Трябва да ти кажа, че навремето - когато бях почти в твоята ситуация, с тази разлика, че ми беше втори опит след развода и имах и дете, ме измъкна споделянето във форума. Е, не точно тук, но помага много. Особено когато срещнеш сродни души, видиш, че нещата както при теб, са се развивали и при други жени, които вече са се справили.
Много ми помогнаха и различните статии как да преодолеем раздялата. И един чисто практически съвет - когато се сетиш за въпросния мъж и те връхлетят спомени, да се ущипеш силно на чувствително място - например сгъвката на лакътя. Отрезвява моментално - просто едната болка измества другата.
Споделянето с приятели, излизанията, хвърлянето в нова работа и времето помагат да преодолееш. Самоиронията и мисли от типа, че не си многострадална Геновева, или Пенелопа, дето рони сълзи край езерото, също помагат много.
Хобита, нови интереси, нови начинания - всичко, което си искала някога да направиш, а си отлагала заради "Него"...
Няма да те лъжа, че няма да ти е лесно. Но колкото повече време минава, толкова по-леко ще ти става. Особено ако срещнеш друг мъж, макар че сега сигурно само мисълта за това ти се вижда невероятна.
Ако си позволиш да се връщаш назад, да се поддаваш на неговите опити, да даваш нови "шансове" - има да се лашкаш години. Ти си знаеш, но обикновено хората в зряла възраст трудно се променят и стават коренно различни от това, което са. За любимия ти иде реч.