Хората кашлят без да си слагат ръката пред устата

• 3 271
  • 49
  •   1
Отговори
# 15
  • Под тепетата
Както е казала преди мен и geiza1979 и на мен такива като нейната позната ми идват в повечко!И да кажа на авторката тепърва има още какво да вижда.Даже понякога честно да кажа и аз не си слагам ръката пред устата кашляйки,това не го правя умишленно и ако има насреща ми хора се извинявам.Но пък чак забележки да правя-не правя Peace

# 16
  • Варна/UK
Аха Simple Smile Като стане на 14-15 и го видиш на улицата да плюе или да се уригва, щото е мнооого яко, ще викаш  - ама аз на това не съм го учила бе, как може такова нещо Shocked Laughing Щото нали не си мислиш, че тия дето се лигавят по улиците, все майките им така са ги възпитали Wink
Това беше оф топик де, извинете Blush

И това е възможно... Но което зависи от мен сега го правя. Да, това е друга тема Simple Smile

# 17
  • София
хората не чукат и на вратата на обществена ( подчертавам) тоалетна!
някой ден инфаркт ще получа
Хахахахахаха, това чак си го представих в картинки hahaha

# 18
`Начи....ако предположим, че в тролея с едната ръка се държа, а с другата държа дете/чанта, с третата да си извадя кърпата, с четвъртата да я разгъна и да кихна чак тогава в нея ли?Не ми се е случвало, но ще умра, ако пръсна слюнки и сополи.А се случва мамка му.Случи ми се-вървя по улицата, с децата съм , държа малката, а с другите две ръце-3 торби + дамсаката ми чанта.За голямата- ръка йок.Както и за кърпичка при кихавицата.С коя ръка трябваше да се прикрия.Поне ме споходи на улицата, а не в транспорта...да не ме псуват нервни, вглеждащи се бременни....
Това само си го мисля, както казвам-веднъж се случи да кихна на улицата, без да вдигна третата си ръка...ако трябва да избирам да пусна детето на улицата, или да кихна без да си сложа ръка-разбира се избирам кихането.Нека е възмУтена някоя бременна, аз все едно бременна не съм била...ама толкоз да се вглеждам и да броя-не ми се е случило... Crazy

# 19
Това е въпрос на възпитание, но едното слагане на ръка, няма да предпази никой от бацилите..

# 20
Знам, именно защото знам ми е чудно....Аз смея да твърдя съм възпитана достатъчно, уча и децата.Ама-какво става, ако ме споходи кихавица в момент, в който и трите ми ръце , мамка му са заети?м?Че то това при мен си е винаги така.Как да предотвратя кихане, за да не ме сочи с пръст някой? ThinkingТова сериозно питам, за да съм подготвена.Дайте съвет. Simple SmileДокато бях бременна си ходех с ръце в джобовете, откак родих-не е така, не съм си завряла ръцете никъде, те просто са винаги пълни с нещо, до съвсем скоро-с дете, носех малката на ръце барабар с торбите.И не съм единствена.
ПП.не говоря за старци, които съм виждала да се секнат ей така просто-издухват на тротоара и то изхвърча.Ама все пак са единици, не са на всяка крачка.И не очаквам всички да са маниери и възпитание.
ППП.Много по-неприятно ми е някой да пие кафе, да яде баничка, фъстъци или семки, да чупи хляб и да премлясква в транспорта... Sick

# 21
.....Как да предотвратя кихане, за да не ме сочи с пръст някой? ThinkingТова сериозно питам, за да съм подготвена.Дайте съвет. Simple Smile.....

Един приятел твърдеше, че ако си помислиш за краставица - няма да кихнеш  Mr. Green hahaha (няколко пъти го пробвах - не кихнах  Crazy). И ако погледнеш към светлина - лампа, слънце...

# 22
аааааа, не, това с лампата/светлината при мен е за да кихна точно.не да спра кихането. ще опитам с краставица, благодаря.Ако не помогне няма да навреди. Peace

# 23
аааааа, не, това с лампата/светлината при мен е за да кихна точно.не да спра кихането. ще опитам с крастевица, благодаря.Ако не помогне няма да навреди. Peace

Това с краставицата не е много надеждно  Laughing Със същия успех може да си помислиш за домат...или чушка. Не е достатъчно изпробвано  Peace

# 24
все е нещичко, че да имам волята, да си внуша...дано няма бременна наоколо, която да ме нарочи за друго... Crazy

# 25
Като нямаш свободна ръка, може просто да си наведеш главата към рамото, така че да си закриеш устата, и да си кихнеш.  Laughing Идеята е да не се облещиш с цяло гърло в лицето на някой и да го оплюеш целия.. Laughing

Аз не мога да си представя да ходя по улицата и да си кихам, без да си сложа ръка, де. newsm78 И не съм виждала никой да го прави, поне не ми е правило впечатление.. Rolling Eyes

# 26
Наистина е много невъзпитано и неприятно!Да кихаш/кашляш и да сложиш ръка или салфетка е нещо толкова елементарно,а рядко някой го прави.Да не говорим,че наскоро един познат се изкашля в ръка и веднага ми е подаде за поздрав.Не можах да реагирах и аз подадох моята.След това ми сподели,че е много зле,с температура.Познайте след 2 дни кой беше на същия хал?Аз!
Не разбирам защо хората не могат  да спазват елементарни "правила" на поведение?!!!!

# 27
Като нямаш свободна ръка, може просто да си наведеш главата към рамото, така че да си закриеш устата, и да си кихнеш.  Laughing Идеята е да не се облещиш с цяло гърло в лицето на някой и да го оплюеш целия.. Laughing

Аз не мога да си представя да ходя по улицата и да си кихам, без да си сложа ръка, де. newsm78 И не съм виждала никой да го прави, поне не ми е правило впечатление.. Rolling Eyes

Абе все слюнка хвърчи, как да се наведа към рамото, шията ми не е никак подвижна.Често така съм схваната, че едва глава обръщам, камо ли да се наведа някак така...?
И аз не можех да си представя, ама ей на-докиха ми се, а и трите ми ръце бяха заети.
А аз принципно не се вглеждам... Laughing
Нямам познати, които да кихат в лицето ми.Обикновено ако някой кихне насреща ми е като мен-с три заети ръце.

# 28
  • somewhere over the rainbow
Този е бил мъж на съфорумка, шъ знайш Joy

# 29
Добре де, ти откъде си сигурна, че като кашлят непременно са болни и то непременно от нещо заразно  newsm78 Може пък просто тютюнджийска кашлица да е. Аз например имам сенна хрема - абсолютно 100% НЕзаразна и безопасна за бременни, ама като се разкихам спиране няма и с ръка пред устата и без все тая. Кихам и от упойващото ухание на някоя лелка, която се е поляла с парфюм като за последно  Laughing
Я не се притеснявай толкова, то ако беше толкова страшно положението всички да сме се изпонатръшкали от свински, птичи и не знам още какъв си грип  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт