Хората кашлят без да си слагат ръката пред устата

• 3 284
  • 49
  •   1
Отговори
Откакто забременях и вниманието ми се изостри забелязах, че хората вървят по улиците, кашлят и повечето не си слагат ръката пред устата. Същото е в трамвая, в магазина и където се сети човек. Това го правят и млади, и стари. Един път си направих експеримент и започнах да броя колко човека са запомнили основното правило, на което ни учат още от детската градина. От 13, само 2 (изброени в рамките на една разходка по Витошка). Не прентендирам, че изследването може да мине за национално представително, но е доста показателно. Вас дразни ли ви това и бихте ли направили забележка на такъв човек newsm78? Аз направих веднъж на един младеж, на който му усетих пръските по лицето си, но получих една ругатня. 

# 1
  • София
Не се слага ръка, а кърпичка. Иначе вирусите се полепват по ръката ти и после чудесно се разпространяват при хващане на дръжката на вратата, лоста в трамвая или обикновено ръкостискане.
Да, дразнят ме невъзпитаните хора, които не ги е грижа за здравето на другите. Плюещите храчки старци по улиците също са ми неприятни.
Забележки правя само на децата си. Възпитанието на чуждите хора, особено възрастни, не е моя работа, а и да му направя забележка, едва ли би имало ефект. Ти сама си го усетила.

# 2
Правилно е да се кашля и киха в свивката на ръката дето е от обратната страна на лакътя.

# 3
  • София
Супер Grinning И после си остъргваш сополите от пуловера Laughing

Гледах веднъж една лекарка, май беше тази шефката на епидемиологията, с две думи - не е случаен човек, да обяснява същото за кашлянето в свитата ръка. Това за мене е някакво безумие.

# 4
 Crazy Белинда е много описателна днес.

# 5
Най-потресаващо е да видиш как някой току-що се е изкашлял в ръката си и след това ти я подава за здрависване.

# 6
Crazy Белинда е много описателна днес.
Правилно го е описала обаче Peace.И аз така знам,но колко хора ли го спазват?

# 7
Като беше наскоро епидемията от свинския грип в транспорта беше някакъв ужас - мъртво болни хора, но тръгнали на работа. Кихат, храчат, пърдят...ужас! И наистина много малко хора кихаха в длан или в кърпичка. Мен лично много ме е гнус ако някой видимо болен киха до мен. После само си представям какво си нося, прибирайки се в къщи. Tired

# 8
  • София
Joy Това не ще да е от свинския грип Joy Joy

# 9
  • София - Бургас
Хората са невъзпитани.....

# 10
  • Варна/UK
Моят почти три годишен син си слага ръчичката пред устата, когато кихне или кашля. За мен това са важни неща - въпрос на възпитание.  Simple Smile Simple Smile

# 11
  • София
Аха Simple Smile Като стане на 14-15 и го видиш на улицата да плюе или да се уригва, щото е мнооого яко, ще викаш  - ама аз на това не съм го учила бе, как може такова нещо Shocked Laughing Щото нали не си мислиш, че тия дето се лигавят по улиците, все майките им така са ги възпитали Wink
Това беше оф топик де, извинете Blush

# 12
  • Талант на 2012,2013 г.
Е, ама по времето на свинския грип де май беше по-добре някой да пръдне вместо да ти буха насреща.
А по темата: Ако седнеш да ги броиш ум ще ти зайде. Много са. #Crazy

# 13
Според мен масово хорота нямат елементарни хигиенни навици,какво остава за кихането.Кихат и кашлят на поразия,пък иди после се разправяй с тях.Гледат те като паднал от Марс,и те окачествяват като параноик.Имам позната,която в заведение,ако някой се изкашля до нейния стол и веднага почва да го бърше с мокри кърпички,което на мен пък ми идва малко много. Rolling Eyes

# 14
хората не чукат и на вратата на обществена ( подчертавам) тоалетна!
някой ден инфаркт ще получа

Общи условия

Активация на акаунт