Хората кашлят без да си слагат ръката пред устата

• 3 276
  • 49
  •   1
Отговори
# 30
Толкова много ме дразнят,че.....Как не им е неудобно...Направо понякога ми иде да ударя някой...

# 31
Добре де, ти откъде си сигурна, че като кашлят непременно са болни и то непременно от нещо заразно  newsm78 Може пък просто тютюнджийска кашлица да е. Аз например имам сенна хрема - абсолютно 100% НЕзаразна и безопасна за бременни, ама като се разкихам спиране няма и с ръка пред устата и без все тая. Кихам и от упойващото ухание на някоя лелка, която се е поляла с парфюм като за последно  Laughing
Я не се притеснявай толкова, то ако беше толкова страшно положението всички да сме се изпонатръшкали от свински, птичи и не знам още какъв си грип  #Crazy

Аз не разбрах, най-голямото притеснение на хората да е, че е заразно. Rolling Eyes По мое мнение и с ръка, и без ръка, ако не е право в лицето на човек, шансът да се разболееш е еднакъв. Въпросът е, че е супер просташко да не си слагаш ръка (сега ако е инцидентно, и са ти заети ръцете, ок) но просто да си кихаш и кашляш на воля, не е нормално, добре че не съм забелязвала такива хора около мен..

# 32
Ти какво предпочиташ - да ти кихне в лицето някой НЕзаразен или болен от грип да кихне с ръка на устата  newsm78
Все си мисля, че основното ми притеснение и докато бях бременна и сега покрай детето е: Този дето е кихнал от какво киха ? И ако не е важно дали е заразно болен, защо тогава слагаме ръка на устата си ? Не е ли причината за да не заразим някой друг или поне да намалим вероятността това да се случи ?
Ако въпроса е за просташкото, тогава и прозяването без да си сложиш ръката на устата е гадно, и човъркането на зъбите с клечка за зъби без да си скриеш устата пак е гадно, ама не ме разболява, тъй че май не ми пука много много за последните две.

# 33
Толкова много ме дразнят,че.....Как не им е неудобно...Направо понякога ми иде да ударя някой...
Е, например да пусна детето на улицата само, че да не ми шибнеш един.Колко интересно.Драма... Laughing

# 34
Докато бях бременна си ходех с ръце в джобовете, откак родих-не е така, не съм си завряла ръцете никъде,

ППП.Много по-неприятно ми е някой да пие кафе, да яде баничка, фъстъци или семки, да чупи хляб и да премлясква в транспорта... Sick
`...да не ме псуват нервни, вглеждащи се бременни....
Нека е възмУтена някоя бременна, аз все едно бременна не съм била...ама толкоз да се вглеждам и да броя-не ми се е случило... Crazy
все е нещичко, че да имам волята, да си внуша...дано няма бременна наоколо, която да ме нарочи за друго... Crazy

Jizzlobber , може би сте останала с впечетление, че съм против това, само защото съм била бременнаSimple SmileПросто бях в този период, когато това ми направи впечетление. Не съм говорила за хора, които са били със заети ръце, а за такива, които не спазват елементарни правила.

# 35
На мен пък, досега, никой не ми е кихал в лицето  Crossing Arms Явно контактувам само с възпитани хора  Crazy
А да си сложи някой ръка пред устата, да кихне в нея, и да ти я подаде за "здрасти" е класика.
На бременните, и не само, ще пожелая да бъдат по-спокойни и не толкова вторачващи се в чуждите кихавици и кашлици. Вирусите не се разпространяват само чрез директно опръскване с кихавица  hahaha и, ако се замислим по-сериозно, ще трябва да ходим по улицата я със скафандри, я с някое по-модерно защитно облекло...
  Не можем да променим възпитанието на възрастни и (уж) улегнали хора. Най-много, в опита си да променим другите, да навредим на себе сиHug

# 36
Ти какво предпочиташ - да ти кихне в лицето някой НЕзаразен или болен от грип да кихне с ръка на устата  newsm78
Все си мисля, че основното ми притеснение и докато бях бременна и сега покрай детето е: Този дето е кихнал от какво киха ? И ако не е важно дали е заразно болен, защо тогава слагаме ръка на устата си ? Не е ли причината за да не заразим някой друг или поне да намалим вероятността това да се случи ?
Ако въпроса е за просташкото, тогава и прозяването без да си сложиш ръката на устата е гадно, и човъркането на зъбите с клечка за зъби без да си скриеш устата пак е гадно, ама не ме разболява, тъй че май не ми пука много много за последните две.

Предпочитам никой да не ме плюе, кихайки, болен или не. Joy
Наистина ми е все едно от какво киха - като някой болен до мен кихне и си сложи ръка, колко ще ме предпази това, нали един въздух ще дишаме. Tired

# 37
Кихане, кашляне и тн... ами като плюнчат билети, торбички, хартийки( да увият банички), вестници да ти подадат... на тФа какво му се вика? Mr. Green Whistling

# 38
  • Linz
Ще се подразня, ако някой кашля или киха в лицето ми. Забележка не мога да правя, защото никой не е длъжен да се съобразява. Ако му липсват първите 7, аз не мога да му ги дам. При всички случаи обаче ще покажа, че ми е неприятно.

# 39
  • София
Е, например да пусна детето на улицата само, че да не ми шибнеш един.Колко интересно.Драма... Laughing
Чета те още от предната страница и се чудя - това твойто дете на колелца ли е, че а си го пуснала за секунда, колкото да кихнеш, а се търкулнало по нанадолнището Laughing

# 40
Ако дойдеш с мен да изминеш пътя от яслата до нас-ще разбереш за какво ти говоря.Вървя с малко дете по Улица, не по тротоар.Колите са плътно.Често се разминават на педя от мен, поради което нося детето на ръце, опасно е-ако си протегне ръката е отнесено.Често карат доста бързо.Колелца на детето не са му нужни, за да стане най-страшното за секунда.Често няма достатъчно място, ако идва кола ние с децата да се мушнем между спрелите и тогава сме на спринт, защото и Често не спират, веднъж ни забърсаха, пък и слезна един да ме бие.Но, както писах-това, ако не го живееш всеки ден, аз колкото и да ти го пиша-няма как да го разбереш. LaughingНе го пожелавам и на враговете си. TiredОстава ми и бойна бременна да ме бие, щото съм си позволила да кихна в цялата картинка. ooooh!Ако искаш още малко красоти-имам какво да разкажа.Като например как се качват по тротоара мързеливците с деца, пред училището, за да не минат отрочетата малко пеша до входа и как пак там, на тротоара един се качи и ме удари, на късмет, че малката бе от другата ми страна, защото тя е на нивото на гумата, ако мен само ме забърса, то тя щеше да е под гумата.Ама ако изтипосам тук номера на господина, да не се окаже, че е нечий съпруг, на някоя идеална ссф. Crazy
Изобще-болна е те,мата.Докато бебето ти е в корема-ръцете са ти свободни и ако щеш и 15 кърпички извади и се секни-разбира се.Ама с 3 заети ръце и с очи на гърба и на гъза и слух на газела, защото бмв-то на съседа мърка, не се чува изотзад като ти идва-баси софията, баси чудото е.Мдам, Някои квартали са така.Не всички, но Има И такива Места в града и аз живея на такова, уви.

Последна редакция: вт, 29 дек 2009, 09:16 от Jizzlobber

# 41
  • Sofia
Много много много ме дразнят! И често правя забележка на по-висок глас уж си мърморя на себе си, пък дано ме чуят!!!!!!!  #Cussing out Twisted Evil

# 42
  • София
Не помня някой да ме е оплюл в лицето, но ако го направи и не се извини ще мисля на място какво да правя. Най-вероятно ще му викна да внимава повече, а той още по-вероятно ще ми тегли една или ще се направи, че не ме е чул.  Mr. Green

# 43

Предпочитам никой да не ме плюе, кихайки, болен или не. Joy
Много ме кефи като питам някой ти какво предпочиташ това или това и той ми отговори: "Ми нито едно от двете". Ясно,  че това предпочиташ, аз също го предпочитам, но както стана ясно е доста вероятно все някога да ти се случи да те наплюят кихайки /просто си го представи/ и в такива случаи аз просто избърсвам слюнката, но се моля този чиляк да не е нещо заразно болен /между другото има хора, които пръскат слюнка докато говорят или плюят трохи докато се хранят/.
Аз пътувам всеки ден с автобуси, нагледала съм се на какво ли не: кихане, кашляне, пърдене, уригване, секнене в шепа или забърсване на нос с опакото на ръката и какво ли още не. Игнорирам ги тези неща, хич не ми дреме за простотията на хората, единственото дето ме притеснява е нещо, което мога да прихвана, не че е болка за умиране ама това вече ме притеснява. За мен е по - важно аз как се държа на фона на пърдящите, кихащи, уригващи се и т.н. как се държи/ ще се държи детето ми и как се държи съпруга ми.
Ние имаме например приятел, който без капка свян се уригва, пърди, секне и т.н. докато сме на маса вкъщи например, дори се понадига от стола да пусне поредната пръдня. Сконфузваме се, той обикновено изтърсва нещо от рода: "Знам, че е гадно ама знайш как олеква" и за него въпроса е приключил. Не ми е приятно, но няма да спра да се виждам с него заради това. Той е свестен и прям човек, има много хубави качества, винаги готов да помогне, да услужи при нужда, има си кусури, но те не са важни. Как може изобщо на някой да му мине през ума, че заради такава глупост /примерно кашля без да си закрие устата/, човек е простак. А ако същия този простак ми е помогнал да кача детската количка в автобуса и ми е отстъпил мястото си ? Тогава колко точно прост е  той newsm78
Гледам и една друга тема за кучешките лайна по улиците, аман от гнусливи, бе  ooooh!

# 44

Ами мен никой досега не ме е плюл, кихайки, надявам се и да не става, но болен или не, би ми било еднакво противно. Също пътувам всеки ден с градския транспорт, всякакви съм виждала да се возят, но не ми е направилно впечатление някой да се изкиха в пространството, без да си сложи ръка. Но дори да го направи, според мен няма никакво значение - той ако е болен и киха в претъпкан автобус, ще ни изпозарази всичките..

Ако човек е вежлив и любезен, а киха без да си сложи ръка, ще ми се стори изключително странно, че е нямало кой да го светне за това - и не съм казала 'простак', а че това действие (липсата на такова всъщност) е просташко.

А ла*ната по улиците вече не ми правят впечатление.   Laughing

Общи условия

Активация на акаунт