Състезанията в начален курс....

• 6 260
  • 8
  •   1
Отговори
Става въпрос за състезанията по различните предмети в начален курс, които се организират от Съюз на българските начални  учители... Интересува ме имате ли представа или примерен тест от миналата година какво точно дават на децата... Четох миналогодишна тема, но точно това не видях. Племеницата ми е в първи клас, скоро мина състезанието по математика, а на 6.01.2010г. предстои по Роден край.
Ако можете да помогнете, предварително благодаря!
Топли и прекрасни празници!   bouquet

# 1
Аз не мога да помогна с инфо, за съжаление.
Но се записвам да следя темата.
В училище няма много информация по въпроса, сега разбирам, че имало състезание по роден край.
И ще ми е интересно в какво се е състояло.

# 2
В сайта на Сдружението ще намерите актуална информация по въпроса. Успех! Hug
http://www.sbnu.org/tests.php

# 3
Имам тестовете от миналата година. Ако ми дадете е-майл на ЛС, ще ви ги изпратя.  Peace

# 4
Благодаря за отговорите! Уж гледах на сайта на СВНУ...    Ама пуста възраст... Днес веч се справих, информирах заинтересованите страни и сега си лягам доволна!  Mr. Green

# 5
  • София
В "нашето" квартално училище нищо не се провежда. Давах идеи, но нищо не се получава....Вече съм вдигнала ръце и търся по-добро училище за детето си!

# 6
това са състезания, измислени за събиране на пари от децата. правят разни схеми, състезание по български, по математика- глупости само. миналата година детето ми се класира на 2-ро място по математика за 4-ти клас, чакахме състезанието по български език, за да отива след това, уж, на национално. разочарованието беше огромно, когато в деня, когато трябваше да се проведе състезанието, материалите за състезанието така и не пристигнаха, децата чакаха напразно, бяха се готвили в продължение на 10на дни за него. после как да обясняваш на 10-годишно дете, че някъде някой не си е свършил работата и че гледат на децата само като на подвижни касички. тази година исках да й забраня да ходи на състезания, но в края на краищата, я пуснах на "салабашев" да отиде- на 1-во място се класира, там пък нямало следващ кръг- само регионален....... а съюзът на българските учители- ако можех, щях да ги съдя. писах им няколко писма, никакъв отговор...... никакво уважение към децата не показват тези "учители". 

# 7
... тази година исках да й забраня да ходи на състезания, но в края на краищата, я пуснах на "салабашев" да отиде- на 1-во място се класира, там пък нямало следващ кръг- само регионален....... а съюзът на българските учители- ако можех, щях да ги съдя. писах им няколко писма, никакъв отговор...... никакво уважение към децата не показват тези "учители".  
Много малко от състезанията по математика имат " следващ" кръг. При " Иван Салабашев" няма втори кръг, но състезанието е национално и накрая се прави общо класиране на децата от цялата страна. Ако детето е набрало приличен брой точки и се класира на едно от първите места в страната, то ще получи грамота или диплом.

# 8
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
Състезанията, които се провеждат от СБНУ са пълна глупост. Миналата година детето ходи на първия кръг на математика и английски. За българския не пристигнаха материалите. Въпреки това събра максимален брой точки на двете и трябваше да ходи на финален тест. Ходенето на този тест се състоеше в едночасов престой в стаята на директора, върху меката му мебел, и решаване на тест.  После разбрах, че някакъв скандал се е завихрил и че тези състезания били нелегитимни. Както и да е, за участието си тя получи грамотички и едно картонено моливниче.
За тази година били легитимни. Въпреки това на този тип състезания повече няма да си пускам детето. Грамотите, които получи детето бяха направо унизителни. Написани върху вестникарска хартия с химикал. Въобще не ти става ясно къде е ходила, по какво се е състезавала, а пък за класиране да не говорим. Организаторите поне да бяха малко се позаинтересували как се правят тези неща.
За тази година съм свела състезанията само до календарния план на МОН по математика.

Общи условия

Активация на акаунт