъй като много забравям, исках да отговоря веднага на Дикси, да не си помисли, че я игнорвам. Heart Eyes  Wink

Майчинството нямам идея кога ми превеждат. Crazy По малко и на често е, дип че не е малка сумата, та не се дразня чак толкова. Още не съм си взела код /или както там се нарича/ от НОИ, за да го следя, но ще го направя тези дни.

Джинка, кажи в коя пицария си. Ако си в Темпо да рева много. Wink Hug

Последна редакция: вт, 05 яну 2010, 11:17 от Дивиана

# 359
Атракция вдъхваш ми надежда, направо мятам шала и отивам да видя ко става на банкомата. Mr. Green Все пак нека и другите споделят.
Валка ти поне живееш близо до билковата аптека под стоматологията. Там има каквото ти трябва билково. Малко продавачката е нервак и ме дразни, но пък винаги намирам всичко което е писано по реклами или пък разказано в легенди. Grinning
Джина да вземеш да ни напишеш една топ рецепта за тесто за пица!

Общи условия

Активация на акаунт